Sinteză declarații Cătălin Predoiu , România TV ora 21.00

catalin predoiuDespre subventiile si problemele RADET

Ceea ce a spus domnul Turcescu este corect. S-a mai făcut ştergerea de penalităţi la RADET. Să se transforme în societate comercială este într-o directivă europeană. RADET cumpără energie de la furnizor şi RADET o vinde către consumator. 90% din consumatori sunt consumatori casnici, reteaua este foarte veche, RADET are cea mai mare retea de distributie de mii de kilometrii, aici sunt circa 30% pierderi, de aici si diferentele de penalitati. S-a propus comasarea acestor companii, dar nu cred că este o soluţie. Reforma RADET nu este făcută. Acea subvenţie trebuie plătită de Primărie. Eu propun investiţii în aceste reţele, un sistem de lucru între RADET şi parteneri, ştergerea datoriei prin fuziune. Am propus o lege care să reglementeze aceste lucruri.

Chestiunea fuziunii nu va rezolva problema, pierderile nu vin de aici, reteaua RADET este foarte veche si de aici pierderile.  Fuziunea acum nu se poate face, pentru ca ELCEN are si alti clienti decat RADET, este un hatis juridic de nedescris. Problema depolitizarii e reala. Trebuie o selectie a managementului pe criterii de performanta.

Ce veţi face dacă va veni domnul Blaga şi vă va spune că are doi băieţi pe care să-i pună?

O să-i spun că îmi pare rău, domnule Blaga, am un vot popular în spate.

Despre propunerea facuta lui Nicusor Dan

Eu nu am participat la intalnire, a fost o intalnire cu staff-ul PNL, el refuza esenta propunerii, propunerea a vizat ca daca unul din noi doi e in fruntea sondajului, celalalt il sprijina. Este o respingere clara a unei oferte de coagulare a voturilor din dreapta. Vrand-nevrand deschide calea doamnei Firea catre Primarie. Absenta celor doi din emisiune imi arata o oarecare intelegere.  Vedem neseriozitate din partea dl Nicusor Dan. Eu am facut propunerea pentru a coagula voturile. Problema este ca in acest moment eu vad o intelegere de a deschide calea unui tandem Firea-Nicusor Dan. Ne ramane sa ne continuam campania, evident ca voi merge inainte. Un vot dat lui Nicusor ii face bine lui, ii face bine lui Firea si face rau Bucurestiului. A apela la electorat sa foloseasca util votul, nu este impocrizie.

Catalin Predoiu trage biletul „Bogdan Diaconu”

Ati spus ca Bucurestiul trebuie sa fie numai al romanilor. Ce vreti sa spuneti cu asta si ce faceti cu locuitorii Bucurestiului care sunt de alta nationalitate? A maghiarilor nu? A evreilor nu?

O intrebare din partea unui telespectator: Daca veti iesi primar, veti fura ca fostii primari?

Singurul lucru pe care l-am furat a fost un fluier cand eram copil si m-au durut urechile trei ore dupa ce a intrat taica-meu un pic in mine.

Despre proiectele pentru Bucuresti

Domnul Sorin Oprescu vorbea despre conceptul strategic de reorganizare a Bucurestiului si a Ilfovului, se poate realiza aceasta zona metropolitana Bucuresti – Ilfov in cursul unui mandat, cam 2-4 ani.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: