Sinteza declarațiilor președintelui PNL, Alina Gorghiu, în cadrul emisiunii ”Punctul de Întâlnire”, Antena 3

alina gorghiuPNL se va alia cu PMP, in ipoteza in care PMP poate asigura o majoritate in Parlament, in urma alegerilor?

Nu.

Despre o posibila revenire a lui Crin Antonescu in politica, din partea PNL

Mi-as fi dorit tare mult sa il vad activ in viata politica. Este optiunea dansului de a ramane mai pe margine. Evident ca i-am făcut invitatia de a candida pe listele PNL. Este opțiunea dansului, o respect.

PNL are de gand sa mareasca salariile parlamentarilor?

Cat despre salarii, nu as duce discutia deloc in derizoriu, discutia este foarte serioasa. Salariile in Romania, daca vrei sa ai un Parlament credibil, trebuie marite. Administratia trebuie sa fie eficienta, ca sa nu stea sa se gandeasca la diverse alte metode de a face bani. Daca nici PNL nu va spune ca este nevoie de salarii decente in administratie, sa nu stea de dimineata pana seara pe Facebook, inseamna ca nu mai suntem PNL. Salarii decente inseamna ca simti ca ești preocupat de jobul tau.

Presedintele PNL va pleca din fruntea partidului, in cazul in care ar fi urmarit penal?

 Da, categoric. Am spus-o si o repet. In PNL, spre deosebire de alte partide, e o diferenta majora – credem in prezumtia de nevinovatie, dar suntem un exemplu in Romania. Eu, ca lider al partidului, sunt foarte mandra ca eu si colegii mei am adoptat tipul acesta de etica. Da, voi pleca. Niciun candidat al PNL la parlamentarele din 11 decembire nu este urmarit penal, nu are vreo fapta penala, nu este implicat in vreun dosar.

Reforma clasei politice

Sunt unii oameni si institutii care merg pe o linie de reforma si de schimbare in bine a Romaniei, si sunt unii care prefera stagnarea. Presedintele Iohannis a dat aceste mesaje de reforma a clasei politice. Suntem evident in echipa din punctul acesta de vedere cu domnia sa si Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos va fi un numitor comun al unei formule, pe care el o considera esentiala in acest moment in Romania, pentru schimbarea de care avem nevoie. Si noi si USR-ul vom sustine propunerea de prim-ministru Dacian Ciolos. Pe partea cealalta avem un PSD care defileaza cu domnul Liviu Dragnea prim-ministru sau mai nou cu domnul Dancu, pe care l-am vazut  folosit ca iepuras electoral de PSD.

Nu e vreo mirare pentru nimeni ca acest Guvern a avut si lucruri bune a avut si stangacii, insa sustinerea noastra a fost constanta pentru Dacian Ciolos. Sunt cateva proiecte incepute foarte interesante, de la debirocratizare la start-upurile pentru diaspora. Nu vreau sa fac reclama foarte multa Guvernului, sunt cateva proiecte bune, dar sunt foarte multe pe care trebuie sa le continuam. Imi asum acest parteneriat daca si domnul Dacian Ciolos si-l va dori. Dacian Ciolos a venit inspre PNL atunci cand a agreat faptul ca in Romania politica trebuie facuta altfel.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: