Parlamentul confirmă că negrul e alb. Da? Bine…

Radu ZlatiAflu de la un comunicat al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților că negrul e alb, și că votul de lunea trecută din plenul Camerei a fost un vot valid, efectuat în prezența a minim 177 de parlamentari.

Nu este pentru prima dată când se fură la numărarea voturilor. Se pare că este (aproape) o cutumă, dacă interesele majoprității parlamentare cer ca o lege să treacă prin votul plenului dar respectiva majoritate nu reușea să mobolizeze suficienți parlamentari, ca numărătoarea să fie umflată atât cât trebuia. Colegi parlamentari cu mai multă vechime decât mine îmi povestea că pe vremea când preșidenția Camarei era asigurată de către Bogdan Olteanu, astfel de episoade nu au lipsit. Iar furtul la numărarea voturilor când cu legea pensiilor a făcut-o vestită pe Roberta Anastase, acum colega mea de partid.

Ziceam pe FB, deunăzi, că ”Iordache pentru noi / Este Anastase doi”. Doar că există o diferență între cele două cazuri. În cazul Robertei Anastase, legea a fost revotată. S-au găsit mijloacele prin care, totuși, să nu fie promulgată o lege obținută prin violarea Aritmeticii. În cazul pesedistului Iordache, colegii domniei sale au găsit de cuviință să îi confirme rezultatul numărătorii. Deci nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Desigur, Guvernul și Partidul Național Liberal au luat deja măsuri pentru ca OUG 20/2016, silnic modificată la solicitarea expresă a necromancerului din Teleorman, să treacă prin filtrul controlului constituțional al CCR. Și sunt ferm convins că CCR va confirma încălcarea cadrului legal de către PSD și acoliții acestuia. Păcat însă că, prin decizia Biroului Permanent al Camerei, a fost confirmată hoția. Mai mult, că hoția a fost transformată în act virtuos.

PS Las mai jos filmulețul votării. Ca cititorii să constate, de visu, realitatea momentului. Dincolo de asta, orice comentariu este de prisos.

PPS Că fanul pesedist pe nume Călin insistă în a-și emula stăpânii în jignirile aduse nouă, liberalilor, nu mă miră. Mă miră doar că omul care a rezistat eroic populismului în iarna lui 2008 a devenit un jalnic populist în iarna lui 2016. Viața, mereu surprinzătoare!

Etichete:, , , , , , , , , ,

3 comentarii pe “Parlamentul confirmă că negrul e alb. Da? Bine…”

 1. pozeDECAT 10 noiembrie 2016 la 3:37 PM #

  Dar n-ati lasat filmuletul …
  Va rog, nu gasiti grade de comparatie, ca la Anastase s-ar fi intamplat ceva si-n bine. Furtul este dezgustator, in curtea oricui s-ar depista.

  Apreciază

 2. pozeDECAT 10 noiembrie 2016 la 3:38 PM #

  Scuze, dupa plasarea comentariului s-a afisat si filmuletul. Retrag „decat” partea respectiva.

  Apreciază

  • Radu Zlati 10 noiembrie 2016 la 4:30 PM #

   Nu am spus că în ceea ce a făcut Anastase ar fi fost ceva bun. Dar Băsescu, hârșit în rele, a găsit o modalitate astfel încât, practic, votul să fie reluat și furtul lui Anastase, astfel, să fie mascat din punct de vedere procedural. Băieții de la PSD sunt mult mai cinici.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: