Un sondaj aiurea

A fost dat recent publicității un sondaj realizat de IMAS la comanda unui post de radio (link ulterior, acum sunt pe telefon) . Același institut, la date ușor diferite, se (auto)confirmă: în ce privește partidele, PNL ia fața, cam cu 1% diferență (adevărat, în marja de eroare, dar totuși…) PSD-ului.

Sondajul cel nai recent este însă cam aiurea atunci când măsoară candidați din partea partidelor. Spun asta pentru că îl măsoară pe Ludovic Orban, candidând din partea PNL și luând sub 6%. Ori este clar pentru oricine care este cât de cât inițiat în politica internă, că Orban nu va candida pe prezidențiale, deoarece candidatul PNL va fi Klaus Iohannis, candidatură deja bătută în cuie, cum s-ar zice.

Pe de altă parte, acel 5% și ceva din dreptul lui Orban zice ceva, și KWI ar trebui să fie atent: există cel puțin 5% din electoratul dur al PNL, care nu l-ar vota pe Iohannis, fiind dezamăgiți de prestația acestuia la Cotroceni. În sondajul IMAS, acești liberali l-ar vota pe Orban. Cum însă Ludovic nu va candida, cred că respectivii se vor uita cu atenție pe liste, în căutarea, dacă nu unui candidat mai bun, macar a unuia mai puțin rău.

Printre acei 5% mă număr și eu.

Reclame

Etichete:, , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: