PNL și UDMR. Acum.

(Fostul președinte vă acuză pe dvs. și pe cei de la USR că nu aveți niciun punct de vedere referitor la UDMR și la noua lor solicitare de autonomie și că au votat ca steagul maghiar să fie simbol)

Ludovic Orban: Aș vrea să fac o precizare, domnul fost Președinte, evident, că dezinformează prin omisiune așa cum este el obișnuit. Deciziile care au fost luate, nu au fost luate în ziua în care partidele politice au trimis reprezentanți la Congres, ci au fost luate a doua zi. Poziția Partidului Național Liberal este foarte clară în această privință și noi am manifestat-o sistematic votând împotriva desființării pragului de utilizare a limbii materne care există actualmente în lege. Am votat împotriva instituirii ca și criteriu de constituire a unităților administrativ-teritoriale, a criteriului etnic, am votat împotriva stabilirii proiectului UDMR de stabilire ca sărbătoare națională a zilei de 15 martie, am votat împotriva legii de înființare a Liceului Catolic Maghiar și acum Partidul Național Liberal a atras atenția ferm UDMR că trebuie să respecte Constituția României și legislația în vigoare. Membrii UDMR care reprezintă cetățenii români de etnie maghiară sunt primii care trebuie să respecte Constituția și legile țării și ca atare, să nu folosească alte simboluri decât simbolurile națiunii române, ale statului român. Consider, acestă decizie care a fost luată, repet, după  ce au plecat toți invitații, inclusive invitații externi la Congresul UDMR, ca o decizie care excede cadrului constituțional și pe care nu o pot să o interpretez decât  ca o decizie prin care lansează o nouă provocare fără niciun fel de fundament. În România, minoritățile naționale au drepturi care nu există în foarte multe alte țări europene. România este un model de respectare a drepturilor minorităților naționale și orice încercare de victimizare a unei minorități naționale că nu ii sunt respectate drepturile este o încercare lipsită de fundamente în realitate și care nu face altceva decât să creeze o imagine la opusul realității care există în România.

Etichete:, ,

3 comentarii pe “PNL și UDMR. Acum.”

 1. Vladimir Dumitru 26 februarie 2019 la 4:36 AM #

  Liberalii trebuie să înțeleagă că nu au ce alianțe să facă cu această adunătură numită UDMR, care trebuie să dispară din spațiul parlamentar, printr-o prezență mai consistentă la vot a românilor la proximele alegeri, care să împingă udmr la sub 5%! Iar faptul că deciziile luate la congresul udmr au fost luate după plecarea invitaților, NU scuză eroarea PNL facută prin prezența la congres! PNL NU avea cevcăuta acolo! PNL NU are ce negocia cu escrocii udemeriști! Eu sunt consilier local PNL și am să atrag atenția că daca PNL nu va respecta niște principii clare de politică internă, printre care: interdicția colaborării cu PSD și UDMR, interzicerea migrației parlamentare și altele, atunci drumurile noastre se vor separa! 

  Trimis din Yahoo Mail pentru iPhone

  Apreciază

 2. Vladimir Dumitru 26 februarie 2019 la 4:38 AM #

  Liberalii trebuie să înțeleagă că nu au ce alianțe să facă cu această adunătură numită UDMR, care trebuie să dispară din spațiul parlamentar, printr-o prezență mai consistentă la vot a românilor la proximele alegeri, care să împingă udmr la sub 5%!
  Iar faptul că deciziile luate la congresul udmr au fost luate după plecarea invitaților, NU scuză eroarea PNL facută prin prezența la congres!
  PNL NU avea cevcăuta acolo! PNL NU are ce negocia cu escrocii udemeriști!
  Eu sunt consilier local PNL și am să atrag atenția că daca PNL nu va respecta niște principii clare de politică internă, printre care: interdicția colaborării cu PSD și UDMR, interzicerea migrației parlamentare și altele, atunci drumurile noastre se vor separa!

  Apreciază

 3. pozeDECAT 28 februarie 2019 la 1:51 PM #

  Si totusi, dna Turcan le canta serenade la congres, daca LO nu a fost in voce.
  https://pozedecat.wordpress.com/2019/02/23/mana-intinsa-care-nu-spune-o-poveste/

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: