Ofensiva ucraineană în Kherson. Ziua 6 – 3.09.2022

Deoarece partea ucraineană a impus un embargou total pe informațiile despre operațiunile din Kherson iar comunicatele conducerii de la Kiev sunt cu totul generice, singurile informații la care avem acces sunt cele venite dinspre partea rusă. Acestea pot fi părtinitoare – a se citi cele ce urmează cu oarecare doză de scepticism.

Raportul Ministerului Apărării al Federației Ruse

direcția Nikolaev-Krivoy Rog.
◽️ În ziua ostilităților în această direcție, inamicul a pierdut 23 de tancuri, 27 de vehicule de luptă de infanterie, alte 14 vehicule de luptă blindate, 9 camionete cu mitraliere grele și peste 230 de militari. 
◽️ În plus, în zona ​​​​​​​​​​​​Regiunea Herson, avioanele de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse au doborât două avioane de atac ucrainene Su-25, iar în zona Novoselivka, regiunea Dnepropetrovsk, un MiG-29 al Forțelor Aeriene Ucrainene, transformat pentru a utiliza rachete antiradar HARM.
◽️ Pierderile mari ale Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Nikolaev-Krivoy Rog au dus la o lipsă acută de paturi, medicamente și provizii de sânge în instituțiile medicale din orașul Nikolaev și regiunea Nikolaev. Pentru a identifica și reține numărul crescut de dezertori din Nikolaev, numărul patrulelor militare a fost crescut și au fost înființate posturi suplimentare la intrările în oraș. 
Activitatea aviației, artileriei și artileriei anti-aeriene
💥 șase depozite de muniții au fost distruse în zonele așezărilor Velikoye Artakovo, Voznesensk în regiunea Nikolaev
💥 Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât un Bayraktar-TB2 din districtul Kakhovka din regiunea Herson.
💥 Trei rachete tactice Tochka-U au fost distruse în aer în zonele Chervoniy Mayak, Chervoniy Mayak, Chernobaevka și Tyaginka din regiunea Herson, precum și 60 de obuze de sisteme de lansare multiplă de rachete, inclusiv 44 - MLRS „Khimars”, 12 - "Arin", 4 - "Uragan" în zonele așezărilor Antonovka, Berislav, Novaya Kakhovka, Sagi din regiunea Herson 

Activități militare

link imagine rezoluție mare

Sectorul Andreevsky
În cursul zilei, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să ocupe în totalitate satul Blagodatovka, folosind trecerea înființată de Forțele Armate RF cu o zi înainte, și să deblocheze trupele încercuite pe malul sudic al Ingulets.
▪️ Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a concentrat toate rezervele și forțele disponibile pentru extinderea capului de pod pe sectorul Andreevsky al frontului: lângă Posad-Pokrovsky, lângă Vysokopole și lângă Snigirevka, activitatea inamicului se limitează la bombardamente rare și activitatea de grupuri mici.
▪️ Pe traseul satul Bereznegovatoe – stația Bereznegovatoe – Ternovka – Blagodatovka – Andreevka, continuă transferul de echipamente și personal către coasta de sud. Au fost văzute „leoparzi” germani, precum și ceva similar cu finlandezul ZSU ItPsv 90 (Marksman).
▪️Cel mai probabil, cel puțin o trecere de pontoane a fost parțial refăcută în zona Andreevka: până la mijlocul zilei au circulat acolo camioane cu piatră zdrobită și pământ, care au turnat un terasament de pământ
▪️ A scăzut cantitatea de echipamente transferate pe coasta de sud: martorii oculari raportează că debitul începe să se usuce. Oamenii sunt aduși în camioane civile și autobuze obișnuite, după ce traversează Ingulets sunt împrăștiați în grupuri de-a lungul plantațiilor forestiere de-a lungul coastei.
▪️ Echipamentele și personalul sunt transferate la Sukhoi Stavka: acesta este ultimul loc cunoscut de concentrare al Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost aruncați înapoi din Bezymenny și Karlomarksovsky ieri, Kostromka este în zona gri. O companie de tancuri italiene Leopard A6 se află cantonată acolo.
▪️A rtileria, armata și aviația tactică continuă să lucreze la întăriri desfășurate în stepa goală. Nu există suficient personal de control obiectiv: în ciuda pierderilor obiectiv uriașe ale părții ucrainene, din cauza lipsei de comunicare, fotografiile și videoclipurile practic nu intră în rețea.tembrie 2022.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: