Ofensiva ucraineană în Harkov. Ziua 2 – 7.09.2022

Se pare că ofensiva ucraineană nu se rezumă la Kherson, ci are loc și în regiunea Harkov. Practiv ofensiva a debutat ieri, cu victorii tactice importante pentru partea ucraineană. Începem în consecință să reflectăm desfășurarea operațiilor militare. Folosim resursele care ne stau la îndenână, deci predominant surse ruse (partea ucraineană nu oferă detalii).

Analiză Boris Rhozin

În zona Balakleya, inamicul controlează o parte din Verbovka, o parte a autostrăzii Volokhov Yar-Balakleya, un nod la Volokhov Yar.
Inamicul a înaintat și de la sud de Balakleya către Bayrak și Krasnaya Gusarovka. Balakleya în sine este complet sub controlul trupelor noastre. Principalele evenimente se desfășoară în nordul orașului. Sunt bătălii la Shevchenkove. Se raportează introducerea de rezerve de către părți. Ai noștri înaintează din direcția Kupyansk (care a fost bombardată de MLRS în ultimele 2 zile), inamicul - din direcția Andreevka. În ofensivă se folosesc unități antrenate de NATO, se folosesc activ mercenari străini. După eșecurile cu ofensiva de lângă Herson și Harkov, ofensiva către Balakliya este o altă încercare a Kievului de a obține succes operațional.

Raportul Ministerului Apărării al Federației Ruse

💥 Armele aeriene de înaltă precizie din zona Krivoy Rog din regiunea Dnipropetrovsk au distrus un depozit de combustibil pentru echipamentele militare ale forțelor armate ale Ucrainei cu un volum de peste 5,5 mii de tone.
💥 O armă de înaltă precizie la sol a învins punctul de desfășurare temporară a unității naționaliste Kraken din regiunea Harkov. Până la 30 de naționaliști și 10 vehicule au fost distruse.
💥 Lovituri de foc concentrate asupra pozițiilor de luptă ale Brigăzii 113 de Apărare Teritorială din zona așezărilor Prișib, Yavorskoye și Andreevka din regiunea Harkov au distrus până la 40 și au rănit peste 80 de militari ai Forțelor Armate din Ucraina.
💥 De asemenea, trei depozite de arme și muniție de rachete și artilerie au fost distruse în zonele așezărilor Liman din regiunea Harkov, Ocheretino din Republica Populară Donețk și Polul Gulyai din regiunea Zaporojie

Analiză milbloger

Judecând după faptul că luptele au început după Verbovka, Yakovenkovo, Taranushino, Volkhov Yar, ucrainenii nu au sarcina de a lua Balakleya cu orice preț.
Este important pentru ei să preia mai întâi controlul rutei de la Volkhov Yar la Balakleya (o controlează deja cu artileria), aceasta din urmă va rămâne de fapt înconjurată. De la Volkhov Yar există o rută directă către Izyum și, de asemenea, către Shevchenkovo, prin care drumul merge la Kupyansk.
Da, acum rămâne un drum de aprovizionare de la Kupyansk la Izyum, care merge la autostrada de sub oraș. Dar dacă inamicul se deplasează spre sud de la Volkhov Yar, va fi și el sub amenințare.

Și în cazul în care inamicul intră în Kupyansk prin Mikhailovskoye, grupul Izyum, de fapt, este separat de continent. Va trebui să mergem spre Est prin Oskol. Acesta, desigur, nu este un proces de o zi, dar aș dori să sper că ucrainenii nu vor putea să se bazeze pe succesul zilei trecute.


LE: informații neconfirmate arătau că înainte de miezul nopții forțele ruse se pregăteau să evacueze Balakleya, ceea ce ar constitui o victorie clară a armatei ucrainene. Ziua de joi va confirma sau nu aceste informații

Rybar și alți milblogeri ruși

RYBAR – Harkov ora 18.00
▪️Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să dezvolte o ofensivă de-a lungul autostrăzii Balakleya-Kupiansk. Dimineața, au apărut informații despre retragerea unităților ucrainene avansate la Semyonovka și avansarea în continuare în direcția satului Shevchenkovo. Rezervele desfășurate în grabă ale Forțelor Armate Ruse au intrat în luptă, au respins atacurile și au împiedicat inamicul să ia Shevchenkovo. Comandamentul ucrainean desfășoară întăriri și intenționează să reia loviturile pentru a prelua controlul asupra rețelei rutiere de la nord de Balakleya și pentru a crea o rampă de lansare pentru un atac asupra Kupyansk.
▪️La sud de Balakleya, unitățile OMB 93 și Brigada 1 a Forțelor Speciale a Forțelor Armate ale Ucrainei au stabilit controlul asupra așezărilor Bayrak și Krasnaya Gusarovka. În viitorul apropiat, vor lansa un atac asupra lui Zaliman, situat la est.
▪️DRG-urile ucrainene au făcut un pas în spate, efectuând acte de sabotaj în zona Volchansk timp de câteva zile la rând. Forțele armate ale Ucrainei au lansat și atacuri cu rachete asupra Kupyansk și Izyum. Avioanele forțelor aerospațiale ruse operează în aer, care provoacă lovituri intense de rachete și bombe asupra forțelor inamice care avansează.
🔻În viitorul apropiat, comandamentul ucrainean va lansa un atac în direcția Balakleya pentru a ajunge în satul Kunya: există un nod rutier prin care se aprovizionează unitățile Forțelor Armate RF din Izyum. Controlul asupra așezării va permite ajungerea în spatele grupării ruse care se află lângă Slaviansk. Pentru a lovi, Forțele Armate ale Ucrainei acumulează forțe în Andreevka, transferând întăriri din apropierea Chuguev și Harkov.

Situația la sfârșitul zilei
▪️În direcția Harkov, grupuri de sabotaj și recunoaștere ucrainene cercetează apărarea unităților rusești din nordul regiunii:
➖DRG al Forțelor Armate ale Ucrainei a organizat mai multe acte de sabotaj în regiunea Volcansk de la granița regiunii Harkov cu Rusia.
➖Forțele Armate ale RF au lansat mai multe lovituri cu rachete asupra facilităților Forțelor Armate ale Ucrainei din districtul Nemyshlyansky din Harkov.
▪️În direcția Izyum, formațiunile ucrainene au încercat să dezvolte succes în apropiere de Balakleya și să înconjoare orașul în mai multe direcții:
➖Rezervele forțelor aliate au sosit la timp pentru a respinge atacurile inamice lângă Shevchenkovo ​​​​în nordul Balakleya. În același timp, inamicul transferă întăriri în zonă în speranța de a prelua controlul arterelor cheie de transport și de a forma un cap de pod pentru o nouă ofensivă pe Kupyansk.
➖La sud de Balakleya, brigada 93 și brigada 1 a forțelor speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra Bayrak și Krasnaya Gusarovka, tăind orașul de la sud. Zaliman, la est de oraș, ar trebui să fie următoarea țintă pentru forțele ucrainene.
➖În acest moment, obiectivul cheie al inamicului este să ajungă în satele Veseloye și Kunye, ceea ce va permite întreruperea aprovizionării grupării Forțelor Armate RF din Izyum.
➖Forțele Armate ale Ucrainei concentrează și rezerve în zona așezării Dolina pentru a lovi gruparea din Izyum din sud.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: