Ofensiva Ucraineană în Kherson. Ziua 10 – 7.09.2022

Datorită faptului că statul ucrainean consideră informațiile de pe frontul din Kherson secret de stat, pentru a avea imaginea zilei am apelat la informații exclusiv din surse ruse. Pe de altă parte, deoarece în acest sector de front se pare că s-a intrat într-o zonă de calm, ambele forțe neavând suficiente resurse pentru a intreprinde acțiuni de anvergură, dacă în zilele următoare nu se întâmplă ceva important, voi suspenda (poate doar temporar) articolele dedicate pe tema Kherson, informații din acest sector putând fi găsite totuși în cadrul articolelor cu tema ”Război în Ucraina. Update”

Raportul Ministerului Apărării al Federației Ruse

💥 Lovituri de înaltă precizie au lovit postul de comandă al brigăzii 24 mecanizate din regiunea Olenivka din regiunea Nikolaev, forța de muncă și echipamentul militar al brigăzii 46 aeromobile din zonele așezărilor Belogorka, Sukhoi Stavok și Andreevka din regiunea Herson , precum și brigada 61 de infanterie din raioanele Visunsk și Yavkino, regiunea Mykolaiv.
💥 Un depozit de muniții al brigăzii 406 de artilerie a Forțelor Armate ale Ucrainei a fost distrus în zona așezării Peremoga, regiunea Mykolaiv, ca urmare a unei lovituri a Forțelor Aerospațiale Ruse.
💥 Avioanele de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse și sistemele de apărare aeriană din regiunea Tokarevo din regiunea Herson au distrus un MiG-29 ucrainean și au doborât un Su-25 al Forțelor Aeriene Ucrainene în regiunea Komsomolskoye din regiunea Nikolaev.
◽️ Din cauza pierderilor mari, personalul brigăzii 57 de infanterie motorizată din zonele așezărilor Belaya Krinitsa, regiunea Herson și Velikoye Artakovo, regiunea Nikolaev, a refuzat să efectueze misiuni de luptă și și-au părăsit pozițiile fără permisiune. ◽️ În total, pe direcția Nikolaev-Krivoy Rog, inamicul a pierdut 4 tancuri, 6 vehicule de luptă de infanterie și alte 5 vehicule blindate, 2 camionete cu mitraliere grele și peste 150 de militari pe zi.

Link imagine rezoluție mare

Rybar

Până în a noua zi de la începutul ofensivei ucrainene asupra Hersonului, linia frontului se stabilizase. Forțele armate ale Ucrainei încă nu renunță la încercarea de a-și extinde punctul de sprijin pentru avansarea în continuare la Nova Kakhovka și Herson, dar nu pot construi pe succes.
🔻În zona Andreevsky, comandamentul ucrainean continuă să se agațe de Sukhoi Stavok și de așezările din jur, încercând să rotească unitățile aflate acolo. Cu toate acestea, artileria Forțelor Armate ale Federației Ruse și a Forțelor Aerospațiale provoacă pagube intense de foc asupra pozițiilor inamice din „intestinul” îngust de lângă Andreevka. MLRS „Tornado-S” a dat o lovitură precisă locației Forțelor Armate ale Ucrainei lângă Bereznegovatoy, iar bombele aeriene au lovit capul de pod din zona Sukhoi Stavka. De asemenea, unități rusești s-au apropiat de periferia de est a Belogorka, de-a lungul căreia au lucrat bombardiere Su-34 în zilele trecute.
🔻Pe tronsonul Posad-Pokrovsky, unitățile ucrainene continuă să încerce să pună un punct de sprijin la vest de satul Ternovye Pody. În același timp, unitățile brigăzilor TRO nu se grăbesc să intre în noi poziții din cauza pierderilor grele suferite în zilele precedente de atacuri sinucigașe.
🔻Este relativ calm în sectorul Snigirevsky: Forțele Armate ale Ucrainei nu întreprind ofensive active și încearcă să arunce grenade din elecoptere pe pozițiile parașutistilor ruși din Blagodatnîi luate anterior.

🔻Nu au loc schimbări în prima linie în sectorul Olginsky și în regiunea Vysokopole.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: