Război în Ucraina. Update – ziua 203. 14.09.2022

ISW

Nu și-a postat raportul pentru ziua de 14 septembrie până azi, 15.09.2022, ora 9.25. MILITARY LAND, o platformă ucraineană de știri de război, se află în pauză temporară.

Surse ruse și separatiste

Comunicatul Ministerului Apărării al Federației Ruse

💥 În direcția Nikolaev-Krivoy Rog, în timpul operațiunilor ofensive nereușite ale brigăzilor 24, 28 mecanizate, 46 aeromobil și 60 de infanterie ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele Mirnoye, Sukhoy Stavok, Belogorka, regiunea Bruskinskoyeson, Kíeher Ternovye Pody, regiunea Mykolaiv 8 tancuri ucrainene, 13 vehicule de luptă de infanterie, alte 11 vehicule blindate și peste 150 de militari ucraineni au fost distruse.
💥 Lovituri de înaltă precizie ale aviației ruse asupra punctelor de desfășurare temporară și a pozițiilor de luptă ale unităților brigăzilor 53, 54, 110 mecanizate, brigăzii 128 de apărare teritorială și brigadă 68 infanterie a Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele așezărilor din Seversk, Verkhnekamenskoye, Nikolskoye, Avdiivka, Novokalinovo, Petrivske, Novosyolka și Vremovka din Republica Populară Donețk, au fost distruse până la 250 de militari ucraineni și peste 20 de unități de echipament militar.
💥 În urma loviturilor de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse asupra pozițiilor brigăzilor 65 mecanizate și 68 infanterie-jaeger din districtele Novoselivka și Dobropolye din regiunea Zaporojie, au fost până la 70 de militari ucraineni și 5 unități de echipament militar
💥 În zonele așezărilor Dvurechnaya, Balakleya și Kupyansk din regiunea Harkov au fost efectuate lovituri de incendiu masive asupra forței de muncă și a echipamentelor militare ale brigăzilor 14 și 93 mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Pierderile inamicului s-au ridicat la 150 de soldați ucraineni uciși și răniți, precum și la peste 10 unități de echipament militar.
💥 Aviația operațional-tactică și de armată, forțele de rachete și artileria au atacat pozițiile de luptă și punctele de desfășurare temporară ale brigăzii 25 aeropurtate, regimentul 9 al Gărzii Naționale, brigăzile 56 și 61 infanterie motorizată ale Forțelor Armate ale Ucrainei, brigada 103 apărare teritorială, formația națională „Kraken” în zonele Zoryanoe, Nikolaevka, Krivaya Luka și Ray-Aleksandrovka din Republica Populară Donețk, Kamyshevakh din regiunea Zaporozhye și Ternivka din regiunea Nikolaev.
💥 Patru depozite de arme de rachete și artilerie și muniție au fost distruse în zonele Seversk și Raygorodok din Republica Populară Donețk, orașele Harkov și Izyum din regiunea Harkov.
📊 În total, de la începutul operațiunii militare speciale, 293 avioane, 155 elicoptere, 1948 vehicule aeriene fără pilot, 374 sisteme de rachete antiaeriene, 4921 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 835 vehicule de luptă cu sisteme de lansare multiplă de rachete, 3386 de câmp tunuri de artilerie și mortiere, precum și 5552 de unități de vehicule militare speciale.

Boris Rhojin

 1. Frontul de-a lungul Oskol și Kupyansk – fără modificări semnificative. Până acum, există semne de stabilizare a situației.
 2. Yampol și Krasny Lyman țin puternic. Luptele continuă pe capul de pod al Forțelor Armate ale Ucrainei de pe malul de nord al râului Seversky Doneț.
 3. Svyatogorsk rămâne încă în zona contestată. Niciuna dintre părți nu pretinde controlul orașului.
 4. În apropierea graniței cu regiunea Belgorod, Forțele Armate ale Ucrainei au întreprins mai multe atacuri, dar până acum sunt concentrate pe întărirea frontului de pe Oskol și ocuparea așezărilor rămase neocupate. Astăzi a anunțat oficial ocuparea Izyum.
 5. Încercările inamicului de a lua Belogorovka nu au avut succes, dar luptele continuă acolo, precum și la Verkhnekamensky și Ivano-Daryevka.
  În Soledar – lupte de stradă.
 6. În zona Artemovsk, trupele noastre extind zona de control în jurul Kodemei și lângă autostrada Artemovsk-Dzerjinsk. Există bătălii pentru fortificațiile care acoperă Zaitsevo.
 7. Pe direcția Donețk – fără modificări, precum și în Marinka cu Vugledar.
 8. În direcția Zaporizhia, inamicul formează o grupare. Nu sunt excluse atacuri asupra lui Vasilievka și Tokmak.
 9. Nu există schimbări semnificative în direcția Nikolaevsky. Rapoartele despre capturarea Kiselevka de către Forțele Armate ale Ucrainei sunt un fals comun. Nici Forțele Armate ale Ucrainei nu au progrese semnificative la capul de pod Andreevsky. Mai mult, distrugerea barajului Karachunskaya creează probleme pentru trecerile Forțelor Armate ale Ucrainei pe râul Ingulets

Rybar

Link imagine rezoluție mare
💥 direcția Nikolaev-Krivoy Rog începând cu data de 14.30, 14 septembrie 2022
În acest moment, linia frontului a rămas neschimbată. Forțele armate ale Ucrainei au făcut încă o încercare eșuată de a ataca pozițiile rusești ieri.
🔻 La sectorul Andreevsky, comandamentul ucrainean, după un atac nereușit asupra pozițiilor Forțelor Armate Ruse din zona Bruskinsky, evacuează răniții, precum și regrupează forțe și mijloace. Unitățile celui de-al 46-lea oambr al Forțelor Armate ale Ucrainei au retras forțele subordonate din regiunea Belogorka pentru a rezerva poziții pe malul opus al râului Ingulets pentru a restabili capacitatea de luptă. Militarii brigăzii 35 a Forțelor Armate ale Ucrainei dețin funcții în vecinătatea Andreevka. Armamentul, muniția și medicamentele sunt furnizate fortăților sub acoperirea focului de artilerie.
▪️ După o încercare nereușită de a asalta Bruskinsky, comandamentul ucrainean din sectorul Andreevsky restabilește capacitatea de luptă a unităților.
▪️ 25 de persoane au sosit în Belogorka și Sukhoi Stavok pentru a-i înlocui pe soldații celui de-al 46-lea Oembr care plecaseră pentru aprovizionare. În acest moment, forțele de inginerie și de sapători își întăresc pozițiile defensive.
▪️ Artileria rusă și MLRS, împreună cu avioanele bombardiere ale Forțelor Aerospațiale Ruse, lovesc aproape continuu în „intestinul” din zonă, distrugând forța de muncă și echipamentul inamicului.
▪️ Numai în ultimele 24 de ore, peste zece tancuri și 15 vehicule blindate de luptă au fost dislocate prin trecerile stabilite către zona Bereznegovatoy pentru recuperare.
🔻 Pe sectorul Posad-Pokrovsky,
▪️ Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei se pregătesc pentru o nouă încercare de a ataca Ternovye Pody cu forțele unei companii a brigăzii 59 Ombr cu sprijinul a două tancuri ale 24 Ombre.
▪️ În cadrul cercetării apărării Forțelor Armate Ruse, echipaje de artilerie ucraineană trag în Petrovsky și Barvinka. Desemnarea țintei este oferită de UAV-ul Leleka-100.
▪️ În plus, două elicoptere Mi-8 au tras în zona Ternovy Pod din vecinătatea Lyubomirovka.
▪️ În subdiviziunile brigăzii 59 a Forțelor Armate ale Ucrainei care operează la Mirny, mai mulți militari au refuzat să urmeze ordinele.
🔻 Este calm pe site-ul Snigirevsky: Forțele Armate ale Ucrainei nu încearcă să atace.
🔻 Pe sectorul Olginsky al Forțelor Armate ale Ucrainei, o companie a brigadei 60 și două plutoane de tancuri din brigada 17 au încercat să asalteze Kostyrka. Iar personalul militar al batalionului 3 combinat al brigăzii 60 a înaintat spre Mirolyubovka-Osokorovka cu sprijinul DRG în vecinătatea Novopetrovka.ensive.
▪️ Personalul și echipamentul militar al brigăzii 60 a Forțelor Armate ale Ucrainei se acumulează în zona Knyazevka și Topolinoye în pregătirea ofensivei de pe Novovoznesenskoye.
▪️ În același timp, două companii ale batalionului 97 al brigăzii 60 și mai multe tancuri din brigada 17 plănuiesc să asalteze fortărețele din Arhangelsk
💥 Zaporojie
În direcția Zaporojie, Forțele Armate ale Ucrainei adună forțe pentru o eventuală ofensivă și efectuează recunoașteri în forță.
▪️Dimineața, în jurul orei 8:00, Forțele Armate ale Ucrainei au tras echipamente în zona Orekhovo. O oră mai târziu, formațiunile ucrainene au început să se deplaseze spre pozițiile Forțelor Armate Ruse din Nesteryanka, încercând să o ocolească din două părți
▪️Totuși, atacul s-a blocat rapid: unitățile ruse au provocat daune prin foc forțelor care avansa, iar un vehicul de luptă de infanterie YPR-765 a fost aruncat în aer de o mină. De asemenea, un tanc T-72 a intrat într-o mină, care a fost apoi trasă mai multe focuri dintr-un RPG. Militari ai Forțelor Armate RF au luat șapte prizonieri din brigada 65 a Forțelor Armate ale Ucrainei: patru infanteriști și un echipaj de tancuri, împreună cu un locotenent comandant. Inamicul nu a mai încercat să atace activ.
▪️Cu toate acestea, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să transfere forțe. Echipajele UAV ale brigăzii 44 a Forțelor Armate ale Ucrainei efectuează recunoașterea zonei și recunoașterea pozițiilor Forțelor Armate RF pe linia de contact. Dronele Matrix și RQ-20 Puma operează în Pologi, Konovalova și Kopani
▪️ În plus, un radar cu contrabaterie AN/TPQ-36 a fost dislocat în Chervona Krinitsa pentru a deschide poziții de tragere rusești.

Ria Novostny

▪️Forțele Armate RF cu atacuri masive asupra forței de muncă și a echipamentelor militare ale brigăzilor 14 și 93 mecanizate ale armatei ucrainene din zona Balakleya, Kupyansk și Dvurechnaya din regiunea Harkov au distrus până la 150 de militari ucraineni și peste 10 piese de echipament în direcția Harkov
▪️În direcția Nikolaev-Kryvyi Rih, trupele ucrainene au pierdut alți 150 de soldați în timpul încercărilor ofensive în curs
▪️Aviația rusă, trupele de rachete și artileria au distrus „Uraganul” MLRS ucrainean în regiunea Krasny Liman din RDP, o stație radar AN/TPQ-64
▪️Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 33 de obuze de MLRS ucrainean, inclusiv 26 de HIMARS. În plus, apărarea aeriană rusă a doborât patru drone ucrainene într-o zi, precum și o rachetă Tochka-U în regiunile Herson și Zaporojie.
▪️Aviația rusă a distrus până la 250 de soldați ucraineni în RDP cu arme de înaltă precizie. Luptători ai Forțelor Aerospațiale Ruse au distrus un elicopter Mi-8 ucrainean cu sabotori în regiunea Herson
▪️Forțele Armate ale RF cu lovituri de precizie asupra brigăzilor 65 mecanizate și 68 jaeger de infanterie din Novoselivka și Dobropolye, regiunea Zaporojie, au distrus până la 70 de militanți ucraineni și cinci unități de echipament militar
▪️Putin a discutat telefonic cu secretarul general al ONU Guterres despre situația din jurul centralei nucleare Zaporojie, viitoarea călătorie a misiunii ONU pentru a investiga faptele bombardării centrului de arestare preventivă din Yelenovka, precum și progresul afacere cu alimente. Putin și Guterres au convenit asupra lucrărilor ulterioare pe linia Rusia-ONU la diferite niveluri
▪️Federația Rusă consideră că „curatorii de la Kiev” occidentali nu vor fi de acord cu o soluționare pașnică a conflictului ucrainean și îl vor continua să-l împingă către noi aventuri suicidare, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington Antonov.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: