Război în Ucraina. Update – ziua 214, 25.09.2022

ISW

Key inflections in ongoing military operations on September 25

ISW identified three small changes in control of terrain in the past 24 hours:

Ukrainian forces likely liberated the town of Shevchenko in Donetsk Oblast.[9]

Ukrainian forces likely control Maliivka in Kharkiv Oblast

Ukrainian forces are contesting Russian positions around Karpivka, Nove, Ridkodub, and Novoserhiivka in Donetsk Oblast.[11]

Russian sources claim that Russian forces hit Ukraine’s Operational Command South headquarters in Odesa with Shahed-136 drones on September 25.[12] Ukrainian Operational Command South reported Russian Shahed-136 drone strikes in Odesa, but not that its headquarters was a target of any of them.

Military Land

Day summary:

Ukrainian Army crossed Oskil river near Dvorichna and is advancing east of Kupyansk. Ukrainian forces have also broken through Russian lines in the northern part of Donetsk Oblast.

Russian troops remain focused on Bakhmut and the vicinity of Donetsk. They have only small gains, if any, and are on the defense in other places.

Kharkiv Front

Dvorichna direction

 • Ukrainian General Staff reported shelling of Ukrainian positions in the vicinity of Dvorichne. The report indicates that Ukrainian forces crossed Oskil river near Dvorichna and advanced towards Dvorichne.

Kupyansk direction

 • Ukrainian forces repelled a Russian attack in the area of Petropavlivka, suggesting they control at least a portion of the settlement.
 • Russian forces shelled Ukrainian positions in the vicinity of Kucherivka, which confirms Ukrainian advance towards Petropavlivka. Kucharivka is under Ukrainian control.

Bakhmut Front

 • Fighting continues in Soledar and Bakhmutske.
 • The battles also continue on Odradivka – Kurdyumivka – Zaitseve – Mayorsk line. Neither side reported any new gains or losses.
 • The situation at Mykolaivka Druha remains unknown.

Slovyansk Front

 • Russian forces attacked Ukrainian positions in the vicinity of Spirne. The attack was repelled
 • The enemy attempted to advance towards Vyimka, but didn’t succeed.

Siverskyi Donets

 • Ukrainian forces downed a Russian jet in the vicinity of Ridkodub, signaling they break through the Russian lines in the area and reached the settlement.
 • Korovii Yar, Krymky and Oleksandrikva are very likely under Ukrainian control.
 • The situation at Lozove is currently covered by the fog of war. Russian channels suggest the village is under Ukrainian control, but we haven’t seen the proof yet.

Donetsk Front

 • Ukrainian forces repelled Russian attacks on Kamyanka and Avdiivka.
 • The enemy tried to break through Ukrainian lines near Opytne, Neveleske and Pervomaiske. The attempts were not successful.
 • Russian forces, again, attempted to break through the defenses and enter Novomykhailivka. They didn’t succeed.
 • Russian troops attacked Pavlivka, but didn’t gain any new positions.

Surse ruse și separatiste

Ministerul Apărării al Federației Ruse

💥 Până la 100 de militanți și 15 unități de echipament militar au fost eliminați printr-un atac cu rachetă la punctul de desfășurare temporară a mercenarilor străini în apropierea orașului Zaporojie.
💥 Până la 50 de militanți și 28 de unități de tehnică militară au fost distruse de lovirea armelor de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse la punctul de reparare și restaurare a echipamentelor Brigăzii 72 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei din zona de așezarea Annovka a Republicii Populare Donețk.
💥 Focurile concentrate ale artileriei ruse au dejucat încercările Brigăzii 79 de asalt aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei de a ataca în direcția așezării Marinka din Republica Populară Donețk. Pierderile inamicului s-au ridicat la peste 50 de militanți.
💥 Ca urmare a loviturilor de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse asupra punctelor de desfășurare permanentă și a centrului de comunicații al brigăzilor 46 aeromobile și 60 de infanterie ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele așezărilor Bezymennoe, Mirolyubovka și Osokorovka în regiunea Herson, până la 30 de militanți și cinci unități de echipament militar au fost distruse. Într-o singură zi, în direcția Nikolaev-Krivoy Rog, pierderile forțelor armate ale Ucrainei s-au ridicat la peste 110 de persoane ucise și rănite, precum și la 13 unități de echipament militar.
📊 În total, de la începutul operațiunii militare speciale, 301 aeronave, 155 elicoptere, 2074 vehicule aeriene fără pilot, 377 sisteme de rachete antiaeriene, 5111 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 845 vehicule de luptă cu sisteme de rachete cu lansare multiplă, 3413 de câmp tunuri și mortiere de artilerie, precum și 5874 de unități de vehicule militare speciale.

Boris Rhojin

 1. Inamicul a continuat să încerce să atace Krasny Liman și Yampol și, de asemenea, a continuat să încerce să ocolească Krasny Liman și Drobyshevo de către forțele DRG prin păduri. Inamicul caută să ajungă la comunicațiile grupării care apără în direcția Limansky pentru a-l forța să se retragă din Drobyshevo, Krasny Liman și Yampol. Trupele noastre de aici sunt într-o apărare dură și ocupă încă poziții cheie.
 2. Luptele aprige continuă pe frontul Oskol. Inamicul continuă să încerce să treacă prin apărarea noastră de lângă Redkodub, dar ținem frontul și aici. Luptele au loc în apropiere de Kupyansk și la nord de oraș. Inamicul nu abandonează încercările de a lovi apărarea Forțelor Armate RF și de a avansa până la granițele LPR.
 3. În zona Artemovsk, au continuat bătăliile pentru Zaitsevo și fortificațiile de pe autostrada Artemovsk-Dzerzhinsk. Până acum, nu au existat schimbări semnificative în Artemovsk și Soledar. Lupte în clădiri urbane și industriale.
 4. Pe direcțiile Avdeevsky, Maryinsky și Ugledarsky – fără modificări. Inamicul a încercat să atace de mai multe ori, dar a suferit pierderi și a revenit. Bombarizarea orașelor din Donbass continuă pentru a perturba referendumul, care evident nu va mai funcționa.
 5. În direcția Seversky, luptele au continuat pentru ruinele Disputa și lângă Belogorovka. Nu există progrese inamice în direcția Kremennaya și Novodruzhesk, la fel cum nu avem niciun avans semnificativ în direcția autostrăzii Seversk-Soledar. Yakovlevka și Ivano-Daryevka sunt sub inamic.

Rybar

💥 Estul Ucrainei
🔻Directia Liman:
▪️Forțele Armate Ruse trimit întăriri în oraș. Încercările de a asalta Limanul de la Ozerny și Shchurovo au fost respinse de forțele aliate.
▪️Intensitatea luptelor de lângă Drobyshevo de pe flancul sudic a scăzut, unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei încearcă să ocolească zona fortificată a Forțelor Armate RF din satul Redkodub.
▪️Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au stabilit controlul asupra satelor Karpovka, Novoe și au extins capul de pod la nord de Drobyshevo
▪️Din partea Karpovka, inamicul a încercat să spargă apărarea trupelor noastre în direcția Shandrigolovo cu două grupuri de atac.
După ce au pierdut 4 tancuri, 5 vehicule de luptă de infanterie și o mare cantitate de forță de muncă din loviturile MLRS, artilerie și într-o luptă trecătoare cu unități ale Forțelor Armate RF la marginea satului, rămășițele grupurilor de șoc ale Forțele armate ale Ucrainei s-au retras în direcția Karpovka.
▪️Armata ucraineană își menține pozițiile ocupate anterior în zona Redkodub. La nordul satului se desfășoară bătălii manevrabile în sens invers, este prematur să vorbim despre stabilizarea frontului.
🔻 Direcția Bakhmut (Artemovsk):
▪️ Bătăliile de poziție continuă în zona Disputed, Belogorovka și Verkhnekamensky, precum și la periferia orașelor Bakhmut și Soledar.
▪️ Detașamentele „PMC Wagner” își continuă ofensiva pentru a ajunge la periferia de sud a lui Bakhmut (Artyomovsk). Luptele se duc la Zaitsevo, lângă Otradovka, Vesela Dolina
▪️ Brigada 3 a RPD NM luptă pentru Mayorsk, un sat situat la vest de Gorlovka pe autostrada Gorlovka-Kirovo (Pivnichnoye).
🔻Regiunea Luhansk:
▪️Trupele ucrainene au bombardat Alchevsk cu ajutorul HIMARS MLRS.
🔻Direcția Donețk:
▪️Formațiunile ucrainene au lansat din nou numeroase atacuri asupra orașelor din aglomerația Donețk.
▪️Unități ale Brigăzii 79 Specializate a Forțelor Armate ale Ucrainei au încercat să atace pozițiile forțelor aliate din Mariinka, dar au fost lovite de artilerie. Au pierdut până la 50 de angajați și s-au retras în pozițiile inițiale.
▪️Lângă Ugledar, dinspre Pavlovka, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să înainteze în trei coloane spre pozițiile forțelor aliate. Atacul a fost dejucat de munca comună a aeronavelor de atac, artileriei și MLRS ale Forțelor Armate RF. Unitățile ucrainene s-au retras, pierzând mai multe vehicule blindate și despre o companie de forță de muncă.
🔻Directia Zaporozhye:
▪️Delurile de artilerie continuă de-a lungul întregii linii de contact.
▪️Au fost efectuate lovituri cu rachete pe locurile de desfășurare și bazele logistice ale Forțelor Armate ale Ucrainei din Zaporojie
imagine rezoluție mare

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: