A. Medvedev: Abandonarea Kherson?

Articolul este o traducere aproximativă (Google translate) dintr-o postare a milblogerului și expertului militar rus Boris Rhojin

… conflictele militare moderne nu sunt doar bătălii pe prima linie. Este, de asemenea, politică, economie, ideologie și psihicul părților opuse.
De fapt, ce înseamnă plecarea din Herson?

SUA

Alegeri pentru Congres. Odată cu retragerea armatei noastre din Herson, Partidul Democrat are o șansă uriașă de a câștiga alegerile. Ei bine, ce zici de o victorie. Adică nu degeaba sprijinim Ucraina.
O pondere suplimentară este acordată lobby-ului militar-industrial. Ei bine, aprovizionarea cu arme funcționează, vezi tu, rușii sunt conduși.

Europa

… cel mai probabil, plecarea din Herson va fi percepută exact în același mod, iar ea va fi vândută europenilor în mass-media exact în aceeași ordine de idei. Asistența noastră pentru Ucraina funcționează, mai trebuie să avem răbdare, e în regulă că nu este gaz și e frig, iar afacerea ta s-a prăbușit, dar poți vedea că câștigăm, mai rămâne puțin.
Din punctul de vedere al războiului informațional, sau așa cum a scris Messner „războaie în câmpul psihicului”, retragerea din Herson (dacă va avea loc) va fi atât o victorie pentru Occident și Kiev, cât și o bază pentru creșterea numărul de provizii de arme.

Rusia

Faptul că este în curs de evacuare, că de obicei nu o mașină birocratică rapidă lucrează deja pentru a emite certificate de locuință, desigur, este bine.
Dar faptul că orașul, care a devenit recent capitala unei noi regiuni a Rusiei, a trecut în mâinile inamicului, cred, va fi perceput nu prea pozitiv. Aici, desigur, întrebarea cheie este cine și cum va explica oamenilor de ce a fost luată o astfel de decizie (dacă se întâmplă). Ce ne oferă. Țara, care încă uneori nu putea explica ceva, a rămas în februarie.
Retragerea trupelor și ieșirea civililor pentru a menține potențialul de luptă este o decizie logică pentru militari. Pentru cetățenii obișnuiți, acesta poate să nu fie un indicator al proceselor pe care și-ar dori să le vadă. Ca să spunem așa. Marea retragere din 1915 a făcut posibilă salvarea armatei (citim cel puțin Denikin, cel puțin Paustovski). Și salvați civilii. Dar țara a fost zguduită. Autoritățile ruse nu au explicat prea multe, iar politicienii urlători de la Lenin la Milyukov au discutat mult.
Trebuie să fim pregătiți pentru asta (dacă totuși ne retragem) și să reacționăm calm la bucuria de babuin a inamicului. Dar, în același timp, rețineți că războiul informațional este de fapt un al doilea front. Și dacă se întâmplă o plecare, mulți se pot șovăi moral în planul real. Nu ma refer doar la front. În general despre oamenii din țară. Nu că cineva se va grăbi să facă o revoluție. Dar un spate puternic este cheia victoriei frontului. Și dacă bărbatul din spate nu este sigur de victorie, atunci ce?
Și mintea mea înțelege totul. Pentru a salva gruparea, „odată cu pierderea Moscovei, Rusia nu a fost încă pierdută”, nu pentru prima dată în istoria Rusiei, ne confruntăm cu o alegere dificilă – oameni sau teritoriu, iar oamenii sunt cu siguranță mai importanți.
Dar inima mea încă nu poate accepta opțiunea de a părăsi Hersonul.
În același timp, acum nu prorocesc nimic. Nu știu deloc ce planuri există în cele mai înalte cercuri militare. (Sper că Hersonul va fi transformat într-o fortificație mare). Eu doar delimitez contururile reacțiilor inamicilor noștri, pe care le vom primi luând anumite decizii. Și aceste reacții trebuie pregătite din timp. Construiește-ți acțiunile nici măcar cu doi, ci cu zece pași înainte.
Pentru că mai trebuie să lupți. In orice caz.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: