Scot Ritter: Singurii adulți din încăpere sunt rușii

NOTĂ: Aceasta este o transcriere a unui interviu recent cu Scott Ritter despre Clearing the FOG. Ritter spune că exercițiile militare NATO care simulează un atac nuclear împotriva Rusiei, începând cu această săptămână, ar putea declanșa război nuclear și ar trebui amânate, dar „nu sunt adulți în cameră” pregătiți pentru asta. Ritter prezice, de asemenea, cum se va încheia războiul proxy din Ucraina și dă sfaturi importante, deoarece trăim în era istorică a declinului imperiului SUA.

Margaret Flowers (MF) Transcriere

: Ascultați Clearing the FOG, spunând adevărul pentru a expune forțele lăcomiei, cu Margaret Flowers. Și acum vin la oaspetele meu, Scott Ritter. Scott Ritter este un fost ofițer de informații al Marinei care a servit în fosta Uniune Sovietică. A fost, de asemenea, inspectorul șef al Națiunilor Unite în Irak la începutul anilor 1990 și un critic al războiului SUA din Irak. Acum vorbește, scrie și oferă o analiză importantă a situației din Ucraina. Îți mulțumesc că ți-ai făcut timp să vorbești cu mine din nou, Scott.

Scott Ritter (SR): Ei bine, vă mulțumesc foarte mult pentru invitație.

MF: Ultima dată am vorbit în aprilie, iar la acea vreme Rusia se referea la conflictul din Ucraina ca la o operațiune militară specială. În lumina evenimentelor recente, inclusiv votul privind aderarea a patru regiuni ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporizhia și Herson la Federația Rusă, s-a schimbat natura conflictului?

SR: Ei bine, vreau să spun, din punct de vedere legal, Rusia continuă să se refere la conflict ca la o operațiune militară specială. Am petrecut mult timp acum vorbind cu ruși, cu ruși înalți de la diferite niveluri de guvernare, de la armată la serviciile secrete și la parlament. Procedând astfel, mi-am dat seama că operațiunea militară specială este și o realitate emoțională pe care noi, cei din Occident, nu o înțelegem.

Nu este un conflict între dușmani, cel puțin nu din punct de vedere rus. Mai degrabă, este un conflict de familie, iar abordarea Rusiei față de Ucraina nu este aceea a unei națiuni care încearcă să distrugă o altă națiune pentru a subjuga un popor. Este un conflict purtat cu profundă tristețe și reticență, ceea ce explică ezitarea rușilor.

Așa că analiștii militari ca mine au petrecut opt ​​luni încercând să-și dea seama ce face de fapt Rusia. De ce o fac așa? Ca Marine, trebuie să-ți spun că unele lucruri pe care le-au făcut rușii sunt pur și simplu inexplicabile, pentru că nu așa câștigi. Adică, marinii sunt despre câștigarea războaielor. Ne concentrăm doar pe câștigarea pe câmpul de luptă. Și m-am uitat la ce au făcut rușii și nu asta aș face. Și unul dintre motivele pentru care nu obții rezultate spectaculoase este din cauza a ceea ce faci. Dar asta a vrut să facă Rusia.

Nu erau acolo pentru a câștiga în sensul tradițional al cuvântului. Au vrut să obțină un rezultat care să nu aibă ca rezultat moartea civililor ucraineni și distrugerea infrastructurii civile ucrainene pentru că, așa cum mi-au explicat mulți ruși, dacă vrei să locuiești în acel cartier, nu îl distrugi.

Cred că Rusia și-a dat seama că acest conflict nu mai este o dispută de familie între Rusia și Ucraina, ci că partea ucraineană a fost practic preluată de ceea ce rușii numesc „Occidentul colectiv”. NATO, Statele Unite și Uniunea Europeană au transformat acest conflict într-un conflict proxy, iar pentru a-l câștiga, Rusia ar trebui mai întâi să sporească investițiile – de aceea avem mobilizare parțială – și, în al doilea rând, să schimbe radical conceptul de bază al acestui conflict. .

Nu mai este un conflict între ruși și ucraineni pe pământ ucrainean. Acum este un conflict între Rusia și Occidentul colectiv pe pământ rusesc. Aceasta este consecința faptului că Rusia a preluat suveranitatea asupra acestor provincii ucrainene – Herson, Zaporizhia, Donețk și Lugansk. Acum este Mama Rusia. Și asta schimbă abordarea Rusiei față de confruntarea cu inamicul său.

De asemenea, cred că Rusia realizează încet că guvernul Zelensky s-a transformat într-un guvern terorist. O vedem comitând acte de terorism. Asasinarea Dariei Dugină, fiica lui Alexander Dugin, la Moscova a fost un act de terorism și, în mod ironic, Statele Unite aproape că îl recunosc. Când CIA merge la New York Times și spune că acest lucru a fost realizat de agenția de informații ucraineană la ordinul președintelui Zelensky, înseamnă, fără să spun, dar legal, că agenția de informații ucraineană este acum o organizație teroristă și Guvernul Zelensky este un stat sponsor al terorismului.

Chiar și atacul Podului Crimeea, adică Podul Crimeei este o țintă militară legitimă și dacă ar fi atacat de un bombardier, o rachetă sau un comando al forțelor speciale în uniformă ucraineană, acesta ar fi un act de război legitim. Dar nu este un act de război legitim când un șofer civil se sinucide într-un camion cu explozibili ascunși pentru a arunca în aer podul. Așa că cred că atacul asupra podului a marcat o linie roșie pe care Rusia a avertizat Ucraina să nu o treacă. Ea a fost depășită.

De asemenea, cred că Rusia s-a împăcat cu faptul că nu mai luptă cu Ucraina pe pământul ucrainean. Acesta este acum un conflict între Rusia și Occidentul colectiv pe pământ rusesc. Știi, consecințele preluării de către Rusia a patru teritorii. Acesta este un moment crucial în care Rusia realizează că trebuie să se întoarcă de la conceptul original de operațiune militară specială, o dispută familială, la noua manifestare a operațiunii militare speciale, și anume un conflict internațional între Rusia și Occidentul colectiv.

Ea reflectă campania aeriană strategică dusă de Occident împotriva Irakului în 1991. În prima zi am atacat aceste ținte. Rusiei i-a luat opt ​​luni să ajungă acolo, dar acum sunt acolo. Este un punct de cotitură crucial, iar tristul este că, pentru a obține această victorie, Rusia va fi acum forțată să omoare sute de mii de ucraineni, să piardă mii de vieți ruși și să distrugă națiunea ucraineană.

Acesta este un război care nu ar fi trebuit și nu ar fi trebuit să fie purtat. Ar fi putut fi evitat dacă Occidentul ar fi ales pur și simplu diplomația în locul confruntării. Rusia a epuizat toate căile diplomatice înainte de a opta pentru război, iar acum Occidentul pare să blocheze toate căile diplomatice posibile, încurajând Ucraina să lupte până la ultimul ucrainean.

MF: La început, Rusia a fost foarte clar că nu va ataca o serie de orașe din Ucraina. Se dorea să evite moartea civililor. Cu toate acestea, au lovit un turn de comunicații chiar în afara Kievului. Ne puteți spune ce țintiți acum cu această nouă campanie? Am auzit că numărul morților din „Shock and Awe” a fost mult mai mare.

SR: Ei bine, în primul rând, rușii nu vizează civili. Știu că oamenii spun: stai puțin, asta a fost o putere. O centrală electrică este o parte importantă a infrastructurii naționale și un scop legitim de război. Nu există niciun argument care să poată fi formulat în temeiul dreptului internațional umanitar sau al oricărei alte legi că aceasta este o crimă de război. Este o țintă legitimă, deoarece industria militară a unei țări, funcțiile de comandă și control și comunicațiile asociate activităților militare necesită toate energie, iar această putere provine de la aceste centrale de generare a energiei care au fost atacate de Rusia. Dar știi, chiar și o moarte civilă este o tragedie și ar trebui depășită,

Oamenii trebuie să înțeleagă că Statele Unite au ucis mii de oameni în atacuri similare împotriva Irakului, care erau, de asemenea, legale în conformitate cu legile războiului. Rusia depune toate eforturile pentru a nu dăuna populației civile a Ucrainei, vizând infrastructura critică pentru a minimiza victimele civile.

MF: Ați spus că atacul asupra podului și crima sunt atacuri teroriste. Cred că Biden a spus la începutul conflictului că SUA au scos CIA și trupele din Ucraina. Dar recent, The Intercept a raportat că forțele speciale americane sunt de fapt pe teren în Ucraina. Aveți idee cât de multă coordonare există între serviciile de informații americane, armata SUA și armata ucraineană?

SR: Ei bine, pot specula pe baza experienței anterioare, dar pot să-l citez și, de exemplu, pe directorul adjunct al Serviciului de Informații ucrainean de la Kiev, care spune că există o legătură directă între celulele de fuziune a informațiilor – o celulă de fuziune este un loc în care Statele Unite și NATO reunesc toate capacitățile de informații, sateliții, aeronavele, comunicațiile interceptate, recunoașterea umană etc. și se reunesc într-o singură celulă unde le combină într-un produs de informații pe care ucrainenii sunt aproape poate fi folosit în timp real. Deci, ei colectează aceste date, evaluează acest pachet de date și trimit aceste date direct în Ucraina. Și acest comandant adjunct a spus, practic, că fără acest tip de sprijin de informații, Ucraina nu poate face nimic. De aceea, sistemul de comunicații prin satelit Starlink de la Elon Musk, de exemplu, este atât de important, deoarece a permis Ucrainei să primească și să utilizeze date de informații aproape în timp real și apoi să comunice între ele în timp real. Acest lucru crește eficiența armatei ucrainene.

Deci știm că există o coordonare continuă a serviciilor de informații cu ucrainenii. De asemenea, am auzit de la alți ucraineni vorbind despre sprijinul specific al informațiilor privind țintirea sistemelor de artilerie furnizate de SUA și NATO, atât artilerie remorcată, precum obuzierul triplu M, cât și sistemul HIMAR, Sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate primit de Ucraina. Statele Unite oferă sistemul de direcționare și mecanismul de desfășurare. De exemplu, ei monitorizează avioanele rusești și mișcările trupelor rusești și găsesc o fereastră de oportunitate pentru ucraineni să-și manevreze artileria într-o anumită locație pentru a lovi o anumită țintă fără teama de represalii.

Economiile lor se prăbușesc. Țările europene își vor da seama că calea de ieșire din această problemă nu este să întoarcă spatele Rusiei, ci să-i ceară Rusiei să redevină furnizor de energie. Statele Unite se dovedesc a fi cel mai teribil prieten imaginabil. Prietenii nu aruncă în aer conducte, dar noi facem. Dacă un prieten are nevoie, nu vine să spună: Iată GNL, dar trebuie să plătești de 10 până la 15 ori valoarea de piață pentru că profităm de situație pentru a oferi companiilor americane profituri extraordinare. Prietenii nu se comportă așa. O facem, iar Europa se va trezi și va realiza că Statele Unite nu le sunt prietene.

Deci, acesta este nivelul de sprijin care are loc, dar se poate face de la distanță și a fost făcut de la distanță. Forțele americane sunt necesare în deplasarea sub acoperire a echipamentelor în valoare de zeci de miliarde de dolari din țările NATO către Ucraina. Și aici intră în joc forțele speciale. Au înființat rețele de ascunzători temporare, tabere ascunse, noi le numim tabere sigure, care se schimbă zilnic. Locația acestor tabere și calendarul deplasărilor dintre tabere sunt strâns coordonate cu agențiile de informații care monitorizează informațiile rusești – când trece un satelit rusesc, când un avion de supraveghere rusesc este în aer, când o dronă rusă este în aer, lucruri de acest gen, iar noi, Occidentul,

Mulți oameni se întreabă: „De ce permite Rusia asta? Cum s-ar putea întâmpla asta? De ce Rusia nu aruncă în aer chestiile astea la graniță? De ce vin aceste lucruri în primele linii?” Vine în primele linii pentru că avem zeci, dacă nu sute, de forțe speciale americane, războinici ascunși, care le supraveghează și le dirijează. Ei nu sunt în primele linii, nu se luptă, dar ei sunt cei care permit ca linia frontului să existe așa cum o fac astăzi și asta fac.

MF: Ați publicat recent un articol în Consortium News intitulat „Pipelines versus USA” în care scrieți despre atacul asupra conductelor Nord Stream. Ei au spus că pare dincolo de orice îndoială rezonabilă că Statele Unite au fost în spatele ei. Ne puteți spune ceva despre aceste atacuri asupra conductelor?

SR: Ei bine, în primul rând, să vorbim despre ce este conducta. Este o parte importantă a infrastructurii energetice, nu numai pentru Germania și Rusia, ci și pentru toată Europa. Conducta Nordstrom One a transportat 55 de miliarde de metri cubi de gaz, iar dacă conducta Nordstream Two ar fi fost operațională, ar fi transportat încă 55 de miliarde de metri cubi de gaz. Este suficient gaz pentru a alimenta nu doar Germania, ci și cea mai mare parte a Europei cu gaz rusesc ieftin și curat, care menține economia Europei în funcțiune, făcând-o eficientă și, din moment ce europenii nu plătesc prețul de piață pentru gazul lor, Europa cu genul de lux casnic care le oferă îngrijire medicală gratuită, educație gratuită, standarde bune de muncă, o calitate înaltă a vieții și o infrastructură frumoasă. Asta face gazul Rusiei.

Problema cu gazul rusesc este că ține gazul american în afara pieței. America produce mult gaz, dar nu avem o conductă care să lege Statele Unite ale Americii de Europa. Îl livrăm ca GNL, care este o configurație de transport foarte diferită. Ai nevoie de nave speciale și de facilități portuare speciale. Ai nevoie de rezervoare speciale și Europa ar trebui să investească multe miliarde de dolari pentru a obține gaz american. Și, într-adevăr, a existat un impuls pentru a face acest lucru, dar nici atunci SUA nu au putut niciodată să egaleze gazul rusesc.

Dar Statele Unite au de ceva vreme o problemă cu dependența Europei de gazul rusesc. Am crezut greșit că Rusia va arma gazul. Rusia este un furnizor de energie. Acesta este modelul lui de afaceri. Dacă modelul tău de afaceri este de a furniza energie, în momentul în care „armezi” gazul, îți pierzi credibilitatea ca furnizor de energie de încredere. Cea mai rapidă cale prin care Rusia poate pierde piața europeană ar fi armamentul cu gaz.

Rusia nu a provocat situația actuală în care nici un gaz rusesc nu curge în Europa. Statele Unite și Europa au creat această situație prin sancțiuni la gazul rusesc. Produsul secundar al sancțiunilor asupra gazului rusesc este că gazul nu mai curge în Germania în același ritm. Germania plătește un preț mare în acest moment. Intră literalmente în lunile reci acum. Au existat demonstrații în stradă, deoarece germanii și-au dat seama că aceste politici nu numai că îi vor lăsa înghețați și să moară de foame iarna, ci îi vor lăsa și șomeri și șomeri. Fabricile lor ar fi închise. Aveau să-și piardă locurile de muncă, așa că au început să manifeste în stradă, cerând guvernului german

Acum, Germania are mâinile legate pentru că guvernul a acceptat sancțiunile Uniunii Europene, dar au fost aplicate presiuni și fiecare politician care se confruntă cu amenințarea iminentă a pieirii în alegeri se trezește brusc și este brusc gata să facă lucruri pentru a face lucruri pe care nu și le-a dorit. de făcut acum o săptămână. Și teama în Statele Unite este că germanii, realizând că își pierd încrederea poporului german, ar putea într-adevăr să înceapă să oprească gazul rusesc. Deci, dintr-o dată, conducta a eșuat.

Lumea întoarce spatele dolarului. Tranzacțiile cu petrol care se făceau înainte în petrodolar se fac acum în monede naționale. Statele Unite au pierdut încrederea lumii. Cum să păstrăm dolarul american ca monedă de rezervă globală atunci când Statele Unite, dintr-un capriciu, confiscă fondurile suverane ale națiunilor care sunt găzduite în bănci din întreaga lume. Ei au confiscat 600-700 de miliarde de dolari din fondul suveran al Rusiei. Cum ar putea cineva din lume să aibă din nou încredere în Statele Unite? Nu poţi.

MF: Alfred McCoy a scris și el despre asta și a numit anii 2020 deceniul sfârșitului imperiului SUA. Deci, care este sfatul dumneavoastră pentru oamenii din Statele Unite? Există ceva ce oamenii de aici pot face pentru a cere ca în cameră să fie și adulți de partea noastră?

De ce spun că Statele Unite au făcut asta? Aici, în Statele Unite, închisorile sunt pline de oameni care execută pedepse foarte lungi și au fost condamnați pe baza unor dovezi circumstanțiale. Dovezile că America a atacat conductele sunt mai puternice decât cele folosite pentru a condamna mulți dintre acești oameni.

Există trei lucruri de luat în considerare atunci când creați dovezi circumstanțiale. Primul punct este intenția. Avem o mărturisire a lui Joe Biden, o declarație clară de intenție în care spune pe 7 februarie: „Când tancurile rusești vor trece granița cu Ucraina, voi închide Nord Stream Two. Va înceta să funcționeze”. Și când un jurnalist a spus: „Stai puțin, asta este o infrastructură germană. Cum poți face asta?” El a spus: „O vom face.” Deci, asta este. Aceasta este o mărturisire înainte de fapt. Aceasta este declarația clară de intenție.

Acum ajungem la subiect. Una dintre întrebările pe care le pune un procuror este „cui bono?” Cine beneficiază? Aici intervine Anthony Blinken, secretarul de stat. În loc să-și consoleze aliații europeni, prietenii săi apropiați germani, partenerii Americii, cu privire la această pierdere îngrozitoare de 12 miliarde de dolari a infrastructurii critice care va arunca Europa în epoca de piatră în această iarnă, Blinken spune că aceasta este o oportunitate grozavă, deoarece permite Statelor Unite să importe. gazul său la de 10 ori prețul pieței. Așa că obținem profituri considerabile în timp ce scoatem gaz rusesc ieftin. Aceasta este cea mai clară explicație a motivului pe care îl poate avea.

Și atunci mai avem mijloace. Statele Unite, desigur, desfășoară un exercițiu naval asupra locului bombelor care au aruncat în aer conducta și știm că au fost bombe. Suedezii au investigat. Toți au investigat și au spus că nu, cu siguranță a fost o explozie. Și ce ne-am antrenat? Vehicule subacvatice fără pilot, în special unul numit Sea Fox. De ce menționez vulpea de mare? Ei bine, în 2015, un Sea Fox a fost găsit sub conducta Nord Stream One. Deci am folosit în mod clar Vulpea de Mare. Ea face o gaură în conductă. Ne-am antrenat pe Sea Fox în iunie. Și în septembrie am avut avioane capabile să folosească Sea Fox zburând direct peste conductă în 25 și 26 septembrie, zilele atacului. Deci avem mijloace.

Aș putea să iau toate cele trei lucruri, să merg în instanță și să condamn Statele Unite pentru crima împotriva acestei conducte fără nicio îndoială rezonabilă.

MF: Nu pot să cred că Statele Unite ar face așa ceva. Este un atac asupra infrastructurii din afara Ucrainei. Mesajul către UE este că SUA este gata să facă orice este necesar în acest conflict și, în acest scop, exercițiile militare NATO sunt programate să înceapă pe 17 octombrie. Ce parere aveti de aceste exercitii? Care sunt riscurile implicate?

SR: Ei bine, acestea nu sunt doar exerciții. Acestea sunt exerciții NATO de descurajare nucleară. Este un exercițiu în care NATO va folosi aeronave clasificate drept nucleare capabile să simuleze utilizarea unei bombe nucleare B61. B61 este o armă nucleară americană pe care o avem în diverse locații din Europa și care urmează să fie predată diferitelor țări NATO ale căror avioane se pot descurca cu ea. Piloții lor sunt instruiți doar pentru un singur scop: să arunce bombe atomice asupra rușilor și atât. Nu există alt motiv pentru care ei să existe. Așa că vom face un exercițiu nuclear cu aeronave cu capacitate nucleară și vom simula un atac nuclear asupra Rusiei. În circumstanțe normale, ar fi o nebunie să faci așa ceva, deoarece trimite un semnal complet greșit.

Când Rusia a început să trimită rachete de croazieră împotriva țintelor infrastructurii ucrainene, un Zelensky panicat și-a transmis emisiunea, implorând NATO să lanseze un atac preventiv împotriva Rusiei, un atac nuclear. Doar asta este deja o problemă vizuală. Așadar, președintele ucrainean, un aliat occidental care este susținut de Occident, cere o lovitură nucleară preventivă împotriva rușilor. Și acum NATO desfășoară un exercițiu de pregătire pentru un atac nuclear preventiv împotriva Rusiei. Adică care este celălalt scop al acestui exercițiu? Așadar, doar aspectul dictează că oamenii maturi din NATO anulează acest exercițiu și spun că nu este un moment bun pentru acest exercițiu. Nu vrem să apară neînțelegeri.

Și acest potențial nu există doar în teorie. Trebuie doar să ne amintim de anul 1983. A existat un exercițiu similar NATO numit Able Archer 83, în care după transferul trupelor americane în Europa ca parte a exercițiului ReForGer, întoarcerea forțelor în Germania, zeci, sute de mii de trupe au fost transportate cu avionul, adunându-se cu echipamentul pregătit, pentru a fi pregătit pentru un atac sovietic. Am spus apoi că vom exercita capacitatea NATO de a folosi arme nucleare. Sovieticii au observat acest lucru și interpretează acest lucru în sensul că NATO are deja toate trupele de care are nevoie și că acum vor lansa un atac nuclear preventiv împotriva noastră și vor folosi aceste trupe pentru a ne ataca. Așa că Rusia și-a ridicat pregătirea nucleară la cel mai înalt nivel și și-a pus forțele nucleare în așteptare. O singură greșeală, o singură neînțelegere ar fi putut duce la un holocaust nuclear care ar distruge întreaga lume. Atât de periculos era Able Archer 83.

A fost atât de rău încât Ronald Reagan, Mr. Evil Empire, când a fost informat de CIA un an mai târziu, a spus, stai puțin, sovieticii au crezut de fapt că vom face o lovitură nucleară preventivă, iar CIA a spus da, au crezut că așa este. Ronald Reagan a spus că este o nebunie și a început procesul de dezarmare nucleară, care s-a manifestat prin semnarea Tratatului privind forțele nucleare intermediare în decembrie 1987 și punerea în aplicare a tratatului în iunie 1988.

Acesta este contractul din care am făcut parte. Am fost unul dintre primii inspectori care au mers în Uniunea Sovietică pentru a scăpa de aceste arme nucleare. Asta arată cât de important și cât de periculos a fost Able Archer 83. Facem același lucru astăzi, când un lider european cere NATO un atac nuclear preventiv și folosim mijloacele pentru a face acest lucru.

Aceasta este o situație periculoasă. Este nesăbuit și agravat de declarația generalului Stoltenberg. Secretarul general al NATO s-a ridicat și a spus, și vă veți aminti, că NATO a negat că are vreun rol acolo, că nu este parte la acest conflict, deși furnizează arme. El a spus că o victorie a Rusiei în Ucraina ar fi o înfrângere pentru NATO și, prin urmare, este imperativ ca NATO să-și îndoiască mușchii și să efectueze acest exercițiu.

Deci este ca și cum copiii au preluat grădinița, adulții au fugit și copiii sunt la conducere și se întâmplă lucruri ridicole. Așa s-a întâmplat cu NATO. Unde este conducerea adulților? Ne aflăm într-un moment foarte periculos, nu numai în istoria americană, ci și în istoria mondială, pentru că există acuzații în ambele sensuri. Se vorbește despre un atac nuclear rusesc, deși rușii nu se pregătesc pentru un atac nuclear. Rușii sunt îngrijorați de reacția exagerată a NATO, o îngrijorare agravată acum de acest exercițiu nuclear. O greșeală, o neînțelegere, ar putea duce la un schimb de arme nucleare care ar pune capăt lumii așa cum o cunoaștem.

MF: Nu cred că oamenii înțeleg gravitatea situației. Ați publicat recent un articol în Consortium News despre doctrina nucleară atât a Rusiei, cât și a Statelor Unite, în care subliniați că Statele Unite au consacrat capacitatea de prim atac în doctrina sa. poti sa vorbesti despre asta

SR: Unul dintre lucrurile despre care se vorbește în acest moment, marea teamă în Occident, este că Rusia va folosi o armă nucleară împotriva Ucrainei, o armă nucleară tactică. Nu există o doctrină rusă pentru utilizarea preventivă a armelor nucleare tactice. Și, în plus, revenind la operațiunea militară specială, Rusia nu va efectua un atac nuclear asupra Ucrainei. Ucraina este o familie. Dacă Rusia ar folosi o bombă nucleară, aceasta ar fi împotriva Europei, nu a Ucrainei, dar nu ar face niciodată acest lucru preventiv. Rusia are două condiții în care poate folosi arme nucleare. Primul este atunci când este atacat cu arme nucleare și apoi va riposta cu tot ce are. În al doilea rând, când se reunește o capacitate convențională de luptă care amenință supraviețuirea statului rus,

Dar aici ni se spune de așa-zișii experți că Rusia are o a treia doctrină și chiar admit că nu este în scris, așa că spun că este o doctrină nerostită. Se spune că, atunci când se va confrunta cu înfrângerea iminentă în Ucraina, Rusia va folosi o armă nucleară împotriva Ucrainei pentru a escalada conflictul și a detensiona Occidentul, în fața realității îngrozitoare a unui conflict nuclear.

Singurii oameni care au o strategie de escaladare spre de-escaladare sunt Statele Unite și noi am exercitat-o. Am construit o armă nucleară dedicată acestui scop, focosul cu randament scăzut W76-2, care este folosit pe racheta Trident a submarinului balistic din clasa Ohio. Și în 2019, am făcut de fapt un exercițiu în care secretarul apărării de la sediul Comandamentului Strategic al Statelor Unite din Omaha, Nebraska a exersat emiterea de ordine de desfășurare pentru focosul W76-2 într-un scenariu în care trupele ruse vizează avansul țării baltice.

Așa că scopul nostru a fost să escaladăm pentru a-i determina pe ruși să detensioneze. Avem această doctrină. Noi am practicat această doctrină. Și acum oglindim această doctrină la ruși, dar rușii nu au această doctrină. Deci, încă o dată, dacă vorbim despre calcule greșite bazate pe ignoranță și dacă credem că rușii urmăresc o strategie de escaladare până la deescaladare și răspundem la aceasta cu propria noastră strategie de escaladare până la deescaladare, imaginați-vă că acest lucru poate duce rapid la o neînțelegere și la utilizarea armelor nucleare.

Dacă folosești o armă nucleară, lumea se va sfârși. Nu există un război nuclear limitat. Așa ceva nu există. O armă nucleară și lumea se termină. Și aici avem oameni din Statele Unite și NATO care cred că pot folosi această singură armă nucleară pentru a escalada și a de-escalada, dar doctrina rusă este foarte clară dacă ne loviți cu o armă nucleară, să nu se întâmple totul. Putin a spus: Da, asta înseamnă că vom fi martiri, dar veți ajunge în iad ca cauza anihilării globale.

MF: Cum crezi că se va termina asta? Există posibilitatea ca negocieri de pace să fie? SUA și NATO par să fi făcut tot ce le-a putut pentru a împiedica acest lucru. Simt că aceasta este într-adevăr o bătălie pentru viitorul NATO, pentru viitorul SUA și pentru dominația occidentală a lumii și a resurselor sale.

SR: Ei bine, cred că asta se va încheia cu o victorie militară rusă în Ucraina. Cred că este inevitabil. De asemenea, cred că unul dintre motivele pentru care rușii programează acest conflict așa cum îl fac ei este pentru că nu vor să panicheze NATO și Statele Unite într-o reacție excesivă.

De exemplu, dacă NATO invadează vestul Ucrainei și încearcă să stabilească o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei, atunci apare un conflict direct între Rusia și NATO. Dar dacă vei obține victoria încet, chiar dacă are un cost enorm pentru tine și treptat, faci NATO conștientă de realitatea înfrângerii, atunci NATO se va retrage pentru că își dă seama că nu are alt răspuns viabil și asta este ceea ce noi. trăiesc acum.

NATO a ieșit și a spus că nu vrem un conflict cu Rusia. Vom continua să furnizăm arme ucrainenilor, dar nu ne vom angaja în niciun fel care să ducă la luptă trupele NATO cu trupele rusești în Ucraina. Și cred că acesta este un produs secundar al modului în care rușii duc acest război. Pentru toți cei care își smulg părul și spun, de ce Rusia nu câștigă rapid chestia asta? Rușii sunt mai deștepți. Sunt singurii adulți din cameră și își dau seama că o victorie decisivă rapidă ar putea crea mai multe probleme decât rezolvă. Dar Rusia trebuie să câștige acest război din punctul său de vedere, pentru că scopul Rusiei nu este să distrugă Ucraina. Scopul Rusiei, așa cum a afirmat deja, este un nou cadru european de securitate. În decembrie anul trecut, Rusia a prezentat proiecte de tratate în acest sens. Nu vorbește despre sfârșitul NATO, ci despre retragerea NATO de la granița cu Rusia și crearea unui fel de zonă neutră în care să fie respectate interesele speciale atât ale Europei, cât și ale Rusiei. Și acesta este scopul final pe care Rusia îl urmărește aici.

Eu cred că Rusia nu va atinge acest obiectiv pentru că mâine NATO se va trezi și va spune: Da, credem în el. NATO nu va mai exista mult. Adică, Europa va trece prin niște schimbări foarte radicale în această iarnă. Uniunea Europeană se destramă în acest moment. NATO este profund fragmentată. G7 își pierde rațiunea de a fi. G7 ar trebui să fie cele mai mari șapte economii din lume, dar după această iarnă vom putea cu adevărat să numim economiile germană, italiană, franceză și britanică cele mai mari economii ale lumii? G7 este pe cale să se despartă. NATO nu se va confrunta doar cu o altă jenă. Amintiți-vă că chiar anul trecut NATO a fost umilită în Afganistan.

Acum oamenii spun: stați puțin, de unde ar trebui să-și ia Europa gazul? În urmă cu două zile, Putin a avut o întâlnire cu președintele turc Erdogan, în cadrul căreia a discutat în esență despre crearea unui centru energetic turc. Există deja o conductă care livrează gaz în sudul Europei, Turkstream. Merge din Rusia prin Marea Neagră până în Turcia. Putin vorbește despre construirea celei de-a doua conducte și punerea Turciei în poziția în care ar fi Germania dacă ar fi operat ambele conducte, și anume devenind un hub energetic care să servească nevoile energetice strategice ale Europei, Africii de Nord și Orientului Mijlociu. Acest lucru nu numai că va aduce beneficii economiei Turciei, dar va canaliza și gazul rusesc înapoi în Europa.

Și vă garantez că în primăvara acestui an, Europa va cerși acest gaz, iar Rusia îl va livra. Așa că va exista o nouă realitate politică în Europa, care ar putea fi mai dispusă să-i asculte pe ruși când vor spune că ne-ar plăcea să vorbim despre un nou cadru de securitate european. Și asta va face ca Statele Unite să se retragă din Europa și din întreaga lume.

Lumea se întoarce cu spatele Statelor Unite. Uite ce tocmai a făcut Arabia Saudită cu Rusia. Arabia Saudită, garantul de lungă durată al securității energetice al Americii, a supradezvoltat câmpurile de petrol saudite, permițând Arabiei Saudite să crească sau să scadă producția în funcție de nevoile SUA. Joe Biden s-a târât în Arabia Saudită în genunchi în iulie și a implorat Arabia Saudită să mărească producția de petrol cu un milion de barili pe zi. Arabia Saudită a refuzat și a spus că trebuie să vorbim mai întâi cu cartelul OPEC plus, iar acel plus este Rusia, ceea ce înseamnă că Arabia Saudită a mers în Rusia pentru a vedea dacă OPEC ar fi dispus să ajute America. Ei bine, răspunsul nu a fost doar nu, a fost un nu răsunător. Rusia și Arabia Saudită au convenit recent reduce producția de petrol cu 2 milioane de barili pe zi în loc să o crească. Acest lucru îl va pune pe Joe Biden într-o poziție foarte dificilă înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, deoarece prețurile la pompe sunt acum în creștere, iar petrolul de încălzire crește pe măsură ce America se răcește. Deci Statele Unite au probleme.

Deci nu este doar faptul că Statele Unite au trădat Europa. Statele Unite au trădat lumea, iar lumea începe să realizeze asta. De aceea, Putin și președintele chinez Xi au semnat o declarație comună de 5.000 de cuvinte când s-au întâlnit la Beijing pe 4 februarie a acestui an, declarând în esență sfârșitul ordinii internaționale dominate de SUA și bazate pe reguli. Ei au spus că există o nouă ordine multilaterală bazată pe dreptul internațional în care vor prelua conducerea. Și aceasta este direcția în care se mișcă lumea.

Dacă sunteți american, treziți-vă oameni buni. Traiesti un moment istoric. Deceniul în care ne aflăm va fi studiat de istorici dacă vom supraviețui și va fi văzut ca unul dintre momentele critice ale istoriei moderne. Asistăm la sfârșitul imperiului american. Ordinea bazată pe reguli care a condus acest glob de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial s-a încheiat. Este înlocuit cu altceva și trăim în acea perioadă de tranziție. Va fi o perioadă grea pentru americani. Dar din când în când trebuie doar să te oprești și să înțelegi ce se întâmplă, pentru că trăim literalmente într-unul dintre cele mai importante momente din istoria modernă.

SR: Ei bine, cel mai important lucru este că sfârșitul imperiului nu înseamnă sfârșitul vieții. America va exista în continuare dacă ne permitem să existe. Vom avea în continuare aceleași case, vom putea circula pe aceleași străzi, ne vom putea trimite copiii la aceleași școli. Vom fi doar o națiune mai mică în ceea ce privește impactul pe care îl avem asupra lumii. Trebuie să învățăm să lucrăm responsabil cu națiunile, mai degrabă decât să le dictăm. Și din perspectiva majorității americanilor, sperăm că vom trăi într-o lume în care armata americană nu este forța dominantă, așa că poate că nu trebuie să cheltuim 800 de miliarde de dolari în fiecare an pentru a construi o armată care să apere un imperiu care se dizolvă.

Dar cel mai important lucru este că nu decidem să ardem planeta în timp ce planeta întoarce spatele imperiului american. Noi, americanii, trebuie să fim suficient de maturi pentru a înțelege ce se întâmplă și de ce se întâmplă și să-l direcționăm astfel încât să nu ducă la moartea nu numai a Americii, ci și a lumii. Sfârșitul Imperiului American nu înseamnă sfârșitul Americii. America poate exista în continuare ca un stat-națiune prosper care rămâne fidelă idealurilor și valorilor sale.

Este timpul ca America să înceapă să se întoarcă spre interior și să rezolve problemele acasă, mai degrabă decât să încerce să dicteze soluții pentru problemele lumii din străinătate. Pentru a face asta, trebuie să alegem oamenii potriviți în funcție. Care este cel mai important lucru pe care americanii îl pot face pentru a păstra democrația în America? Răspunsul este cu adevărat simplu. Aproape toată lumea da același răspuns: trebuie să ții banii departe de politică. Dacă scoți banii din politică. Dacă aboliți Citizens United, puteți începe literalmente să umpleți Camera Reprezentanților, Senatul și chiar Casa Albă cu oameni care nu au interese speciale, oameni care ascultă poporul american. Și asta trebuie să se întâmple.

Soluția la problemele Americii este o democrație americană implementată corespunzător. Așa că oamenii trebuie să se trezească, să se implice și să facă ceva pentru a pune oamenii potriviți în funcție. Avem nevoie de adulți care sunt la controlul puterii atunci când se iau deciziile critice cu privire la modul în care lumea se va îndepărta de imperiul american, adulți care să realizeze că acesta nu este neapărat cel mai rău lucru din lume, că America va supraviețui și poate prospera. dacă nu ne permitem să reacționăm exagerat și alegem să luptăm cu toți în timp ce imperiul nostru se dărâmă.

Așa că poporul american trebuie să se trezească, altfel ne lăsăm viitorul în mâinile unei elite politice și a unei elite de afaceri care va face tot ce este necesar pentru a păstra ceea ce are cât mai mult timp posibil, chiar dacă ajunge să distrugă totul. că ceea ce pretind că salvează.

MF: Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru a fi vocea rațiunii și pentru a educa publicul despre toate acestea. Acesta este un moment cu adevărat critic și cred că trebuie să avem aceste discuții din ce în ce mai des despre rolul Statelor Unite, cum se schimbă lucrurile și cum trebuie să ne îndreptăm către diplomația cooperativă, mai degrabă decât să închidem militar comanda mondială. Vă mulțumesc pentru timpul acordat pentru a vorbi cu mine astăzi.

SR: Mulțumesc că m-ai lăsat să fiu acolo.

Scott Ritter este un fost ofițer de informații al Corpului de Marină al SUA care a servit în fosta Uniune Sovietică implementând tratate de control al armelor, în Golful Persic în timpul Operațiunii Furtuna în Deșert și în Irak, supraveghend dezarmarea armelor de distrugere în masă.

SURSA: SCOTT RITTER: NE AFLĂM ÎNTR-UN MOMENT ÎN CARE O GREȘEALĂ AR PUTEA ÎNCEPE UN RĂZBOI NUCLEAR
TRADUCERE: LZ

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: