Război în Ucraina. Update ziua 470 – 20.11.2022

ISW pare relativ obiectiv în relatarea evenimentelor, dar face o discretă propagandă pro-Kiev.
Military Land este un site ucrainean care oferă informații și hărți despre armata ucraineană și războiul cu Rusia.
Sursele rusești sunt, evident, partizane.

ISW

Inflexiuni cheie în operațiunile militare în desfășurare pe 20 noiembrie:

  • Direcția principală de informații militare (GUR) ucraineană a raportat pe 20 noiembrie că serviciile speciale ruse plănuiesc atacuri cu steag fals asupra infrastructurii critice din Belarus pentru a face presiuni asupra armatei bieloruse să intre în războiul din Ucraina. [18]  Statul Major ucrainean a adăugat că oficialii ucraineni nu au observat formarea unor grupuri de asalt din Belarus. [19]  ISW continuă să evalueze că este puțin probabil ca forțele belaruse să invadeze Ucraina.
  • Surse ruse și ucrainene au raportat lupte în desfășurare de-a lungul liniei Svatove-Kreminna pe 20 noiembrie. [20]  Surse ruse au remarcat că condițiile meteorologice deteriorate au un impact asupra ostilităților. [21]
  • Un oficial militar ucrainean a declarat că forțele ucrainene au eliberat 12 așezări în regiunea Lugansk de la începutul contraofensivei din est. [22]
  • Ministerul rus al Apărării (MOD) a pretins că a lovit o concentrare de trupe ucrainene în zona Novoselivske, regiunea Luhansk. [23]  Ministerul Rusiei a susținut anterior că respinge atacurile ucrainene asupra așezării, iar această afirmație ar putea indica faptul că forțele ucrainene au avansat spre așezare.

Military Land

Scurt:

Forțele ruse au reușit să avanseze la sud de Bakhmut și continuă să facă presiune asupra apărătorilor din zonă. Alte fronturi rămân fără schimbare.

Frontul Bakhmut

  • Forțele ucrainene au respins un atac rusesc către Yakovlivka.
  • Luptele rămân active în Soledar, Bakhmutske și în vecinătatea lui Bakhmut.
  • Trupele ruse au reușit să avanseze mai aproape de Klischivka la sud de Bakhmut.

Direcția Lysychansk

  • Inamicul a atacat poziții ucrainene din zona Bilohorivka (oblastul Lugansk), dar nu a avut succes.
  • Forțele ruse au încercat să avanseze în vecinătatea Spirne și Bilohorivka (regiunea Donețk). Toate încercările au fost respinse.

Surse ruse

Rybar

🔻Regiunea Belgorod:
Forțele armate ale Ucrainei au bombardat așezările Shebekino, Karabanovo, Razumnoye și Nijni Olshanets din regiunea Belgorod. Cel puțin 3 civili au fost răniți, iar infrastructura civilă a fost, de asemenea, deteriorată.
🔻Direcția Starobelsk (hartă (https://t.me/rybar/41314)):
▪️Pe sectorul Kupyansko-Svatovsky, inamicul a mai făcut o încercare nereușită de a asalta pozițiile rusești în direcția Kislovka.
▪️În zona Svatovsky, DRG-urile rusești au efectuat recunoașteri în luptă în apropierea tractului Medvezhye. În luptă, Forțele Armate RF au distrus un vehicul blindat și au rănit cel puțin 5 soldați ucraineni.
Forțele armate ale Ucrainei au preluat apărarea pozițională după mai multe încercări nereușite de a avansa în direcția Krasnopopovka.
🔻Direcția Soledar (hartă (https://t.me/rybar/41317)):
▪️Pe sectorul Bakhmutsky (Artyomovsky), detașamentele PMC „Wagner” au blocat una dintre unitățile celui de-al 53-lea ombr al Forțelor Armate ale Ucrainei. După regrupare, inamicul a încercat să recâștige pozițiile pierdute, dar a eșuat și a suferit pierderi semnificative.
Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei redistribuie forțe suplimentare din cauza situației dificile actuale în direcție.
▪️Pe sectorul Soledar, bătăliile se desfășoară cu succese diferite în zona autostrăzii Bakhmut-Soledar.
🔻Republica Populară Lugansk:
▪️Formațiuni ucrainene au tras din MLRS HIMARS Lisichansk, Nizhnyaya Duvanka și Kremennaya. Cel puțin trei civili au fost uciși și încă cinci au fost răniți.
🔻Direcția Donețk:
▪️Trupele ucrainene au atacat din nou Horlivka, Ilovaisk, Makeevka, Yasinovataya și Krasny Partizan. În Donețk, o fabrică de profile de aluminiu a fost atacată.
🔻Direcția Zaporozhye (hartă (https://t.me/rybar/41315)):
Forțele Armate Ruse au lansat mai multe lovituri cu rachete pe teritoriul uzinei Motor Sich din Zaporojie, unde au fost produse diverse componente pentru industria de apărare ucraineană.
▪️Formațiunile ucrainene, la rândul lor, au tras din nou în centrala nucleară Zaporojie. Obuzele inamice au căzut în zona de depozitare uscată a combustibilului nuclear uzat.
▪️Forțele ucrainene continuă să acumuleze rezerve în această zonă: personalul și echipamentul sosesc la Volnyansk, Preobrazhenka și Zaporojie.
🔻Frontul de sud: direcția Kherson (hartă (https://t.me/rybar/41316))
▪️Forțele ruse au distrus depozitul de combustibil APU din apropierea șantierului naval de pe insula Karantinny din Herson.
▪️Inamicul continuă să pună un punct pe malul drept al Niprului: unități de apărare teritorială ucraineană au fost dislocate la Belozerka și Novokaira.
▪️ Brigada 59 a Forțelor Armate ale Ucrainei a traversat Ingulets lângă podul Daryevsky și a ocupat linia Nikolskoye-Novotyaginka.
▪️Autoritățile ucrainene au anunțat evacuarea Hersonului.

Ria Novosti

▪️ Armata rusă a distrus patru sisteme de artilerie ucrainene M777 fabricate de Statele Unite, din care a fost bombardată regiunea Belgorod;
▪️ Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat despre bombardamentul ucrainean al centralei nucleare de la Zaporojie în 19 și 20 noiembrie – trupele ucrainene au tras peste 20 de obuze de artilerie de calibru mare pe teritoriul centralei nucleare Zaporizhzhya, precum și pe linia de transport a energiei electrice care alimentează stația;
▪️ Situația radiațiilor în zona ZNPP rămâne normală, consecințele pagubelor ca urmare a bombardamentelor urmând a fi clarificate în urma sondajului teritoriului stației de către experții AIEA și Rosatom;
▪️ Directorul general al AIEA a cerut „oprirea imediată” a bombardării centralei nucleare Zaporozhye;
▪️Aviația rusă a distrus un atelier de asamblare de motoare pentru avioanele forțelor aeriene ucrainene la Motor Sich din Zaporojie;
▪️Ministerul rus al Apărării a raportat că în LPR și regiunea Harkov, armata rusă a distrus aproximativ 50 de militari ucraineni;
▪️ Kievul a pierdut până la 50 de militari care au încercat să contraatace pozițiile trupelor rusești în direcția Donețk de Sud;
▪️ Autoritățile ucrainene au anunțat că vor studia videoclipul uciderii prizonierilor de război ruși în satul Makeevka;
▪️În Duma de Stat, după cuvintele șefului biroului Președintelui Ucrainei despre campania militară împotriva Crimeei, aceștia au spus că în cazul unei încercări a trupelor ucrainene de a lansa o ofensivă împotriva Crimeei, acestea vor fi tratate. o „lovitură finală zdrobitoare”.

Boris Rhojin

⚡️În ultima lună, 90% dintre țintele atinse în timpul grevelor de represalii au fost asupra infrastructurii energetice. Dar astăzi lovitura a căzut (https://t.me/readovkaru/1816) asupra uneia dintre principalele întreprinderi de coloana vertebrală a țării 404 - Motor Sich. Aceasta este una dintre întreprinderile lider în producția, întreținerea și remotorizarea echipamentelor aviatice. Având în vedere că flota principală a aviației ucrainene este formată din elicoptere Mi-8 și Mi-24, distrugerea atelierelor va crea probleme pentru menținerea aeronavelor în stare de zbor.
⚔️Situația pe fronturi din ultima zi:
⚫️ Direcția Svatovo-Kremennoye
Armata rusă, datorită acțiunilor aviației, a dejucat atacurile militanților, întăriți de mercenari străini, din Perșotravnevo, Kislovka și Krakhmalny din regiunea Harkov. Trei tancuri, un vehicul de luptă de infanterie și două vehicule blindate de transport de trupe au fost distruse.
Forțele armate ale Ucrainei au atacat și în direcția Chervonopopovka și Ploschanka din LPR, unde au fost întâmpinate de unitățile noastre și au distrus până la 50 de militanți și trei vehicule de luptă de infanterie.
⚫️Direcția Zaporozhye
Forțele armate ale Ucrainei continuă să concentreze forțele în acest domeniu. Rezidenții locali împărtășesc date conform cărora regimul de la Kiev intenționează să concentreze până la 40.000 de oameni în prima linie. Trenurile cu echipament militar, inclusiv HIMARS MLRS, sosesc deja pe calea ferată.
💡Regimul de la Kiev a anunțat o evacuare opțională (deocamdată) a Hersonului. Ceea ce este logic, pentru că acolo a venit țara 404 care, în loc să plătească pensii, trage în civili. Oamenii urmează să fie duși în vestul țării, unde în loc de o primire călduroasă se vor găsi în brațele evenimentelor de filtrare (https://t.me/readovkanews/47118). Toată lumea știe ce se întâmplă (https://t.me/readovkanews/43684) cu oamenii din teritoriile ocupate de regimul de la Kiev.

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: