Război în Ucraina. Update ziua 274 – 24.11.2022

SW pare relativ obiectiv în relatarea evenimentelor, dar face o discretă propagandă pro-Kiev.
Military Land este un site ucrainean care oferă informații și hărți despre armata ucraineană și războiul cu Rusia.
Sursele rusești sunt, evident, partizane.

ISW

Nu a publicat raportul zilnic

Military Land

Scurt:

Forțele ruse au câștiguri minore în vecinătatea lui Bakhmut, deoarece au reușit să avanseze pe flancul estic. Forțele ucrainene continuă să respingă cu succes atacurile rusești pe toate celelalte fronturi.

Frontul Bakhmut

  • Un alt atac lângă Yakovlivka a fost respins de trupele ucrainene.
  • Luptele continuă în zona Bakhmut. Forțele ruse, pe baza imaginilor geolocalizate, au reușit să ajungă la o răscruce de drumuri la nord-est de Bakhmut.
  • Inamicul rămâne activ la sud de Bakhmut, unde încearcă să străpungă liniile ucrainene în zona următoarelor așezări: Opytne, Klishchivka, Andriivka, Kurdyumivka și Ozaryanivka. Niciuna dintre părți nu a raportat noi câștiguri sau pierderi în acest domeniu.

Direcția Lysychansk

  • Forțele ucrainene au respins un atac rusesc la Bilohorivka din regiunea Lugansk.
  • Forțele ruse au încercat să avanseze în zona Spirne, dar încercarea a fost respinsă.
  • Forțele ucrainene au reușit să avanseze mai aproape de Berestove. Atacul rus ulterior pentru recâștigarea pozițiilor pierdute a fost respins.

Avdiivka Front

  • Fundașii ucraineni au respins încercarea de a sparge liniile lor lângă Krasnohorivka.
  • Încercarea Rusiei de a avansa în vecinătatea Pervomaiske și Nevelske nu a avut succes.

Surse ruse

Rybar

🔻Regiunea Belgorod:
▪️Formațiunile ucrainene au bombardat cartierul Shebekino.
🔻Direcția Ucrainei de Nord (hartă (https://t.me/rybar/41458)):
▪️DRG-urile ucrainene operează în regiunea Kiev, la granița cu Belarus, în zona tractului Denisovichi și punctul de trecere a frontierei Vilcha.
▪️Forțele Armate ale Ucrainei au desfășurat echipaje de artilerie de 43 de brigăzi în teritoriile care se învecinează cu regiunea Gomel din Belarus.
🔻Regiunea Harkiv:
▪️Grupurile de recunoaștere ale batalionului Kraken operează lângă Prudyanka și Goptovka.
▪️Unități de apărare teritorială ucraineană au fost dislocate în zona Izbitsky.
🔻Direcția Starobelsk (hartă (https://t.me/rybar/41457)):
▪️Nu sunt schimbări semnificative în această direcție, a existat o relativă calm.
▪️În sectorul Kupyansko-Svatovsky, comanda celor 14 și 92 ombr al Forțelor Armate ale Ucrainei este în rotație.
Artileria inamică bombardează periodic cetățile rusești din zona Sinkovka.
▪️În sectorul Limansky, DRG-urile rusești desfășoară atacuri asupra pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei din vecinătatea Torsky.
▪️Commandamentul ucrainean concentrează personal și echipament în pregătirea unei ofensive la scară largă.
🔻Direcția Soledar (hartă (https://t.me/rybar/41454)):
▪️În zona Bakhmutsky (Artyomovsky), luptătorii PMC Wagner au stabilit controlul asupra unei fabrici de procesare a deșeurilor din sud-estul orașului.
▪️Potrivit locuitorilor locali, unități în amice au aruncat în aerul majorității rutiere din suburbiile lui Bakhmut (Artemovsk).
▪️Luptele continuă la periferia orașului Soledar în sectorul Soledar. Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei intenționează să schimbe personal aici.
▪️La sud de Unitatea Experimentală a NM a RPD, după ce s-a încheiat curățirea de la Mayorsk, se îndreaptă spre Kurdyumovka.
▪️La rândul lui Kurdyumovka - Kirovo, militarii ruși au reușit să ocupe cel puțin cinci fortărețe inamice la vest de Zaitsevo.
🔻Republica Populară Lugansk:
▪️Trupele ucrainene au tras cu tunuri și artilerie cu rachete la Svatovo, Stahanov și satul Sosnovy, sunt victime printre civili.
🔻Direcția Donețk (hartă (https://t.me/rybar/41452)):
▪️La sectorul Avdiivka, comanda Forțelor Armate ale Ucrainei plănuiește o contraofensivă în direcția Opytny. În acest scop, unități TRO au fost dislocate la Avdiivka.
▪️În sectorul Maryinsky, inamicul încearcă fără succes să amâne ofensiva Forțelor Armate RF în nord și în centrul orașului Maryinka.
▪️Formațiunile ucrainene au bombardat din nou aglomerația Donețk: Donețk, Gorlovka, Yasinovataya și alte așezări din jur au fost lovite.vdiivka,Zaporojie,Kherson
🔻Directia Zaporozhye:
▪️Delurile de artilerie continuă în regiunea Zaporojie: Forțele Armate Ruse au lucrat la ținte în Gulyaipole, Orekhovo, Temirovka și Chervon.
🔻Frontul de Sud: direcția Herson
▪️Trupele de rachete și artileria ruse au atacat pozițiile inamice în Herson, Berislav, Dudchany și Stanislav.

Ria Novosti

▪️ Miercuri, Forțele Armate Ruse au lansat o lovitură masivă asupra sistemului militar de comandă și control al Ucrainei și a instalațiilor energetice aferente, scopul atacului a fost atins, a declarat Ministerul rus al Apărării.
▪️ nu s-a făcut nicio lovitură asupra țintelor din limitele Kievului, toate distrugerile anunțate de regimul de la Kiev în oraș au fost rezultatul căderii rachetelor de apărare aeriană străine și ucrainene situate în zone rezidențiale ale orașului, departamentul rus. spus
▪️ Rusia în timpul unei operațiuni speciale nu lovește unitățile sociale din Ucraina, a spus Peskov
▪️ în urma procesului de negocieri, 50 de militari ruși au fost returnați de pe teritoriul controlat de Kiev, a informat Ministerul Apărării al RF.
▪️ Putin a spus că nu sunt planificate măsuri extraordinare care să răspundă nevoilor forțelor armate ruse, dar trebuie stabilită o activitate coordonată clară. Este important nu doar creșterea volumului livrărilor către Forțele Armate RF, ci și îmbunătățirea calității produselor, a spus președintele.
▪️ Rusia continuă consultările cu AIEA privind crearea unei zone de securitate în jurul ZNPP, la acestea participă și țări europene, a menționat Ministerul de Externe.
▪️ Declarația privind crearea unei zone de protecție la CNE Zaporizhia nu a fost agreată, acum este dificil de prezis momentul implementării zonei de protecție la uzină, a declarat Ulyanov, Reprezentantul Permanent al Federației Ruse pe lângă organizațiile internaționale. la Viena
▪️ Sursa externă de energie a CNE Zaporozhye a fost restabilită, a declarat șeful AIEA
▪️ Parlamentul European a aprobat un pachet de sprijin pentru Ucraina din partea Uniunii Europene în valoare de până la 18 miliarde de euro pentru 2023

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: