News 29.01.2011

  • Cotidianul. România va importa grâu pentru consumul intern. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu afirmă că România nu va avea probleme până la noua recoltă de grâu pentru asigurarea consumului intern, chiar dacă va fi nevoită să importe în jur de 400.000-500.000 de tone de grâu în acest an. Exporturile de grâu din recolta lui 2010, până la această dată, au fost de circa 1,65 milioane tone, spune Rădulescu, conform agerpres. În privinţa majorării preţului la pâine şi la produse de panificaţie, Rădulescu a menţionat că acesta este dictat de piaţă şi este posibil să se întâmple dacă importurile se vor realiza la preţuri mai mari.
  • Romania Libera. Guvernul dă peste 1 milion de lei pe un sondaj. Guvernul urmează să comande un sondaj de opinie cu o valoare estimată de aproape 1,2 milioane de lei, fără TVA, prin licitaţie restrânsă, conform unui anunţ de participare postat vineri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), informează Agerpres. Potrivit anunţului publicat de Secretariatul General al Guvernului, procedura licitaţiei restrânse accelerate este motivată prin „termenul scurt la dispoziţia autorităţii contractante pentru încredinţarea contractului”. „Serviciile de sondare a opiniei publice printr-o cercetare sociologică cantitativă” ar urma să fie plătite din fonduri europene nerambursabile postaderare, prin bugetul SGG, se mai arată în anunţ.
  • Evenimentul Zilei. Profesorii din comuna unde elevii au participat la mitingul PDL au fost „pedepsiţi” cu mustrări. Inspectoratul Şcolar Judeţean din Hunedoara a hotărât ca directorul şcolii din comuna Baru, unde elevii au participat la un miting electoral, a fost sancţionat cu observaţie, iar profesorii care i-a însoţit pe copii s-au ales cu mustrare scrisă. „Pedepsele” au fost comunicate Ministerului Educaţiei. Observaţia dată directorului unităţii de învăţământ Alexandru Lăutaru nu-i va mai permite acestuia să beneficieze de gradaţie de merit şi să mai participe la un alt concurs de ocupare a funcţiei de director. Cadrelor didactice li s-a reproşat în primul rând faptul că nu i-au convins pe părinţi să-şi ţină copiii acasă.
  • Evenimentul Zilei. UDMR vrea coborârea pragului electoral la 3%, la alegerile locale. Reprezentanţii UDMR au anunţat astăzi că vor propune partenerilor din coaliţie să coboare pragul electoral la 3%, pentru alegerile locale. „Este, poate, cea mai mare provocare în anul 2012, să fim prezenţi atât la nivelul autorităţilor locale, cât şi în Parlamentul României. La nivelul autorităţilor locale, eu consider că trebuie să avem o atenţie deosebită faţă de acele comunităţi unde minoritatea maghiară trăieşte într-un număr mai redus şi de aceea noi am propus şi vom susţine coborârea pragului electoral la 3% doar la alegerile locale. Eu consider că printr-o astfel de modificare putem asigura reprezentarea comunităţii maghiare la nivelul administraţiei locale în toate comunităţile unde trăiesc maghiari”, a declarat, în această dimineaţă, la Bistriţa, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UDMR.
  • Evenimentul Zilei. Sorin Frunzăverde vrea să candideze la şefia PDL. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a anunţat, citat de Agerpres, că ”este posibil” să candideze la şefia PDL. El îşi menţine intenţia de a schimba denumirea formaţiunii politice din Partidul Democrat- Liberal în Partidul Popular. Frunzăverde susţine că sigla partidului va trebui să fie inima, aceeaşi cu cea a Partidului Popular European.
  • Antena 3. Pavelescu şi Ciorbea au semnat un acord de unificare a PNŢCD. Congresul va fi în martie. Liderii ţărănişti Aurelian Pavelescu şi Victor Ciorbea, reprezentanţi ai celor două aripi ale PNŢCD, au semnat un acord politic de unificare a partidului, care prevede organizarea unui Congres extraordinar de unificare, în 12 martie, la Bucureşti, informează Mediafax. Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de PNŢCD Cluj, cele două părţi au convenit să fie depusă „o moţiune unificatoare Victor Ciorbea – Aurelian Pavelescu” şi încetarea oricăror litigii care privesc partidul şi membrii săi, de natură civilă sau penală, în momentul aprobării moţiunii. „În urma negocierilor, s-a convenit încheierea unui acord politic de unificare a PNŢCD încheiat între Aurelian Pavelescu, Laurenţiu Mandrea, Iulian Iordăchescu şi Vasile Toader, pe de-o parte, şi Victor Ciorbea, Lucian Filip, Radu Rizescu şi Liviu Petrina, pe de altă parte. Părţile au convenit convocarea Congresului Extraordinar de unificare a PNŢCD în 12 martie la Bucureşti, iar la Congres să se depună o moţiune unificatoare Victor Ciorbea – Aurelian Pavelescu. Toate litigiile dintre părţi care privesc partidul şi membrii acestuia, de natură civilă şi/sau penală, încetează de drept în momentul aprobării moţiunii”, se arată în documentul citat. Acordul prevede că la Congres vor participa 800 de delegaţi.

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: