Antonescu despre Ducu Bertzi: Disperatul de la Cotroceni e doritor să găsească ceva prin PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că i se pare „straniu” că Ducu Bertzi, un artist care nu a deranjat politic, a fost găsit „mare colaborator” al Securităţii.

Antonescu a spus că decizia CNSAS în cazul lui Ducu Bertzi este „un verdict individual”, care nu are consecinţe asupra USL sau PNL.

Sper că nu este un verdict politic. Îmi pare straniu că un om ca Ducu Bertzi, un artist şi un om care nu a deranjat foarte tare pe nimeni din punct de vedere politic, a fost găsit acum ca mare colaborator al Securităţii. Permiteţi-mi să pot bănui faptul că disperatul de la Cotroceni este foarte doritor să mai găsească ceva prin PNL”, a declarat el.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a cântăreţului Ducu Bertzi, care şi-ar fi pus locuinţa la dispoziţia Securităţii.

Decizia de colaborare în cazul lui Alexandru (Ducu) Bertzi a fost dată recent, iar în 24 februarie a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul în care CNSAS cere constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a lui Ducu Bertzi.

Primul termen în procesul dintre CNSAS şi Ducu Bertzi a fost fixat de instanţă pentru 6 septembrie.

Surse din CNSAS au declarat că Direcţia de investigaţie a constatat că Ducu Bertzi şi-a pus locuinţa la dispoziţia Securităţii.

Ducu Bertzi a fost susţinut de PNL în CA al radioului public.

sursa: Realitatea.net

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: