Voiculescu, exclus din USL?

Decizia finală cu privire la dosarul lui Dan Voiculescu, după ce, acum cinci ani, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a dat verdictul, va fi luată pe data de 3 martie.

Pe 7 august 2006, CNSAS a stabilit că liderul PC a făcut poliţie politică, iar decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, pentru ca pe data de 5 februarie 2010, instanţa să stabilească faptul Dan Voiculescu a făcut poliţie politică.

Omul de afaceri s-a adresat ulterior Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi după o amânare de două săptămâni, instanţa urmează să se pronunţe pe 3 martie, definitiv.

Conform unor surse din USL, se ia în calcul posibilitatea ca, după data de 3 martie, dacă decizia justiţiei va confirma colaborarea cu Securitatea, Dan Voiculescu să fie exclus. Dan Voiculescu nu deţine o funcţie executivă în cadrul USL şi nici în cadrul PC, iar o astfel de hotărâre nu ar duce la complicaţii tehnice. Dimpotrivă, în plan imagologic, ar demonstra că USL este o construcţie care nu se agaţă de trecut şi care vrea să nu fie atacabilă cu astfel de probleme.

Până în prezent, niciun lider politic important care a primit decizie de colaborare cu fosta Securitate nu şi-a mai continuat cariera politică la vârf.

sursa: Cotidianul

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Voiculescu, exclus din USL?”

  1. Gondolin 28 februarie 2011 la 1:41 PM #

    ar if foarte interesant de urmarit ce se poate intampla daca va fi confirmata acuzatia de colaborare cu Securitatea. Evident, Voiculescu va faca apel la CEDO. Dra pana atunci, USL v-a trebui sa adopta o atitudine…

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: