Basisme… si procurori

Impact News: Traian Băsescu a declarat, luni, la şedinţa de bilanţ că doreşte continuare controalelor la vămile din interiorul ţării unde este „esenţa fraudei vamale”, dar şi la vama din portul Constanţa.„Aş vrea să văd continuarea acţiunilor de control şi în vămile din interior, inclusiv la vama de la Constanţa. Este o vamă de frontieră, dar nu trebuie omisă vama de la Portul Constanţa”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Băsescu a mai spus că se doreşte desfiinţarea Gărzii Financiare şi a Vămii şi contopirea lor. Preşedintele consideră însă că ar trebui ca vămile să mai primească o şansă până la sfârşitul acestui an, declarându-se un susţinător al păstrămii vămii ca entitate juridică independentă.

ImpactNews: Traian Băsescu a lansat, în cadrul şedinţei de bilanţ pe 2010 a Ministerului Public, un termen limită de 2-3 ani, perioadă după care să nu mai existe niciun Bercea Mondial, poreclă pe care o uitase şeful statului, întrebând în sală: „Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru'”. Preşedintele Traian Băsescu a spus că deţine informaţii că există dosare care sunt blocate încă din faza iniţială, de procurori. „Atrag atenţia ca există dosare care sunt blocate încă de din faza iniţială, de procurori. Am informaţia, nu am proba că este cu rea-voinţă, deci nu invinuiesc pe nimeni”,  a declarat Traian Băsescu la bilanţul pe 2010 a Ministerului Public. Preşedintele s-a aplecat apoi asupra activităţii parchetelor judeţene, amintind de cazul Bercea Mondialul şi propunând o perioadă de 2-3 ani ca termen limită pentru ca astfel de cazuri să nu mai existe. „Nu vreau să mai auzim de cazuri precum Bercea Mondial”, a mai spus Traian Băsescu, care a precizat că palatele unor membrii ai comunităţii Roma ar trebui să le atragă atenţia procurorilor şi parchetelor judeţene, care ar trebui să facă verificări în acest sens şi să răspundă la întrebarea „de unde bani?”. „Să nu mai auzim de niciun cap de ăsta care ne rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare, oameni care probabil îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca vreo instituţie a statului să-i întrebe ceva”, a mai spus preşedintele. Traian Băsescu a mai spus că are o hartă cu „judeţele albe”, judeţele în care nu există acţiuni majore ale parchetului, deşi mass-media semnalează în mod repetat posibile infracţiuni.

ImpactNews: Traian Băsescu a declarat, luni, la şedinţa de bilanţ că doreşte continuare controalelor la vămile din interiorul ţării unde este „esenţa fraudei vamale”, dar şi la vama din portul Constanţa.„Aş vrea să văd continuarea acţiunilor de control şi în vămile din interior, inclusiv la vama de la Constanţa. Este o vamă de frontieră, dar nu trebuie omisă vama de la Portul Constanţa”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Băsescu a mai spus că se doreşte desfiinţarea Gărzii Financiare şi a Vămii şi contopirea lor. Preşedintele consideră însă că ar trebui ca vămile să mai primească o şansă până la sfârşitul acestui an, declarându-se un susţinător al păstrămii vămii ca entitate juridică independentă.

ImpactNews: Traian Băsescu, prezent luni la bilanţul pe 2010 al Ministerului Public, a declarat că bătălia cu evaziunea fiscală trebuie să continue „mai apăsat şi fără menajamente”, precizând că la ora actuală peste 30% dintre veniturile care ar trebui să ajungă la stat sunt evazionate.Evaziunea fiscală a devenit o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale, statut stabilit în CSAT, a precizat Traian Băsescu. „Bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat, mai fără menajamente(…) Vreau să ştiţi că în continuare bătălia pentru diminuarea evaziunii fiscale rămâne o mare prioritate”, a spus Traian Băsescu. Potrivit preşedintelui, la ora actuală, evaziunea fiscală s-ar situa undeva la 30%, procent care ar trebui redus până la cel mult 15%, incluzând micile gospodării, care ies oricum în mod natural din zona impozitată.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: