Boc şi Blaga vor să realizeze ceva împreună, dar nu pot. Denumirea Partidul Popular, inaccesibilă PDL

Partidul Democrat Liberal ia în calcul schimbarea denumirii. Doi dintre liderii acestui partid, Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde, au propus o nouă titulatură: Partidul Popular. Nu le va fi uşor să schimbe denumirea. Chiar dacă lor li se alătură şi o parte dintre susţinătorii lui Emil Boc, care ar prefera ca PDL să devină Partidul Popular. Numai că în România există deja un Partid Popular din România care va fuziona în curând cu Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. Partidul Popular se grăbeşte şi el să se reînregistreze,  iar domeniul pe internet pentru PP este deja înregistrat de fiul lui Corneliu Ciontu care nu are de gând să-l cedeze uşor.

PDL şi-a propus încă de anul trecut la iniţiativa lui Sever Voinescu şi a lui Vasile Blaga să schimbe denumirea în Partidul Popular pentru o schimbare la faţă “mai europeană”, dar şi pentru că numele PDL este deja asociat cu măsurile nepopulare luate de Guvernul Boc anul trecut. Potrivit unor surse din partid, Vasile Blaga va introduce în moţiunea cu care va candida la preşedinţia PDL o prevedere privind modificarea numelui partidului în Partidului Popular, precum şi schimbarea siglei ce va conţine o inimă, asemănătoare siglei oficiale a Partidului Popular Europen. Unul dintre autorii moţiunii lui Blaga, Sorin Frunzăverde, a anunţat deja că speră ca după Congresul PDL din 14 mai PDL să se cheme Partidul Popular. În altă ordine de idei, şi o bună parte dintre susţinătorii lui Emil Boc la preşedinţia partidului se gândesc la o schimbare a denumirii partidului, mulţi dintre ei optând tot pentru Partidul Popular cu varianta Român sau din România. “Nu putem să mergem în continuare în Europa cu PDL şi cu trandafirii fesenişti. Suntem în anul 2011”, a declarat pentru “Puterea” un democrat-liberal din tabăra lui Boc. Cei care visează la această operaţie estetică a partidului întâmpină însă dificultăţi. În România există deja un Partid Popular din România înregistrat la Tribunal şi în Registrul Partidelor. Legea partidelor politice este permisivă, iar PDL ar putea să-şi ia denumirea de Partid Popular sau Partid Popular Român, dar asta ar însemna să se confunde cu cel existent deja ca şi cu Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. “Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată şi semn permanent propriu. Denumirea integrală, denumirea prescurtată şi semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea aceloraşi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate”, se arată în legea partidelor politice.

Popularii îşi dau mâna împotriva PDL

Partidul Popular din România a primit decizia finală de înfiinţare de la Curtea de Apel în februarie 2010. Formaţiunea este condusă de scriitorul Vladu Alexandru-“Sadovan” şi, potrivit unor surse politice, se pregăteşte să fuzioneze cu Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. “Patronul OTV vrea să-şi transforme partidul în Partidul Popular din România foarte curând. Încă nu s-a înregistrat la Tribunal pentru că mai are de strâns semnături”, au mai spus sursele menţionate pentru “Puterea”. Dacă PDL ar opta pentru varianta simplă cu Partidul Popular, ar avea o problemă cu domeniul de internet aferent partidului, pentru că acesta este înregistrat deja de fiul lui Corneliu Ciontu şi nu are de gând să-l cedeze “duşmanului”. Preşedintele Clubului Parlamentarilor, Corneliu Ciontu, a declarat pentru “Puterea” că a pierdut în instanţă dreptul de a înregistra Partidul Popular din cauza presiunilor făcute de Monica Macovei şi Vasile Blaga, care au vrut pentru PDL denumirea. Ciontu a înfiinţat în 2005 un Partid Popular, iar peste trei ani a fost contestat la Curtea de Apel, unde a pierdut.  “Cei de la PDL, Monica Macovei, Vasile Blaga, Adriean Videanu, ne-au făcut mari probleme pentru că eram incomozi, eram puternici, aveam organizaţii multe cu primari şi consilieri locali, iar ei voiau să intre în zona populară. Am avut nişte discuţii cu ei, ne-au cerut să ne ducem la ei cu arme şi bagaje că ne ajută să mergem împreună în Partidul Popular European. Noi nu am vrut şi au început să facă presiuni asupra noastră, ne-au contestat la Curtea de Apel şi i-au presat şi pe cei din PRM să facă acelaşi lucru. Acolo am pierdut. Îmi pare rău că nu am mers mai departe la Strasbourg, dar nu mai aveam bani”, a povestit fondatorul Partidului Popular, Corneliu Ciontu. El a mai spus că fiul său a rezervat domeniul www.pp.ro pe internet, iar cine vrea să-l preia are de negociat “la sânge” cu el. Ciontu a avut deja o discuţie pe această temă cu Vladu Alexandru, căruia i-a propus o colaborare electorală pentru alegerile de anul viitor.

sursa: Puterea

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: