A. Racoviceanu: Taberele Boc şi Blaga nici măcar nu negociază

Balanţa înclinată de ultimele declaraţii despre politica internă făcute de preşedintele Traian Băsescu în favoarea lui Emil Boc a avut ca efect apariţia a zeci de zvonuri privind situaţia din PDL. Unele – ca, de exemplu, cel publicat de mine că aşteptata demisie a premierului se va amâna până după alegerile interne – se confirmă, altele nu. Sau sunt doar planurile unora dintre cei implicaţi şi alţii, mai puternici, le dau peste nas, lăsând bietele planuri să moară ca ştiri pe surse.

Un set de astfel de ştiri pe surse, legate, evident, de alegerile din partid, vorbeşte despre posibile înţelegeri între Emil Boc şi Vasile Blaga pentru ca acesta din urmă să renunţe la candidatură. Sincer, aşa cum arată harta semnăturilor de susţinere strânse de cei doi, nu văd de ce cineva ar negocia cu tabăra lui Blaga… doar dacă fanii lui Boc se tem de viitoare lovituri parlamentare, mai ales la validarea unui eventual viitor Guvern.

În fine, zvonerii spun că Blaga ar fi negociat deja să fie în echipa lui Emil Boc, poate chiar ca prim-vicepreşedinte, dacă nu măcar să îşi păstreze funcţia actuală, de secretar general. Mai mult, o susţinere a unui cabinet condus de tehnocratul minune – menit să scoată democrat-liberalismul din recesiunea de popularitate – va trebui să se materializeze în funcţii importante pentru oamenii lui Blaga. Greu de crezut…

L-am contactat pe Vasile Blaga pentru a-mi confirma măcar existenţa acestor negocieri, iar răspunsul său a fost: „Nu am negociat niciodată nimic cu nimeni!”. Adică, măcar la vedere, lupta din partid este aşa cum o simţim, pe viaţă şi pe moarte. Ceea ce înseamnă încă un lucru, teoretic, Boc nu va demisiona de la Palatul Victoria, chiar dacă ia partidul, pentru simplul motiv că nu va putea impune un nou Guvern.

P.S.: Într-un interviu, Valeriu Stoica îi anunţă pe susţinătorii lui Blaga că li s-ar putea găsi locuri în echipa lui Boc. Blaga spune că nu-l interesează, ce spun susţinătorii pe la diverse mese vom afla abia în mai.

sursa: Alecu Racoviceanu

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: