M. Gotiu: Amnezia doamnei Elena Udrea. Și înmulțirea severinilor. Pe partea lui Boc

E posibil ca doamna Elena Udrea să aibă o supărare. Să fie iritată că scandalul Severin, divorțurile lui Moni și Iri, Oana și Pepe, cutremurul și alerta nucleară din Japonia, războiul din Libia, revoltele din Londra și bătălia pentru șefie în PDL să o fi plasat într-un con de umbră. Simțindu-se marginalizată, doamna Udrea a considerat că e necesar să iasă în prim-plan. Cum altfel, decât cu niște declarații care să ajungă știri. Tema e atemporală: mogulii din presă.

”Nu se poate să ai o relaţie bună cu o anumită parte a presei, mă refer la trusturile lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Voiculescu, dacă nu plăteşti, asta e clar. Deci mă uit în ochii spectatorilor şi telespectatorilor şi vă spun că niciodată nu am plătit presa”, a declarat Elena Udrea, știind, că tocmai pentru faptul că atacă mogulii, declarația se va transforma în știre chiar la televiziunile acestora. Ceea ce s-a și întâmplat.

Doar că doamna Elena Udrea evită să-și amintească un contract pe care și-a pus semnătura în 2009. Un contract prin care, fără a organiza vreo licitație publică, Ministerul Turismului urma să devină coproducător la Realitatea TV pentru realizarea emisiunii ”All Inclusive”. Valoarea contractului? Aproximativ 200.000 de euro.

E drept, contractul nu s-a mai finalizat. Spune doamna Udrea că motivul ar fi fost nerespectarea obligațiilor de către Realitatea TV. Coincidență (?), această ”neîndeplinire a obligațiilor” a survenit după scandalul Ridzi. Scandal în care (vă mai amintiți?) una dintre acuzații se referă la cumpărarea de știri în jurnalele televiziunilor mogulilor. Așadar, dacă ministerul pe care îl conduce nu a plătit presa, așa cum suține doamna Udrea, nu s-a întâmplat pentru că nu ar fi încercat, ci pentru că a izbucnit un scandal public, care a dus la stoparea respectivelor contracte.

Cât despre plătitul presei, să-și amintească doamna Udrea și de campania electorală din 2009 (cea mai recentă) în care staff-ul din care făcea parte a cumpărat la greu articole publicitare în presa locală. Și n-ar fi fost vreo problemă dacă acele articole ar fi fost și marcate ca atare. Dar n-au fost. Și uite așa s-a întâmplat ca un interviu să fie acordat ”în exclusivitate” de către Traian Băsescu pentru câteva sute de instituții media (print și online) din provincie.

Și uite așa, Elena Udrea s-a mai făcut de puțină băgare în seamă…

***

Numărul severinilor din Parlamentul European se înmulțește. De data acesta un spaniol, Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular din Spania, și al Partidului Popular European, este acuzat cam de aceleași lucruri ca și Adrian Severin. Asta nu-l oprește pe Emil Boc, ca la Pitești (da, fieful lui Sorin Buta, ”celebrul” deja colaborator al Securității din rândurile PDL), să dea lecții de moralitate, cu Adrian Severin la înaintare.

Zău de știi, cine e mai severin în situațiile astea.

sursa: VoxPublica

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: