Deputaţii PDL vor demisia lui Funeriu

Parlamentarii democrat-liberali i-au cerut premierului Emil Boc să-l schimbe din funcţie pe ministrul Educaţiei pentru că Guvernul trebuie să repare acum oalele sparte de Daniel Funeriu.

Furioşi că partidul şi-a şifonat din nou imaginea fiind nevoit să susţină proiectul Executivului prin care salariile profesorilor vor fi uniformizate, aleşii PDL au sărit la gâtul premierului şi i-au cerut sacrificare ministrului Educaţiei, considerat responsabil de situaţia în care s-a ajuns. „Cineva trebuie să plătească cu capul”, ar fi spus deputatul Cătălin Croitoru, fost lider de sindicat şi unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Daniel Funeriu. În replică, Emil Boc i-a rugat pe parlamentari să aibă răbdare, promiţându-le că problema se va rezolva, au declarat pentru REALITATEA.NET, surse participante la întâlnirea de luni. Primul-ministru a explicat parlamentarilor săi că bugetul pe anul acesta nu suportă suplimentarea veniturilor dascălilor cu procentele obţinute în instanţă, dar a promis că va respecta deciziile judecătoreşti plătind eşalonat din 2012.

Asta nu i-a calmat însă pe deputaţii PDL, deranjaţi inclusiv de absenţa ministrului Funeriu la discuţii. Parlamentarii puterii au încercat să-l avertizeze recent pe şeful Educaţiei că scandalul de la Botoşani şi Suceava ar putea degenera şi că Guvernul ar putea intra pe un drum înfundat. Mai mult, în comisia de educaţie, l-au luat la rost chiar săptămâna trecută, când Daniel Funeriu a ocolit răspunsurile la întrebarea „ce soluţii are pentru profesorii care au câştigat procesele”. „Ne sfidaţi inteligenţa”, a fost atunci reacţia senatorului Mihail Hărdău la replicile ministrului.

La întâlnirea de astăzi cu parlamentarii PDL a participat şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, care a discutat despre modificările aduse Legii Dialogului Social, act normativ pe care Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea. „Eu susţin angajarea răspunderii pentru că legea este extrem de importantă pentru piaţa muncii, noi am modificat Codul Muncii şi cred că el trebuie completat cu acest pas (…), cu această lege a dialogului social”, a afirmat ministrul Muncii. Despre reducerea contribuţiilor asigurărilor sociale, Botiş a spus că de principiu, „se poate discuta”. Reacţia sa vine după ce surse din Coaliţia de guvernare au precizat azi dimineaţă că puterea ia în calcul posibilitatea ca CAS-ul pentru firme să fie redus începând cu jumătatea acestui an, de la 44, 5% la 41%, iar de la începutul lui 2012 cota unică ar urma la rându-i să scadă de la 16% la 14%.

sursa: Realitatea.net

Etichete:, , , , , , , ,

2 comentarii pe “Deputaţii PDL vor demisia lui Funeriu”

 1. ade 4 iulie 2011 la 10:11 AM #

  Sper din suflet sa demisioneze,nu asa se scapa de frauda la bac. Si va spun sincer ca si cu tot sistemul asta de supvraveghere s-a copiat la bac si tot au luat cu note mari.Habar nu aveti voi cat de mult s-a copiat cu tot cu camerele alea si sa le fie rusine ca alti copii nu meritau sa pice.

  Apreciază

  • Gondolin 4 iulie 2011 la 11:33 AM #

   stiu ca s-a putut copia, in ciuda camerelor de luat vederi. Acolo, in sala de concurs, supraveghetorul este cel care poate stopa copiatul, nu web camul 🙂

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: