Trădări în jocul alegerii reprezentanților societății civile în CSM

După ce s-au înțeles să-și împartă frătește cele două locuri din CSM rezervate reprezentanților societății civile, miercuri suspiciunile de trădare au dus la noi discuții aprinse între Opoziție și Putere, finalizate cu o amânare a votului. Puterea s-a temut că PSD și PNL vor profita de context și își vor impune proprii oameni, pe ambele locuri din CSM.

În urma negocierilor dintre liderii de grup în legătură cu alegerea a doi reprezentanți ai societății civile în CSM, Opoziția ar fi urmat să obțină o funcție pentru Corina Dumitrescu, soția unui deputat social-democrat, în timp ce Puterii i-ar fi revenit un mandat pentru Ovidiu Maican.

Convenția era ca plenul să dea inițial un vot pentru  Dumitrescu, iar dacă acesta era unul favorabil, atunci Opoziția ar fi trecut de partea Puterii în alegerea lui Maican.

Doar că miercuri demineața, situația s-a schimbat și liderul de grup al senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a cerut schimbarea ordinii de vot.

Potrivit informațiilor, PDL s-a temut de o trădare a PSD-ului, care, după ce ar fi validat-o pe Corina Dumitrescu, ar fi urmat să o voteze, alături de PNL, pe Georgiana Iorgulescu, și nu pe Maican.

Jocurile Opoziției ar fi putut avea succes, dat fiind faptul că decizia urma să se ia cu majoritatea votului senatorilor prezenți, iar din tabăra Puterii lipseau mai mulți parlamentari.

Problema urmează să fie tranșată în ședința de plen de luni.

sursa: ImpactNews

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: