Corina Dragotescu: Milogul Boc

Nici măcar candidaturile la şefia unui partid nu mai sunt serioase. În România, parcă totul este negociabil. Voturile se negociază, spitalele se negociază, proiectele se negociază, chiar şi legea este pe taraba târguielii. Recenta declaraţie a lui Valeriu Tabără arată mentalitatea bolnavă a acestei clase politice, care a făcut ca totul să fie mişcător în România.

Tabără a spus că aşteaptă ca între cei doi candidaţi la şefia PDL să aibă loc o negociere şi Blaga să se retragă. Ce înseamnă o negociere? Înseamnă că una din părţi va obţine un profit pentru ea, cedându-i celeilalte ceea ce-şi doreşte. Departe a de a-l slăbi pe Blaga, declaraţia aceasta îl pune pe Boc în postura milogului care aşteaptă ca vătaful să se îndure de el.

Ce arată în subtext declaraţia lui Tabără? Că Boc se teme de Blaga. Altfel nu şi-a fi băgat emisarii la înaintare cu asemenea declaraţii. Chiar şi defilarea de forţe din ziua depunerii candidaturilor arată acelaşi lucru. Ce mai demonstrează vorbele lui Tabără? Că cei ai lui Boc sunt robii acestei mentalităţi, potrivit căreia totul este scos pe tarabă. În plus, mai arată o desconsiderare a membrilor din propriul partid, cărora li s-ar lua dreptul de a participa la prima competiţie internă, după 10 ani de zile de candidaturi unice sau formale în PDL. Cu alte cuvinte, tabăra lui Tabără ar prefera un partid sub papuc în locul unei formaţiuni sănătoase, care să facă o repetiţie generală pentru competiţia mare.

Bătălia de acum din PDL este poate ultima şansă a acestui partid de se mai însănătoşi cât de cât. Altfel, cu toate modificările legislative pe care le pune la cale în materie electorală, PDL va rămâne un partid de 10-12%, adică va suferi un eşec de proporţii. Dar direct proporţional cu orgoliul nemărginit şi cu dispreţul pe care îl arată acum faţă de oricine, inclusiv faţă de propriii membri.

sursa: ImpactNews

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: