De ce n-are PDL candidat pentru colegiul lui Victor Surdu?

Preşedintele PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, spune că nu s-a decis încă ce candidat va avea partidul pentru locul de deputat rămas liber după decesul lui Surdu. „Avem prea mulţi oameni pregătiţi şi ne e greu să ne decidem”,  argumentează Pinalti.

Organizaţia judeţeană a PDL are însă un favorit pentru postul de candidat în colegiul de parlamentar lăsat liber de Victor Surdu, în persoana lui Simion Maftei, fost şef al Romsilva, au declarat pentru REALITATEA.NET, surse din partid. Maftei este unul dintre protejaţii lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, voce importantă în PDL şi a mai candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din 2008. Înainte de a fi numit la şef la Romsilva în 2009, a fost director la Direcţia Silvică  Neamţ, unde s-a ales cu plângere penaă pentru achiziţii păguboase.
Despre candidatura sa, oficial, nu s-a discutat încă nimic. „Deocamdată nu avem nici o propunere,  nici n-am apucat să discutăm. Vom lua o decizie împreună cu conducerea centrală”, ne-a declarat Gheorghe Ştefan, liderul PDL Neamţ.

Întrebat dacă partidul are pe cineva pregătit să se bată cu Liviu Harbuz, cel mai probabil candidatul opoziţiei, Ştefan răspunde uşor iritat: „Avem prea mulţi oameni pregătiţi şi ne e greu să ne decidem”.
În realitate însă, pedeliştii vor avea o misiune grea în găsirea unui contracandidat pe măsura lui Harbuz al USL-ului. Acesta este  vechi membru PSD,  fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, cel mai recent în guvernarea PSD-PDL, până în 2009, precum şi preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari şi preşedintele Autorităţii Sanitar-Veterinare în mandatul lui Adrian Năstase, calitate din care a negociat cu UE capitolul siguranţei alimentare. Şansele de victorie ale lui Liviu Harbuz au fost estimate de USL undeva la 60%. De altfel, el trebuia să fie şi în 2008 candidat în colegiul lui Surdu, numai că a fost atunci supus unei intervenţii chirurgicale care i-a încurcat planurile politice.

sursa: Realitatea.net

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: