Analisti politici despre Basescu si PDL

Dan Pavel:  ”Declarațiile dure ale lui Traian Băsescu la adresa lui Vasile Blaga sunt o dovadă care certifică faptul că ”buldogul” nu se lasă și vrea să câștige șefia partidului. De altfel, Băsescu l-a atăcat pe Blaga cu un limbaj de militar în rezervă, menit să-l descalifice și să-l discrediteze pe fostul ministru al Internelor. Lui Băsescu îi place să-i degradeze pe oameni în momentul în care aceștia nu mai vor să joace cum le cântă el. În loc să-i numească cum îi vine la gură, putea spune și el, la rându-i, că fiecare caporal poartă în raniță un baston de mareșal. Oricum, nu te poți comporta așa cu unul ca Blaga care ți-a fost câine fidel și care a petrecut o viață în prima linie a PD”, comentează Dan Pavel.

Bogdan Teodorescu: Faptul că președintele Traian Băsescu l-a făcut cu ou și cu oțet pe Vasile Blaga pe care l-a catalogat ”căprar” arată că în bătălia de la vârful PDL nu mai există nici o cale de împăcare sau armistițiu, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics. El consideră că ”Elena Udrea este unica opțiune a lui Traian Băsescu”. ”În PDL, miza bătăliei este pro sau anti-Băsescu” ”PDL se află la o răspântie și acolo, în interiorul partidului, se alege între a fi pro-Băsescu și a fi anti-Băsescu. Recentele declarații ale președintelui Băsescu, care l-a catalogat pe Vasile Blaga drept ”căprar”,  trebuie înțelese în sensul că nu mai există nici o cale de împăcare, nici o cale de armistițiu. Șeful statului a vrut să fie foarte bine înțeles și a transmis mesajul său: cine este acum anti-Băsescu și îl susține pe Blaga, va rămâne definitiv anti-Băsescu. Președintele are o unică opțiune pe care o cheamă Elena Udrea și, imediat în spatele acesteia, se află premierul Emil Boc”, susține analistul politic.  ”Boc și Blaga sunt o apă și un pământ” El subliniază că, pentru românul de rând al cărui trai a fost afectat cu vârf și îndesat de măsurile de austeritate ale Guvernului, între premierul Emil Boc și ”buldogul” Vasile Blaga nu există nici cea mai mică deosebire. ”Să fie clar: Blaga nu este cu nimic mai bun sau mai diferit decât Boc. Blaga a votat toate proiectele și legile acestui Guvern responsabil pentru catastrofa economică în care se zbate țara. Blaga a susținut oficial Guvernul și toate măsurile încetățenite de acesta. Ei sunt o apă și un pământ. Faptul că acum Băsescu, Boc și Blaga s-au luat la bătaie în PDL, e o altă discuție. Pe mine, ca simplu român afectat de criză și de inconștiența guvernamentală, bătălia lor mă lasă rece. Vasile Blaga nu este cu nimic mai diferit decât premierul Emil Boc”, concluzionează Bogdan Teodorescu.

Mircea Kivu: ”Prin durele atacurile pe care le-a demarat asupra lui Vasile Blaga, președintele Traian Băsescu a urmărit să forțeze o unitate a liderilor în jurul premierului Emil Boc. Mesajul a fost cât se poate de oficial și s-a vrut a fi unul din cale-afară de clar: conduc partidul ăsta de o grămadă de ani și vreau ca Emil Boc să fie uns în funcția de președinte. Faptul că l-a catalogat ”căprar” pe Vasile Blaga nu trebuie să ne mire. De pildă, pe Victor Ponta îl numea ”ajutor de șofer”. Asta-i stilul lui Traian Băsescu. Atâta știe el”, comentează sociologul.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: