Puiu Haşotti: Ioan Botiş nu-şi va da demisia

„Eu vă spun cu destul de multă convingere că nu-şi va da demisia. Ceea ce a făcut domnul Botiş intră perfect în sfera de conduită politică a PDL-ului. Nu-şi va da demisia, argumentându-se că nu există nici un fel de conflict de interese. Toată vâlvătaia asta într-o zi-două va dispărea, va apărea alt subiect şi domnul Botiş nu-şi va da demisia, afacerile merg în continuare bine…”, afirmă liderul senatorilor liberali.

Haşotti susţine că „acest comportament al domnului Botiş este un comportament politic general pentru cei de la PDL, pentru diferite acţiuni politice”.

Ioan Botiş a declarat pentru agenţia MEDIAFAX că din punct de vedere juridic nu are nici o legătură cu ONG-ul care a primit fonduri europene şi la care consilier de proiect este soţia sa. El menţionează că nu există un conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

Acest posibil conflict de interese a fost dezvăluit luni seară de postul Realitatea TV.

Potrivit site-ului timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa a fost reprezentată la Bursa locurilor de muncă de şefa de cabinet a deputatului PDL Ioan Botiş, asociaţia având sediul pe strada Cloşca număru 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş.

Asociaţia a participat, vineri, 15 aprilie, la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit „Şansa la demnitate”, finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie acare are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier”, a spus Botiş la Realitatea TV.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul „Şansa la demnitate”, finanţat de UE şi Guvern.

Potrivit articolului 8 din legea 176/2010, scopul ANI este asigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea de responsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care se pot afla persoanele pe perioada îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice.

Astfel, ANI s-a sesizat din oficiu, marţi, în baza articolului 12 al Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor public, susţin surse oficiale.

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Botiş are un teren intravilan de 1929 metri pătraţi în judeţul Cluj, o casă de 390 metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 836 metri pătraţi, ambele în Bistriţa.

Conform documentului, el are tablouri în valoare de 3000 de euro şi un împrumut bancar de 50.000 euro, contractat în 2006 şi scadent în 2020.

Ioan-Nelu Botiş are 41 de ani, este căsătorit cu Ligia Adina, 37 de ani, inginer, şi are doi băieţi, Răzvan şi Dragoş.

sursa: Mediafax

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: