Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA

Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi Sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri şi un frigider.

Anterior, în 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de începere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, într-un prim dosar.

Procurorii anticorupţie explicau, în referatul pe care l-au transmis Parlamentului, că fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa, Ioana Vârsta, în legătură cu atribuirea unor societăţi a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costineşti.

Procurorii au constatat că Ioana Vârsta, consiliera Monicăi Iacob Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităţi şi valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şi de 500.000 de euro.

În luna martie 2009, Vârsta, consiliera personală a ministrului afacerilor externe şi asociată la mai multe societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, s-a întâlnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator la societatea Artisan Consulting şi societatea Compania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-a comunicat că, în 2009, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi alte insittuţii publice urmează să facă achiziţii care au ca obiect servicii de publicitate – comunicare şi organizare de evenimente.

La începutul lunii aprilie 2009, după ce Vârsta a fost încadrată în funcţia de consilier personal al ministrului Tineretului şi Sportului, a iniţiat, la sediul societăţii Red Apple Communication din Bucureşti, o întâlnire cu reprezentanţii firmei, în cursul căreia le-ar fi promis că le va facilita încheierea unui contract cu MTS având ca obiect organizare de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, în data de 2 mai.

sursa: Realitatea

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: