Ponta îl invită pe Boc la o dezbatere pe teme economice organizată de „jurnalişti apreciaţi”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, îl invită pe liderul PDL Emil Boc să participe la o dezbatere cu privire la modelul economic necesar României şi la măsurile pentru reluarea creşterii economice, opinând că aceasta ar putea fi organizată de jurnalişti „responsabili şi apreciaţi”.

Ponta a transmis în acest sens o scrisoare deschisă în antenţia preşedintelui PDL, Emil Boc, în legătură cu programul economic lansat de USL.

„Vă adresez, pe această cale, invitaţia publică de a organiza, împreună, o dezbatere cu privire la modelul economic necesar României de azi, precum şi cu privire la măsurile concrete care se impun în perioada următoare pentru creşterea ocupării în România, pentru reluarea creşterii economice şi pentru conturarea unei noi strategii de dezvoltare. Sunt convins că o astfel de dezbatere publică, la care să participe, pe de o parte, preşedintele partidului de guvernământ şi, pe de altă parte, copreşedintele principalei forţe de opoziţie, ar putea fi organizată fără probleme de către jurnalişti responsabili şi apreciaţi”, se arată în scrisoarea lui Victor Ponta, preşedinte PSD şi copreşedinte USL.

El îşi exprimă „încrederea” că Boc va răspunde pozitiv acestei invitaţii, despre care spune că „este făcută cu intenţia clară de a depăşi actualul climat marcat de lipsa de dialog şi de consultare şi care ar putea oferi românilor o imagine mai clară cu privire la care sunt cele mai bune soluţii pentru viitor”.

Ponta menţionează în scrisoare că, în aceste zile, Uniunea Social Liberală a lansat un program economic („Creştere, dezvoltare, locuri de muncă”) prin care este prezentată viziunea economică a PSD şi PNL cu privire la viitoarea guvernare.

„În acest document, identificăm cauzele profunde ale crizei care încă loveşte România, precum şi dezechilibrele importante care trebuie remediate în următorii ani. USL propune peste 40 de măsuri concrete, evaluate realist şi care au la bază impact bugetar estimat, prin care se poate relansa creşterea economică, prin care se propune un nou model de dezvoltare şi prin care se încearcă rezolvarea lipsei locurilor de muncă din România”, adaugă liderul PSD.

Victor Ponta mai spune că s-a dorit, prin aceasta acţiune, să se dea „un semnal constructiv şi pozitiv”, pentru a arăta că există alternativă la ceea ce USL consideră a fi, în prezent, „politica economică greşită” a actualului guvern.

sursa: Mediafax prin Departamentul de Comunicare PNL

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: