Financial Times: Uniunea Europeana avertizeaza SUA sa accelereze reforma bancara

Autoritatile de reglementare financiara ale Uniunii Europene au avertizat administratia Obama ca trebuie sa accelereze si inaspreasca noile norme bancare in scopul de a preveni ca bancile americane sa aiba avantaje neloiale fata de cele europene. 

Intr-o scrisoare trimisa saptamana trecuta secretarului Trezoreriei Tim Geithner si obtinuta de Financial Times, comisarul european responsabil cu pietele financiare Michel Barnier a sustinut ca Bruxelles-ul a fost inaintea Statelor Unite in mai multe privinte- inclusiv cerintele privind capitalul bancilor si limitarea bonusurilor pentru directorii institutiilor financiare.

Barnier a cerut Statelor Unite sa urmeze eforturile europene. 

„Conditii de concurenta echitabile trebuie sa fie o realitate, nu un simplu slogan”, a scris el in scrisoarea datata 27 mai obtinuta de Financial Times. Scrisoarea, redactata inainte de vizita de miercuri a lui Barnier la Washington vine pe divergentelor tot mai mari privind un control mai strict pe pietele financiare in urma prabusirii Lehman Brothers.

SUA s-au grabit sa adopte asa-numitul act Dodd-Frank, baza legala pentru noile reglementari bancare din SUA, dar oficialii UE sustin ca administratia Obama nu s-a miscat suficient de repede pentru a pune in aplicare reglementarile necesare.

De cealalta parte,oficialii americani sustin ca autoritatile de reglementare europene dau bancilor prea mare libertate in ceea ce priveste piata de capital.

sursa: HotNews

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: