R. Soviani: 5 lucruri care m-au enervat săptămâna trecută

Puține săptămâni au fost atât de pline în fapte anti-economice, comparativ cu săptămâna trecută. Este o altă săptămână care ar putea să îi îndreptățească din nou pe cei de la The Economist să publice un articol de genul ”România: cum să nu conduci o țară”. Să le luăm de rând:

1. Taxa de mediu. Titular Laszlo Borbely. Pentru că România încalcă legislația europeană prin taxa auto, care a pornit de la a fi numită ”taxa specială de prima înmatriculare” și s-a transformat într-o bazaconie, Comisia Europeană a decis că taxa este ilegală. Cum s-a gândit Borbely să intre în legalitate cu o taxă nelegală? Introducând o nouă taxă. Pentru cei care au deja mașinile înmatriculate și care ar trebui să fie plătită atunci când vor vinde respectivele mașini. Asta arta mentalitatea de primitivi a guvernanților care ne conduc. P-R-I-M-I-T-I-V-I.

2. Creditul Elenei Udrea. Titular Elena Udrea. Cu declarația ei că cineva i-a luat și creditul și terenul. Declarațiile ei din România Liberă sunt de manieră să facă Agenția Națională de Integritate să se sesize din oficiu, iar modul în care spunea Udrea că a făcut tranzacții, o trimit fix în evidențele Oficiului pentru Combatarea și Prevenirea Spălării Banilor. Voi reveni cu acest subiect curând.

3. Constituția lui nea Traian. Titular Traian Băsescu. Sunt două prevederi cel puțin semi-cretine dacă nu tembele de-a dreptul: cea în care prezumtiv ești ticălos și hoț, prezumție pe care Băsescu vrea să o introducă prin eliminarea din Constituție a prezumției de căpătare licită a averii. Adică, dacă vreun imbecil pus de vreun alt imbecil are chef să te bage în bucluc, îți confiscă averea după care stai tu să demonstrezi că ai câștigat-o cinstit. Asta arată mentalitatea de hoți a celor care propun aceste modificări. A doua prevedere semi-cretină se referă la ”instanțele nu fac politică fiscală”. De fapt, prevederea asta e cretină de-a dreptul. Instanțele nu au făcut niciodată politică fiscală. Ele au decis daca anumite legi încalcă alte legi sau nu. Nici o instanță nu s-a pronunțat vreodată dacă e oportună o majorare de TVA sau nu, sau o tăiere de salarii sau nu. Ci doar dacă legea a fost încălcată sau nu. Voi reveni și asupra acestui subiect.

4. Normele de hrană ale lui Igaș și polițiștii. Titular Traian Igaș. Igaș arată că este la fel de primitiv ca și guvernul din care face parte, recunoscând că a adus Ministerul de Interne în incapacitate de plată (capacitatea lui intelectuală este extrem de discutabilă, iar cea managerială nu este pusă în discuție pentru acest tip care și-a luat bacalaureatul la 25 de ani). M-au enervat și polițiștii pentru că au dovedit că sunt niște molâi, care nu știu să își susțină drepturile. Și probabil se gândesc că și le vor recupera ei din altă parte.

5. Numirea lui Sebastian Lăzăroiu la conducerea Ministerului Muncii. Titluar Traian Băsescu. Asta arată încă o dată că singurele criterii de selecție pentru Traian Băsescu sunt cantiatea de frustrare a unui om(maximă), calitatea umană discutabilă, și lipsa de pricepre pentru coordonarea unui anumit domeniu. Lăzăroiu este, în opinia mea, unul dintre cei care pun cărămidă peste cărămidă la ceea ce poate deveni Traian Băsescu într-o măsură din ce în ce mai mare – rupt de realitate.

sursa: Radu Soviani

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: