Programul de pregătire politică iniţiat de OFL,”Femeile liberale pot ajuta România”, s-a desfăşurat la Cluj

Bucureşti, 20 iunie 2011 –  La Cluj s-a desfăşurat în acest week-end, pe 18 şi 19 iunie, prima etapă a programului de pregătire politică „Femeile liberale pot ajuta România.”, iniţiat de Organizaţia Femeilor Liberale. Seminarul a reunit aproximativ 100 de participante, din filialele din judeţele Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Braşov, Mureş, Harghita. 

La lucrările seminarului au participat preşedinte de OFL la nivel judeţean şi de municipiu reşedinţă de judeţ, vicepreşedinţi OFL.

La cuvântul de deschidere, alături de Lucia Ana Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, deputat, au fost prezenţi Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte OFL, preşedinte OFL Cluj, Alina Gorghiu, deputat, Cornel Popa, senator, Teodor Atanasiu, deputat, Gigel Ştirbu, deputat şi Andrei Marga, rector al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj.

Doamnelor liberale prezente în sală, la lucrări, li s-au transmis mesaje care le ajută să cunoască foarte bine principiile liberalismului şi propunerile incluse în oferta politică a PNL USL, precum şi o instruire în privinţa celui mai potrivit mod de a comunica această ofertă şi principiile liberale către alegătorii lor.

Alina Gorghiu a prezentat programul PNL USL pe domeniul justiţiei, Teodor Atanasiu a prezentat domeniul apărării, iar în a doua zi a seminarului, Varujan Vosganian a vorbit despre domeniul economic în abordarea liberală.

Tot în cadrul seminarului, membrele OFL au fost instruite în privinţa managementului organizaţional, a comunicării către electorat şi a comunicării interne care trebuie să devină mai eficientă în vederea organizării următoarelor perioade electorale.

După acest prim seminar regional, din programul de pregătire politică pe care l-am iniţiat pentru membrele Organizaţiei Femeilor Liberale, pot să spun că avem colege mai bine pregătite pentru bătălia electorală grea care ne aşteaptă. Aceste seminare de pregătiri politice le oferă atuurile unei mai profunde cunoaşteri a modului în care trebuie să comunice cu electoratul, precum şi aprofundarea cunoştinţelor despre oferta politică lansată de PNL USL ”, a declarat Lucia-Ana Varga, deputat PNL şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

A doua ediţie a acestui program de pregătire politică se va desfăşura la Brăila în perioada 25-26 iunie şi va reuni Organizaţiile Femeilor Liberale din Galaţi, Brăila, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Ialomiţa, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, a treia va avea loc între 2-3 iulie la Iaşi, reunind filialele din  Bacău, Vrancea, Covasna, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Suceava, Neamţ, Ilfov si organizaţiile bucureştene din sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6.

În perioada 9-10 iulie se va încheia prima parte a evenimentului de pregătire, la Drobeta Turnu Severin, cu judeţele Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş Severin, Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi.

Aceste pregătiri se realizează în colaborare cu National Democratic Institute, iar la fiecare ediţie sunt invitaţi preşedinţi ai filialelor PNL, deputaţi şi senatori PNL, aleşi locali PNL.

A doua etapă va demara în octombrie şi noiembrie, iar ea va reuni candidatele femei din partea PNL USL, care vor fi implicate efectiv în campaniile electorale următoare.

 

Despre Organizatia Femeilor Liberale

Organizaţia Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit în anul 2003 ca o componentă politică specifică in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca. Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele OFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor.

sursa: Departamentul de Comunicare PNL

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: