Sondaj CCSB: USL constant la 58%, PDL urca la 19%

Mihai Gâdea a prezentat în direct la „Sinteza Zilei” un sondaj CCSB cu privire la părerile şi intenţiile românilor cu privire la viitoarele alegeri parlamentare şi nu numai.

Potrivit sondajului CCSB 58% dintre români ar vota cu USL, 19% cu PDL, 9% cu Partidul Poporului, 5% cu UDMR respective 4% cu PRM. De asemenea 77% dintre români consideră că direcţia în care se îndreaptă ţara este greşită, iar 14% că este bună.

La întrebarea „încrederea populaţiei în politicieni” sondajul CCSB are câteva surprize. Astfel 46% dintre români au încredere în Sorin Oprescu şi tot atâţia în Mugur Isărescu. Doar 37% cred în Crin Antonescu, 35% în Ponta şi 24% în Năstase. De încrederea a doar 11% dintre români se mai bucură Traian Băsescu respectiv Emil Boc.

Dacă români ar vota partidele politice şi nu alianţele, 37% dintre ei ar merge pe mâna PSD, 19% ar miza pe PNL, 18% pe PDL, 9% pe Partdulul Poporului, 5% pe UDMR în jur de 4% pe PC tot 4% pe PRM şi 2% pe PER. Totuşi românii nu vor da buzna la viitoarele alegeri. Doar 38% dintre ei au de gând să voteze, restul se mai gândesc.

În ceea ce priveşte noua propunere de reorganizare administrativă a ţării 29% dintre români sunt de acord, iar 59% spun hotărât nu. Restul de 12% încă nu au o opinie

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: