Agerpres – Ilie Ştefan (PSD): Prin Hotărâre de Guvern 90% din bani au fost alocaţi primăriilor PDL

Directorul Cancelariei Departamentelor PSD, Ilie Ştefan, a declarat, joi, că, 90% din banii care au fost alocaţi prin Hotărârea de Guvern nr. 649 din 22 iunie au mers către primăriile PDL.

Potrivit social-democratului, prin Hotărârea de Guvern menţionată a fost alocată suma de 124 milioane de lei către comunele ţării pentru pentru plata unor arierate, pentru cheltuieli curente şi pentru cheltuieli de capital, precum şi pentru finanţarea unor obiective de investiţii.

‘Am constat că aceşti bani, în fapt, au fost daţi în proporţie de 90% comunelor care au primari din PDL. Din cele 1.000 de comune care au primit bani, circa 35 de comune din fiecare judeţ sunt PDL, iar patru sau cinci sunt de la USL’, a afirmat Ilie Ştefan, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a dat exemplu judeţul Prahova, unde au fost alocaţi bani pentru 35 de comune, dintre care 31 sunt conduse de primari PDL şi patru de primari USL, dar şi judeţul Dâmboviţa, unde din cele 36 de comune pentru care s-au alocat banii, 31 sunt ale PDL şi cinci ale USL.

‘În toate judeţele este absolut aceeaşi proporţie. În fapt, această HG, care trebuia să fie una echidistantă şi pentru binele tuturor, s-a transformat într-o HG în care se dau bani pentru partid. Modul în care au fost împărţiţi banii aici mă obligă să gândesc mai departe unde merg aceşti bani, dacă se vor plăti cu ei nişte arierate, care firme vor primi de la comune banii pe arierate, dacă se vor face investiţii aşa cum se spune, care firme vor primi banii de investiţii de la comunele în care sunt primari PDL?’, a mai spus Ilie Ştefan.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: