Mult Lucian Bute (si putina Udrea)

Aseara campionul nostru Bute si-a reconfirmat clasa si pozitia de campion mondial, obtinand victoria prin KO  in runda a patra.

Am lasat sa treaca primele 12 ore, pentru an imparatasi cu intreg boborul bucuria victoriei pentru ca nu am avut prea multe ocazii de bucurie in ultima vreme) si acum imi aduc aminte ca sunt, la urma urmei, taietor de fir de par in patru (ca toti romanii), galcevitor si iubitor de vorbe de scadere (la fel, ca toti romanii). Asa incat, hai sa luam in raspar evenimentul pugilistic de aseara.

Un meci mediocru cu invingator asteptat. Un meci de box este un meci bun cand competitorii sunt de valoare egala, de nivel cat mai inalt si dispusi, ambii, sa dea totul in ring. Ori Bute nu a avut un adversar de talia sa. Lois Mendy, 37 de ani, nu mai boxase de un an cand i s-a propus sansa vietii sale: castigarea titlului mondial la apusul carierei urmata de o retragere glorioasa. chiar un cotidian din tara de origine a lui Mendy titreaza „Mendy bute sur plus fort que lui”. Au fost chiar voci ale unor comentatori epecializati (vezi) care isi exprimau speranta ca meciul cu Mendy va fi ultimul din seria (prea lunga!) de meciuri cu competitori slabi: „After Bute destroys Mendy in July it’s hoped that Bute will finally take on some quality guys. Bute has IBF title seven times but against weak opposition each time out. We haven’t see Bute facing guys like Sergio Martinez, Kelly Pavlik, Carl Froch, Joe Calzaghe, Andre Dirrell, Andre Ward, Mikkel Kessler, Roberto Stieglitz, Glen Johnson, Peter Quillin, Chad Dawson, and Bernard Hopkins. How Bute could go his entire career without ever facing those guys is the big question. It looks as if Bute has been milking his IBF belt for the past three years, and one of his wins, a victory over Librado Andrade in their first fight in 2008, was highly questionable due to the long count involved in that fight. I had Bute knocked out in the 12th after he was knocked down by Andrade.” Ma miram oarecum atunci cand sesizam in declaratiile lui Doroftei privitoare la meci o vadita rezerva. O puneam pe seama unei invidii profesionale si poate si umane: lui Doroftei nu i s-a oferit ocazia de a faca un meci de box in Romania, sub auspicii guvernamentale. M-am documentat, am vazut meciul, si i-am dat dreptate lui Doroftei: meciul a fost unul fusarit, bun pentru palmares dar nu unul care sa il consume cu adevarat pe campionul roman. Sa ne bucuram, dar sa asteptam viitoarele mecuri pe bune.

Caci Udrea e-n toate… Evident, Elena din Plescoi nu putea sa scape ocazia si sa incerce instrumentalizarea numelui Bute in folosul ei propriu. Cu mare tam-tam s-a anuntat contributia ministerului pe careUdrea  il conduce precum un iaht personal la eveniment, mai precis la popularizarea prin intermediul lui Bute a faimoasei frunze. Cum traim in Romania si ochii, urechile si gura presei (inca) nu sunt inchise am aflat ca miroase urat contractul incheiat intre minister si firma lui Rudel Obreja, ca numarul celor care vizioneaza meciul la TV este de 10 ori mai mic decat cel scontat (aproape firesc, Canada si SUA fiind pe alt fus orar!) si ca, in general vorbind, este mult zgomot pentru (aproape) mai nimic. Sa mai zic si despre faptul ca cefele grase din PDL au primit invitatii gratuite din partea minnisterelor portocalii, in timp ce nimeni nu i-a zis nici „ziua buna – vrei un bilet?” lui Doroftei? Nu mai zic…

La sfarsit – huiduieli. In asteparea binemeritatelor huiduieli din partea cititorilor (pentru ca nu am elogiat indestul performanta lui Bute) voi readucec in atentie faptul ca sponsorul meciului, Elena Udrea (republicana din Norvegia), a fost huiduita (si ea!) de catre o parte a spectatorilor. Singura mea nelamurire: de ce numai de catre o parte?

Etichete:, , , ,

8 comentarii pe “Mult Lucian Bute (si putina Udrea)”

 1. Ion Roata 10 iulie 2011 la 7:27 PM #

  L-ati dezamagit pe Bute cu tot felul de tampenii, inclusiv articole ca acesta.
  O sa vina alt meci, pe bune, cand va guverna Antonescu si o sa-l bumbaceasca cetatenii ca nu si-a tinut nici o promisiune.

  Apreciază

  • Gondolin 10 iulie 2011 la 7:47 PM #

   daca Bute m-ar citi (ceea ce nu cred ca se va intampla) poate ca mi-ar trage un pumn (in cazul in care am fi fata in fata) dar intors acasa. ar sti foarte bine ca am dreptate. Dupa ce si-a luat titlul mondial, nu a boxat decat cu boxeri de mana a diua; poate cu exceptia lui Andrade, care de fapt l-a batut in primul meci (arbitrul l-a salvat pe Bute de KO doar numarand fooooarte incet).
   Asta este adevarul, si nu imi place sa ma mint pe mine insumi sau pe altii in numele unui patriotism prost inteles.
   Cat despre Antonescu… Sa ajunga mai intai el si USL la putere, si apoi v-om sta de vorba. 🙂

   Apreciază

   • Moshu 11 iulie 2011 la 9:21 AM #

    Si de ce, ma rog, crezi ca era bine daca toata lumea din sala se punea pe huiduit ? „V-om” aprecia mult un raspuns sincer.

    Apreciază

    • Gondolin 11 iulie 2011 la 9:54 AM #

     nu toata lumea, dar 90% din cei prezenti in sala… exact atatia cati NU sunt basisti (daca sondajele nu mint). Si asta deoarece Udrea a incercat din rasputeri, in ultimeii 7 ani, sa fie identificata cu Basescu. Si a reusit. Deci huiduielile nu erau adresate atat ei (nu ca nu ar fi meritat si personal!) cat lui Zeus de la Cotroceni. Si, dupa mine, acesta merita huiduit. Din toti plamanii.

     Apreciază

   • Ion Roata 11 iulie 2011 la 2:34 PM #

    Băi aştia, vă cam contraziceti. Una http://www.alinagorghiu.ro/2011/07/09/seara-bute/ zice că s-au dat bilete doar la PDL-isti, iar tu dimpotrivă, ca a luat toata lumea făra discriminare. Cat priveşte susţinerile tale, propun un experiment care va înlătura orice suspiciune: să stai tu experimental să iei de la Bute câteva smetii dintr-alea la baza tâmplei, şi o comisie condusă de mine va cronometra timpul necesar pentru ridicare după fiecare pălitură, vom face peste măsurători medii aritmetice şi geometrice, vom calcula abaterea medie pătratică a timpului de ridicare şi pe această bază ştiinţifică putem evalua cu ce probabilitate s-a prefăcut Mendy că nu se mai putea ridica în timp util,
    Nu uita ca înainte de experiment să-ţi plăteşti ultima poliţă la asigurarea de viată, căci familiei îi va fi foaaa…aarte folositoare 🙂 .

    Apreciază

    • Gondolin 12 iulie 2011 la 4:41 PM #

     Si eu am spus ceva despre cefele grase de la PDL… nu stiu ce ai citit tu, mosule.
     La fel si despre meciul cu Mendy – nu am spus ca a fost unul trucat, ci ca nu a fost cu un p[ugilist de valoare apropiata a lui Bute. Iar nu am inventat, ci am citat dintr-o revista de specialitate. Nu ca ar fi Bute primul mare boxer care, ajuns campion, isi aranjeaza meciuri cu parteneri mult mai slabi decat el…
     Asa ca, Mos Roata… puneti bicicleta pe nas cand mai citesti articolelel mele… si consuma peste! Am auzit ca foloseste la materia cenusie. Prietenii tai stiu de ce.

     Apreciază

   • Ion Roata 12 iulie 2011 la 8:07 PM #

    Dom’profesor,
    La competitiile gen „Cupa” cum este si boxul, rareori ajunge in finala cel mai tare pretendent. Exista o probabilitate destul de mare ca cel mai tare la categorie sa bata un Andrade in calificari si pe culoarul ramas liber sa promoveze la un moment dat spre fazele superioare chiar si sportivi mai slabi. Asta este sportul, si apoi Mendy chiar incepuse sa arate ceva, daca va uitati mai atent vedeati ca se apucase sa toace ficatul lui Bute. Astfel si-a neglijat intrucatva partea lui dreapta. Din ring nu se vedea atat de clar, dar Bute a lovit unde i-a cerut antrenorul si … in primele clipe nici el nu s-a prins ca i-a iesit, lasati dumneavoastra basmele cu adversarii zane.
    Am ascultat sfatul dumneavoastra dar rau am facut, caci astfel am vazut mai bine cum acorda un cadru didactic obosit prin BibliODEGI singularul complementului „bicicleta” cu verbul „puneti” in loc de pune-TI. M-ati mai zgariat la urechi si cu acel inutil „L” final in „articoleleL mele”. Ca sa nu mai rada elevii si anul acesta de dascalii lor, va cedez portie consistenta de peste, chiar stiind ca materia cenusie nu se mai reface cu asemenea panaceu. Macar sa nu mai plangeti ca ati ramas flamanzi fara niciun temei 🙂

    Apreciază

    • Gondolin 12 iulie 2011 la 8:16 PM #

     multumesc pentru peste… mai bine imi dadeati timp si rabdare, ca sa pot raspunde la comentarii pe indelete. Probabil ca stiti, dar va readuc aminte: in cazul centurilor la box, nu exista de fapt un curs obligatoriu catre centura suprema, ci meciurile se aranjeaza la „mica intelegere”. Faptul ca Mendy incepuse sa il lucreze pe Bute nu face decat sa scada pe Bute, nu sa il ridice pe Mendy. Mendy, repet, nu mai boxase de un an si are 37 de ani la o centura care consuma destul de rapid pugilistii. Iar in legatura cu pumnul salvator, Bute insusi a recunsocut ca nu a fost unul premeditat, asa ca acolo antrenorul nu are un rol special (tactic), dincolo de faptul ca a lucat cu Bute la reflexele lui din ring.

     Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: