Suceava: PSD depune plângeri penale împotriva tuturor consilierilor judeţeni PDL şi preşedintelui CJ (MEDIAFAX)

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat, luni, că va depune plângeri penale împotriva tuturor consilierilor judeţeni PDL şi a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că au votat, contrar legii, împotriva referendumului judeţean privind reorganizarea administrativă. Nechifor a declarat, într-o conferinţă de presă, că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu a înţeles că în domeniul reorganizării administrative nu este cale de joacă, de discuţii, privind organizarea referendumului consultativ, iar legislaţia este foarte clară în privinţa pedepsirii celor care zădărnicesc, prin orice mijloace, organizarea unui astfel de referendum. El a prezentat textele de lege prin care se arată că, în cazul reorganizării administrative, un proiect de lege poate fi iniţiat doar după consultarea populaţiei prin referendum şi a subliniat că „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”, iar în acest caz organul de urmărire penală se sesizează din oficiu.

Nechifor a spus că a aşteptat două săptămâni pentru a vedea dacă se va sesiza din oficiu justiţia suceveană, iar în condiţiile în care nu a constatat deschiderea unui dosar PSD a decis să depună plângeri penale împotriva tuturor consilierilor judeţeni PDL şi a preşedintelui CJ, care au votat împotriva organizării referendumului consultativ. „E foarte ciudat că nici un oficiu al justiţiei nu s-a sesizat în acest caz. Justiţia suceveană e subjugată politic PDL”, a spus deputatul social-democrat, care a adăugat că speră ca justiţia din Suceava să scape de sintagma de „justiţie portocalie” şi că va judeca în mod corect în această speţă. Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a respins, la sfârşitul lunii iunie, propunerea consilierilor USL de organizare a unui referendum prin care populaţia judeţului să fie consultată cu privire la eventuala reorganizare administrativă a ţării, după ce aleşii PDL au votat împotrivă.

Referendumul a fost cerut de USL Suceava care, prin consilierii judeţeni, a depus un proiect de hotărâre în acest sens. Premierul Emil Boc declara că organizarea unui referendum s-ar impune doar

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: