Agerpres – Bistriţa-Năsăud: Sondajul PNL îl creditează pe actualul primar al Bistriţei, membru PSD, pentru un nou mandat

Actualul primar al municipiului Bistriţa, social-democratul Ovidiu Creţu, este creditat cu 68% din preferinţele cetăţenilor, potrivit sondajului realizat de PNL la nivelul municipiului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele organizaţiei liberale Bistriţa, Dorin Dobra.

‘Odată cu acest sondaj, lucrurile pentru noi s-au clarificat. Negocierile pe listele comune, conform protocolului, se vor realiza pe indicii obţinuţi în acest sondaj. Undeva în luna septembrie, Uniunea Social Liberală va prezenta lista comună pentru municipiul Bistriţa. (…) Ovidiu Creţu, candidat al USL, are 68% în acest moment’, a spus Dobra.

În baza acestui sondaj, la votul politic PSD a obţinut 38%, PNL 20%, PDL 19%, iar PC 3%.

Liberalii au anunţat, astfel, că îl vor susţine pe Ovidiu Creţu de la PSD pentru un nou mandat de primar al Bistriţei.

 

‘Din partea noastră, Ovidiu Creţu nu va mai avea contracandidat. Procentajul ne spune tot şi din acest moment PNL este partenerul USL pe o campanie comună, cu Ovidiu Creţu candidat, şi pe o listă comună de candidaţi. (…) Respectăm sondajele şi mergem pe o variantă comună – acesta e mesajul din acest moment’, a mai spus Dorin Dobra.

Liberalii bistriţeni doresc, însă, semnarea unui protocol de colaborare cu PSD la nivel municipal, pe modelul celui judeţean încheiat între partenerii din USL, pentru a evita apariţia unor noi probleme între cele două formaţiuni politice, având în vedere că au existat disensiuni între primarul Ovidiu Creţu şi viceprimarul liberal Andrei Rusu pe votul dat anumitor proiecte în Consiliul Local, culminând cu retragerea atribuţiei de coordonare a Direcţiei tehnice a primăriei lui Andrei Rusu.

Potrivit lui Dorin Dobra, USL îşi propune să obţină la viitoarele alegeri locale un număr de 14 mandate de consilier local în municipiul Bistriţa din totalul de 21, dintre care opt să fie de la PSD şi şase de la PNL.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: