DDD – noi incercari de formare a unui partid

Mogulul s-a hotărât: candidează cu Partidul României Europene. Prima încercare: Primăria Capitalei. Însă minuscula formaţiune e pe moarte: va fi radiată.

În plină zvonistică privind posibila acaparare, de către Dan Diaconescu, a Partidului Iniţiativa Naţională, înfiinţat de Cozmin Guşă şi condus de Lavinia Şandru, mogulul OTV a mutat surprinzător, cotropind sau cumpărând un partid de care nu a mai auzit aproape nimeni până acum – Partidul României Europene.

Operaţiunea a avut loc într-o sâmbătă, 9 iulie, la cinematograful „Cultural” din cartierul Berceni, unde a avut loc Congresul extraordinar al „României Europene”.

Congresul de la Cinema Cultural

Pe 5 iulie 2011, toate or ga nizaţiile judeţene ale Partidului Poporului „Dan Diaconescu” au fost convocate la congresul Partidului României Eu ro pene. Adunarea s-a dat prin mailul personal al Simonei Man, preşedintele PP – Dan Diaconescu, şi i-a vizat pe toţi membrii care nu părăsiseră partidul după scandalul de pedofilie în care a fost implicat directorul OTV Doru Iuga.

Mai mulţi lideri locali ai partidului PP-DD, neînfiinţat încă, au declarat că au răspuns chemării lui Diaconescu şi au participat în acea sâmbătă la noile alegeri, noul pre şe dinte fiind chiar unul dintre foştii lideri din teritoriu. „Urmează ca noul partid să susţină candidatura lui Dan Diaconescu, mai întâi la alegerile pentru Primăria Capitalei”, ne-au declarat sursele.

Partidul cumpărat riscă să fie dizolvat

Ce nu ştiu politicienii trimişi la măritiş de Dan Diaconescu este că partidul în care s-au înrolat este unul de tip „fantomă”, deoarece poate fi desfiinţat oricând de Tribunalul Bucureşti, la simpla cerere a Ministerului Public.

„Orice partid poate fi dizolvat dacă nu a obţinut cel putin 50.000 de voturi la nivel naţional pentru candidaturile depuse în oricare dintre următoarele scrutinuri: consilii judeţene, consilii locale, Camera Deputatilor, Senat”, ne-a declarat Marian Mihuleţ, vicepreşedintele Auto rităţii Electorale Permanente.

Mingea e la Ministerul Public

Potrivit evidenţelor de la Direcţia Informatică a Autorităţii Electorale, Partidul României Europene a obţinut, în total, la alegerile locale din 2008, mai puţin de 12.000 de voturi, iar la alegerile generale a strâns numai 85 de sufragii.

Întrebat dacă va iniţia, în acest caz, procedura de dizolvare a Partidului României Europene, Marian Mihuleţ a spus că „singurul organ abilitat să iniţieze dizolvarea unui partid în acest caz este Ministerul Public. Acesta propune, iar Tri bunalul Municipiului Bucureşti decide dizolvarea”.

Alte „agaţamente” marca DD

Cu un an în urmă, şeful OTV mai voia să pună mâna pe o altă formaţiune politică, Partidul Poporului, al cărei preşedinte este Constantin Cojocaru. Diaconescu s-a oferit atunci să strângă semnături pentru partid, folosindu-se de televiziunea lui. Văzând că formaţiunea se bucură de succes, DD l-a înlăturat pe Cojocaru, refuzând să-l mai primească la emisiunile OTV. Cojocaru îi cere acum semnăturile în instanţă.

INSISTENT

Diaconescu şi partidele

Dan Diaconescu a ratat, până în prezent, înregistrarea a două partide care cuprindeau titulatura de „Partidul Poporului”. Pe 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare a acestuia, dar decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri.

Pe 1 aprilie 2011, Curtea de Apel a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de înfiinţare a Partidului Poporului, decizia instanţei fiind irevocabilă. Diaconescu a făcut a doua încercare cu un nou partid, intitulat „Partidul Poporului – Dan Diaconescu” (PP-DD), acţiunea de înfiinţare fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 12 aprilie.

Avocaţii lui au susţinut că pentru noua acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura PP-DD, au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară. Avocatul Cătălin Fenechiu a spus atunci că statutul noului partid a rămas acelaşi cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificări în organigramă.

Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea, dar hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să decidă asupra celei de-a doua încercări a lui Diaconescu de a-şi înfiinţa un partid. Rămâne de văzut ce plan C mai are Diaconescu dacă ratează înfiinţarea PP-DD şi dacă ministerul Public va cere Tribunalului desfiinţarea Partidului României Europene.

sursa: EVZ.ro

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: