Harghita: PCM propune CNMT să formeze o alternativă politică de dreapta (Agerpres)

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, propune Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) să formeze o alternativă politică de dreapta.

Szasz Jeno a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Tuşnad Băi, unde se desfăşoară Universitatea de Vară Tusvanyos, că a venit neinvitat la acest eveniment pentru a le transmite liderilor CNMT un mesaj de unitate şi o propunere de a forma o forţă politică de dreapta în perspectiva viitoarelor alegeri locale şi parlamentare.

Acesta a menţionat că CNMT nu a reuşit să înregistreze Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania dar PCM poate oferi cadrul juridic şi instituţional pentru a participa împreună la viitoarele alegeri.

‘Am venit astăzi special pentru a le transmite acest mesaj. (…) Există un partid de stânga, UDMR, iar PCM, Consiliul Naţional Secuiesc şi CNMT putem forma un partid de dreapta care să echilibreze forţele politice. (…) Am venit să le spun să nu intre în panică pentru că PCM e înscris ca partid de trei ani şi poate oferi cadrul juridic şi instituţional’, a declarat Szasz Jeno, care în context a acuzat UDMR că a pus piedici înregistrării Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania iniţiat de Tokes Laszlo.

Acesta a mai adăugat că în perspectiva alegerilor parlamentare nu se va opune unei colaborări cu UDMR, a forţelor politice de dreapta pentru a nu periclita reprezentarea comunităţii maghiare în viitorul for legislativ al ţării.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: