(Agerpres) Mihai Voicu: PNL ar putea avea 12 preşedinţi de consilii judeţene şi opt primari de municipii reşedinţă de judeţ

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că partidul său ar putea avea, în urma alegerilor locale din 2012, 12 preşedinţi de consiliu judeţean şi opt de primari reşedinţă de judeţ.

Potrivit lui Voicu, lista comună de candidaţi ai USL pentru alegerile locale de anul viitor va fi prezentată până cel târziu în 15 august.  ‘Dacă ieşim cu zece preşedinţi de consilii judeţene şi zece primari de municipii reşedinţă de judeţ, îl considerăm un câştig consistent. E posibil, din socotelile pe care noi le-am făcut, să nu fie zece cu zece, ci 12 cu opt’, a spus vicepreşedintele PNL.

La rândul său, liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a declarat că, în opinia sa, PNL va ieşi ‘mai câştigat’ de pe urma acestor negocieri, având posibilitatea să îşi dubleze numărul actual de preşedinţi de consilii judeţene şi să îl mărească şi pe cel de primari de municipii reşedinţă de judeţ.

Mihai Voicu nu exclude ca aceste negocieri să producă nemulţumiri în rândul PSD, dar şi al PNL, existând posibilitatea ca unele persoane să ‘rateze’ candidatura, pentru a putea fi aplicat protocolul USL întru totul. ‘Aici este un fel de oglindă cu două feţe. Şi de la PSD vor fi oameni care vor rata candidatura, fără îndoială, dar cu toţii ne-am asumat acest lucru în condiţiile în care am pus încă din februarie pe hârtie că fiecare partid va avea doar 20 de candidaţi. În mod automat, alte 20 de organizaţii de la fiecare dintre partide nu vor avea candidat şi atunci sigur că nu excludem şi nemulţumiri. Dar lucrul acesta ni l-am asumat încă de la bun început. Vom avea o modalitate cât mai raţională de a aborda această perspectivă a candidaturilor’, a precizat Voicu.

În cazul candidaturilor din restul localităţilor, vicepreşedintele PNL este de părere că acestea trebuie să fie rezultatul negocierilor pe plan local, însă consideră că, acolo unde există în prezent primari ai PDL, USL ar trebui să meargă tot cu un candidat comun.

‘Cel puţin în localităţile conduse de primari PDL, cred că vom căuta soluţii comune. Le vom căuta, nu am spus că le vom şi găsi obligatoriu peste tot, dar este mai raţional să facem acest lucru pentru că un candidat comun al USL în localităţi cu primari PDL are mult mai multe şanse de a-l învinge’, este de părere Mihai Voicu.

Vicepreşedintele PNL a participat, marţi, la o întâlnire cu conducerea filialei Bistriţa-Năsăud a partidului, pentru a analiza rezultatul sondajului de opinie comandat de liberali în judeţ.

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: