PNL: Comunicat de presa privind situatia din Ministerul de Interne – 27 iulie 2011

Partidul Național Liberal consideră că este nevoie de o dezbatere de fond asupra situației din Ministerul de Interne, iar parlamentarii săi vor solicita la începutul sesiunii parlamentare audierea ministrului Traian Igaș. În cazul în care această audiere nu va aduce elemente de consistență privind dinamica internă a ministerului, PNL va propune o subcomisie de anchetă la nivelul celor două Comisii de apărare.

PNL apreciază că Ministerul de Interne este o instituție în care încet, dar sigur, se instalează demotivarea profesională, teama pentru ziua de mâine, neîncrederea în ierarhia de comandă. Această stare de spirit afectează activitatea curentă a ministerului, ceea ce se vede cu ochiul liber: sinucideri printre polițiști, demisii pentru a munci în străinătate, promovări și numiri în majoritatea lor făcute pe principiul supunerii față de partid și ministru, măsuri legislative slab fundamentate și haotic pregătite, adolescenți care fură material militar dintr-un tren special sub nasul jandarmilor, lipsa de perspectivă și predictibilitate din punct de vedere financiar și profesional, un dialog social cu sindicatele mimat sau tardiv, tolerarea unor grupuri infracționale care ajung să pună în pericol siguranța cetățenilor, acte de corupție. La toate acestea se adaugă o lipsă de credibilitate la nivel extern a instituției, cu un ministru care participă la reuniunile europene pe Justiție și Afaceri Interne doar pentru a verifica până unde se poate întinde granița penibilului, simpla comparare a traseului profesional, a studiilor lui Igaș cu cele ale omologilor săi din UE fiind elocventă.

Haosul care a cuprins MAI este consecința faptului că singurul criteriu care l-a propulsat pe Traian Igaș în acest post a fost obediența față de Traian Băsescu.

PNL consideră așa-zisele reforme ale lui Igaș drept un eșec lamentabil, care afectează buna funcționare a MAI și pune în pericol siguranța cetățeanului. În opinia noastră, este nevoie de o dezbatere reală la nivelul opiniei publice privind situația din Ministerul de Interne pentru că toate măsurile afectează nu doar 140.000 de politisti, jandarmi, pompieri, functionari, ci o întreagă țară. 

27.07.2011                    Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: