Crin Antonescu pentru Gandul: „Declaraţia domnului Patriciu, dincolo de faptul că este o minciună, este comică”

Preşedintele PNL a declarat pentru gândul că Dinu Patriciu a minţit atunci când a afirmat că a contribuit la formarea USL, încercând să-şi „dea o importanţă pe care nu o are”.

Crin Antonescu dezminte versiunea prezentată de omul de afaceri Dinu Patriciu potrivit căreia acesta a avut un rol important în formarea USL şi în impunerea principiului parităţii în cadrul Uniunii. „Am văzut uluit declaraţia domnului Patriciu că a avut un rol în formarea USL pentru că, dacă toate comentariile negative ale domnului Patriciu la adresa USL la adresa PNL, la adresa mea, sunt dreptul domniei sale şi mă interesează destul de puţin, această afirmaţie este de-a dreptul caraghioasă şi este o minciună completă. Domnul Patriciu nu numai că nu a participat în vreun fel la discuţiile care au dus la formarea USL, la discuţiile despre paritate, n-a participat pentru că nu avea nicio calitate şi nu are nicio calitate în continuare, dar nu a fost nici măcar informat, nu a fost deranjat în niciun fel domnul Patriciu. Declaraţia domnului Patriciu, dincolo de faptul că este o minciună, este comică. Un comic de care doar domnul Patriciu este în stare, să afirmi luni de zile că USL este o monstruozitate şi o nenorocire şi apoi să te lauzi că tu ai făcut această uniunea sau ai contribuit în vreun fel la constituirea ei”, a precizat pentru gândul Crin Antonescu. Preşedintele PNL cred că Dinu Patriciu încearcă „să-şi dea importanţă” şi să sugereze că influenţează conducerile PSD şi PNL. „Este una dintre minciunile cele mai gogonate pe care le-am auzit în ultima vreme într-o viaţă politică care nu duce lipsă de minciuni”, a adăugat şeful liberalilor.

„Dinu Patriciu practic nu contează în USL”

Preşedintele PNL a precizat că Dinu Patriciu nu îi este partener, iar calitatea sa de membru PNL este una formală, nefiind membru în adevăratul sens al cuvântului. „Numai unul din cei doi îmi este partener, respectiv domnul Voiculescu. Domnul Patriciu nu îmi este partener, este membru PNL, dar prin toată poziţionarea sa de multă vreme calitatea de membru PNL a devenit pur formală, în nici un caz nu este pentru PNL un membru în adevăratul sens al cuvântului, nicidecum un partener”, a subliniat Antonescu. Liberalul a declarat că negocierile pentru formarea USL s-au purtat între persoane legitime şi legitimate de cele trei partide, iar Dinu Patriciu nu are o astfel de calitate. „De ce face asta şi se pune într-o situaţie jenantă, nu ştiu şi regret. Nu am făcut până acum declaraţii împotriva domnului Patriciu şi nu vreau să fac nici acum, dar la o asemenea minciună sfruntată, totuşi în calitate de preşedinte al partidului şi de co-preşedinte al USL trebuie să iau poziţie”, a menţionat Antonescu. Acesta susţine că teoria potrivit căreia Patriciu conduce din umbră PNL este falsă şi nu este susţinută de niciun element concret.

sursa: Gandul

Etichete:, , ,

2 comentarii pe “Crin Antonescu pentru Gandul: „Declaraţia domnului Patriciu, dincolo de faptul că este o minciună, este comică””

 1. Lucian Florescu 1 august 2011 la 1:26 AM #

  Eu am tot spus ca Patriciu e liberal numai pentru sine, nu si pentru ceilalti… Acuma ca a iesit la iveala duplicitatea sa, isi permite sa joace teatru, chipurile asumindu-si vreun rol in crearea USL, cind de fapt miza e alta: executa comenzi de la Cotroceni, in speranta ca va mai lua din voturile lui Antonescu.

  Apreciază

  • Gondolin 1 august 2011 la 2:06 AM #

   NU cred ca un miliardar in euro poate sa primeasca ordine de la unul ca Basescu (dincolo de integritatea morala care se prezuma).
   Dupa cum spuneam in articol, nu sunt sigur despre ratiunile care l-au facut pe Patriciu sa lanseze afirmatii care pe de o parte se contrazic intre ele iar pe de cealalta parte sunt contrazise de catre trecutul sau (de data recenta sau nu).
   As vrea sa cred ca au fost pur si simplu niste derapaje/erori pe fondul unei concurente (pe care o resimte dar nu doreste sa o accepte ca atare) cu Crin Antonescu. Concurenta este buna… pana la o anumita limita. Depinde si ce mijloace se folosesc.
   Oricum, cred ca in o luna-doua ne vom lamuri deplin ce este cu aceasta noua (?) campanie a lui Patriciu.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: