Ponta ironizează alternativa la USL: Un Guvern PDL – PPDD – UDMR – PNG – PRM – UNPR – PPMT – PVPER – PIN – PNTCD – PDP

Victor Ponta susţine, pe blog, că actuala putere nu are o alternativă reală la viitoarea guvernare USL şi îşi demonstrează afirmaţia printr-o „ipoteză” ironică potrivit căreia, dacă USL obţine doar 49% în 2012, Emil Boc va propune o nouă majoritate cu restul formaţiunilor care trec pragul electoral.

Victor Ponta crede că singura alternativă la USL ar fi un Guvern care să cuprindă toate formaţiunile care trec de pragul electoral.

„Este evident că strategii de la Cotroceni sunt conştienţi de faptul că PDL (cu Boc, Udrea, Anastase şi Baconschi în frunte) reprezintă un cal mort deja; că povestea cu ieşirea din criză în timp ce oamenii o duc din ce în ce mai greu nu ţine; şi că speranţele lor privind destrămarea USL înainte de alegeri (eventual schimbarea lui Crin de la conducerea PNL) sunt doar utopii. Aşa că ultimele lor speranţe (anunţate zgomotos pe toate căile) sunt legate de obţinerea de către USL a unui scor sub 50%! În ce fel – cumpărat voturi de către baronii locali pe metoda Flutur, furat voturi din diaspora în schema Baconschi şi sprijinit partide care să fărâmiţeze voturile gen Dan Diaconescu”, scrie preşedintele PSD, pornind de la teza vehiculată într-un editorial al lui Mircea Cărtărescu, privind refacerea Alianţei DA, în condiţiile în care necesitatea reapariţiei ADA a fost susţinută şi de vicepreşedintele PDL Sever Voinescu.

El avertizează că „pentru primele două metode” USL se pregăteşte logistic „extrem de bine (învăţând din gravele greşeli făcute în 2009)”, astfel că rezultatele „furtului” vor fi „mult sub aşteptări”, adăugând şi că voturile acumulate pentru partidele mici vin în special de la cei nemulţumiţi de actuala Putere, deci de la PDL, şi nu vor afecta „electoratul disciplinat la PSD şi PNL”.

„Dar să trecem peste toate aceste argumente logice şi să luăm varianta ipotetică în care USL ar avea 49% din voturi şi Băsescu refuză să numească premierul de la noi – ce urmează? Conform logicii şi matematicii la Cotroceni, Emil Boc va fi chemat  (liderul partidului de pe locul 2 dupăUSL) şi însărcinat să formeze o majoritate care să-i susţină guvernul în parlament. Cu cine? Cu Partidul Poporului Dan Diaconescu, UDMR, PNG, PRM, UNPR, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania a lui Laszlo Tokes, Partidul Verde şi Partidul Ecologist condus de Mugur Mihăiescu şi Răzvan Păunescu, PIN-ul doamnei Lavinia Şandru, PNŢCD (Ciorbea sau Pavelescu, nu am habar) plus un eventual nou partid de dreapta construit (speră ei!) de Dinu Patriciu! De ce toţi aceştia?
Pentru că oricare din aceste partide nu trece pragul electoral, voturile sale se redistribuie la USL şi iar nu merge ecuaţia! Sau dacă nu intră în coaliţ
ie şi se aliază cu USL- acelaşi impas! Deci vom avea alternativa lui Băsescu la Guvernul USL, un Guvern PDL-PPDD-UDMR-PNG-PRM-UNPR-PPMT-PVPER-PIN-PNTCD-PDP! Superguvern!”, susţine ironic Ponta.

El continuă ipoteza propunând un exerciţiu de imagaţie despre cum ar arăta o şedinţă politică a majorităţii parlamentare, la care vor participa: Emil Boc, Dan Diaconescu, Hunor Kelemen, Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor, Gabriel Oprea, Laszlo Tokes, Mugur Mihăiescu (Răzvan Păunescu), Lavinia Şandru (Cosmin Guţă), Victor Ciorbea (Aurelian Pavelescu) şi Dinu Patriciu.

În aceeaşi notă ironică, Ponta enumeră măsurile pe care ar urma să le ia guvernul unei astfel de minorităţi: „1) propunerea PDL de tăiere (din nou) cu 25% a pensiilor şi salariilor care au fost mărite în mod iresponsabil în 2012 de guvernul anterior; 2) propunerea PPDD de acordare a 25.000 euro către toţi cei care au votat cu acest partid şi de acordare în avans a unei sume egale pentru cei care vor vota cu Dan Diaconescu la preşedinţie în 2014; plus sancţionarea ciocoilor PDL; 3) propunerea UDMR de adoptare a Legii Minorităţilor care a fost amânată de slaba şi iresponsabila majoritate anterioară; 4) propunerea PNG de revenire a echipei Steaua pe Stadionul Ghencea de unde a fost gonită abuziv în 2011 de „hahalera” de Ministru al Apărării din guvernul anterior; 5) propunerea UNPR de înălţare la gradul de general a tuturor liderilor coaliţiei de guvernare – inclusiv Lavinia Şandru care nu a făcut stagiu militar dar a fost „reevaluată”; 6) propunerea PRM de scoaterea în afara legii a aliaţilor de la UDMR şi de spânzurare în şedinţa Coaliţiei a unei păpuşi cu chipul lui Laszlo Tokes, în prezenţa acestuia”, enumeră liderul PSD.

El continuă prezentând şi restul „măsurilor: „7) propunerea PPMT de acordare a independenţei totale a Ţinutului Secuiesc faţă de Guvernul corupt şi abuziv de la Bucureşti, pe care îl susţine şi el; 8) propunerea PVPER de oprire a proiectului „Roşia Montană” pornit în mod iresponsabil de guvernul anterior; declararea B1 TV ca post naţional în formula TVR 4 ; în plus o lege care să oblige mogulii răi să transmită în fiecare seară la Realitatea TV şi Antena 3 reluări cu cele mai reuşite ediţii din „Vacanţa Mare” şi „Turcescu şi Cristoiu”; 9) propunerea PIN de reluare a Congresului PD din 2005, la care să poată candida şi Cosmin Guşă şi Lavinia Şandru; finalizarea lucrărilor la Centura Capitalei; 10) propunerea PNŢCD de adoptare a unei adevărate Legi a Lustraţiei, care să-i scoată din viaţa publică pe securiştii care au lucrat la Anvers înainte de 89 sau pe activiştii UASCR de la Cluj! 11) propunerea lui Dinu Patriciu de privatizare a Guvernului şi Parlamentului prin metoda de succes aplicată în cazul Rompetrol”.

„Credeţi că Emil Boc se va opune la aceste măsuri coerente şi necesare de reformă a statului distrus de daci, romani, turci, tătari, peşedişti şi liberali şi salvat in extremis de Guru Băsescu şi discipolii săi? Eu cred că nu; sau dacă îi trece prin cap că a obosit şi vrea acasă să se relaxeze în bazinul sau în sala de sport construite de el la Răchiţele – nicio problemă – Mircea Cărtărescu e pregătit să-şi asume această grea dar importantă sarcină!”, mai continuă Ponta.

El conchide că, „dincolo de ironie, haz de necaz şi ipoteze absurde” actuala putere nu are „o alternativă serioasă la Guvernul USL”. „Dar asta nu e o neapărat o veste bună pentru Crin şi pentru mine, ci un avertisment că trebuie să pregătim cât mai bine viziunea acestui viitor guvern, programele sale şi oamenii care le vor pune în practică! Altfel o să fie cu adevărat încă un dezastru după cataclismul „Băsescu” şi România nu mai poate trece încă o dată prin aşa ceva!”, susţine el.

sursa: Realitatea

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: