PNL: Comunicat de presa privind demisia ministrului Cseke Attila

Partidul Național Liberal consideră că gestul lui Cseke Attila era necesar, dar vine cu mare întârziere, având în vedere starea deplorabilă a sistemului sanitar din România.

Este, într-adevăr, intolerabil și inacceptabil ca o rectificare bugetară care afectează domeniul sănătății să se facă fără avizul și consultarea ministrului de resort. Acest lucru demonstrează disprețul profund al puterii față de sănătate.

Au existat însă în ultimul an și alte momente care ar fi impus o reacție din partea ministrului și chiar o demisie a acestuia. Am fi apreciat, spre exemplu, un asemenea gest dacă s-ar fi produs atunci când au fost scoși cu forța bolnavii pe targă, din spitalele care s-au închis peste noapte saucând medicii de familie au protestat față de subfinanțarea cronică.

PNL este îngrijorat de faptul că sănătatea a ajuns teritoriul disputelor politice din cadrul coaliției de guvernare.Având în vedere declarațiile recente ale președintelui Traian Băsescu potrivit căruia, dacă ministrul sănătății și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu se înțeleg, unul dintre ei va trebui să plece, demisia lui Cseke Atilla demonstrează faptul că PDL a avut câștig de cauză. Din păcate, cei care au de suferit în urma acestor dispute sunt cetățenii.

PNL consideră că actuala putere nu a avut nici interesul, nici voința politică de a face ca sistemul sanitar să fie funcțional și să ofere servicii de calitate și a tratat cu cinism și lipsă de responsabilitate domeniul sănătății.

04.08.2011   Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: