Comunicat de presa Clubul Studentilor Liberali

Clubul Studenților Liberali atrage atenția asupra degradării ”statutului de student” în România. Noua lege a educației naționale, nr. 1 / 2011, a început deja să producă efecte negative asupra învățământului universitar. Măsurile aberante ale guvernanților duc la scăderea continuă a nivelului de trai, una dintre urmări fiind riscul ca tinerii din România să nu mai poată avea acces la învățământ universitar de calitate.

Decizia Ministerului Administrației și Internelor de a desființa secțiile de poliție din campusuri face parte din șirul de gafe cu care actualii guvernanți nu contenesc să ne surprindă. Clubul Studenților Liberali consideră că nu există nici o motivație rațională pentru acest fapt. Economia de fonduri bugetare care se face prin închiderea acestor secții este infimă, iar guvernul Boc ne demonstrează zilnic cum poate risipi fără limite banul public. Astfel, singurul motiv la care ne putem gândi este desconsiderarea ”statutului de student”, ceea ce, pentru noi, este inacceptabil.

Având în vedere acestea, Clubul Studenților Liberali susține protestul Uniunii Naționale a Studenților din România și solicită Ministrului Administrației și Internelor, domnul Traian Igaș, să fie prezent la întâlnirea cu asociațiile de studenți, care va avea loc miercuri, 17 august 2011, începând cu ora 18.00, la Cafeneaua Liberală din str. Doamnei nr. 9, sector 3, București.

În cadrul întrevederii, vor fi abordate și alte teme precum situația căminelor studențești din București, aspecte ale legii educației naționale care se referă la învățământul universitar, statutul studentului român. Reprezentanții Clubului Studenților Liberali vor prezenta viziunea asupra învățământului superior din cadrul Programului privind Educația, elaborat de Uniunea Social Liberală. Delegația studenților liberali va fi formată din Aura Pohoață – președinte CSL București, Adi Suvac – membru în Biroul Național CSL și Eugen-Daniel Bălan – vicepreședinte CSL Sector 3. La întâlnire va fi prezent și vicepreședintele PNL sector 4, Stelian Fedorca. Până la momentul întâlnirii cu UNSR, așteptăm confirmarea participării și din partea altor asociații studențești.

CLUBUL STUDENȚILOR LIBERALI

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: