M. Giurgea: Germania abandonează Euro

Franța nu poate susține moneda europeană.

Franța nu se mai poate susține nici măcar pe ea însăși și enormele ei subvenții agricole. Franța și Italia sunt cele mai socialiste tari, din socialista Uniune Europeana: iar criza a arătat clar, că socialism egal faliment.

(A, da: chiar mai socialista decât ele, este România. Dar soarta României, regret sa va spun, e o cantitate neglijabila).

Publicul francez a înghețat de frica, când a auzit doua zvonuri: ca Franța își va pierde si ea ratingul de țară AAA, si că banca Societe Generale e in faliment. Zvonurile au fost infirmate oficial, dar francezii spun ca realitatea e alta decât in declarațiile oficiale.

Germania ține singură în spate economia europeană.

La asta s-a ajuns. Iar germanilor nu le convine:

  • 86% din germani considera ca euro este un risc.
  • 71% au îndoieli legate de orice moneda comuna.
  • 56% spun ca euro le-a produs chiar pagube economice .

Iar cancelarul Angela Merkel va face ce este in interesul germanilor. De fapt, nici daca ar vrea, germanii n-ar putea sa tina in viața o uniune monetara ai cărei membri fac tot posibilul sa o distrugă, prin cheltuieli sociale demente si rupte de realitate.

Gândiți-va la Titanic: cum sa ia Germania în barca ei de salvare niște pasageri isterici, care dansează si tipa, in timp ce barca se clatină din ce in ce mai tare? Mai bine ii arunca in ocean si ii lasă sa se descurce singuri. Scapă cine poate!

O uniune monetară nu poate supraviețui fără o uniune fiscală.

Povestea asta cu democrația internaționala si cu drepturile egale ale tarilor din UE, a fost la fel de stupida ca si povestea cu democrația interna. Adică unii muncesc ca fraierii, se zbat sa tina in spate economia si moneda, iar alții stau cu burta la soare, dau la pește si se plâng ca au prea puține drepturi. In realitate n-ar trebui sa aibă deloc! (vezi articolul Fără drept de vot pentru cerșetori!).

Ce e valabil pentru oameni, e valabil si pentru tari. Ești sărac? Ai nevoie ajutor economic? Atunci renunți la orice drept de decizie. Ministrul de Finanțe german, Wolfgang Schauble, a spus deschis, acum vreo 3 săptămâni: daca tarile slabe vor sa fie salvate, trebuie sa renunțe la suveranitatea lor. Imbecilii s-au indignat, dar era singura soluție logica. Nu poți sa susții o moneda, daca nu controlezi si economia in care funcționează moneda respectiva.

Personal îmi place mai mult Deutschland uber alles decât Deșteapta-te române, și aș susține oricând un guvern de dreapta, dur si pro-german. Cred ca României i-ar fi mai bine colonie, decât i-a fost ca țara independenta.

Dar naționaliștii pot sa fie liniștiți: după furtuna economica din ultimele 7 zile, asta nu se va mai întâmpla. Germania a fost lovita peste așteptări, și si-a pierdut orice interes in soarta Europei. Acum o mai interesează doar soarta ei.

Moartea euro, un secret public.

Un deputat francez, Jacques Myard, declara joi la BBC: “Nu trebuie confundata Europa cu euro. Europa va exista mult timp după moartea euro”.Asta arata ca in Parlamentul francez se discuta pe față despre dispariția monedei euro si ca francezii încearcă sa salveze ce se mai poate: uniunea politica. Mă îndoiesc ca vor reuși.

Moare euro…dar când?

Deja au apărut diverse date în presa europeană. Dispariția euro s-ar putea petrece destul de repede: in septembrie. Germania ar putea amâna momentul cu o ultima tentativa de salvare, dar la ce bun? Orice încercare de acest gen costa bani: păi de ce sa-i cheltuiești, când grecii rămân la fel de puturoși, românii la fel de hoți, italienii la fel de neserioși, francezii la fel de aiuriți?

Încă nu s-au saturat oamenii de statul social?

Tot mai vor drepturi, mai vor protecție sociala? Nici o problemă: bagă-i câțiva ani cu nasul in mizeria socialista. In foame, șomaj, violente de strada, jafuri. Si or sa ceara chiar ei ordine si disciplină. Daily Mail scria azi despre revoltele din Marea Britanie: ani de dogme liberale au produs o generație de puștani amorali, analfabeți, brutali și dependenți de ajutorul social. Așa că lasă-i sa simtă gustul sângelui: or sa voteze un regim de dreapta cu amândouă mâinile. Ba chiar or sa calce ei singuri in picioare pe oricine se va mai împotrivi. Hehehe…

sursa: Standard

Etichete:, , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: