Ilie Sârbu: USL mai dă o şansă UDMR până nu e prea târziu (Agerpres)

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni, la RFI, că Uniunea Social Liberală mai dă o şansă UDMR, pe ultima sută de metri, de a părăsi actuala guvernare, făcând referire în acest sens la recenta invitaţie a liderului PNL, Crin Antonescu. ‘Guvernarea e dezastruoasă, ţara (…) se afundă pe zi trece, nu ştiu până unde, se îneacă. Şi UDMR se complace să stea la guvernare. Sunt oferte, care eu spun că sunt şi generoase dintr-un anumit punct de vedere. Problema e dacă în capcana în care a intrat UDMR mai poate să facă lucrul ăsta. UDMR încearcă, pe cât posibil, să mai salveze din ceea ce, sigur, până acum a făcut, a fost parte la tot ceea ce s-a întâmplat în România. (…) UDMR are o problemă şi cu propriul electorat, dar şi cu românii. Acum, sigur că li se dă o şansă, pe ultima sută, până nu e prea târziu. Deşi, prea târziu cred că a fost deja. (…) Dar, totuşi, se încearcă, mai e timp să se oprească dezastrul spre care ne îndreptăm’, a susţinut Ilie Sârbu.

Potrivit senatorului PSD, USL vrea să atragă UDMR până nu e prea târziu, dar nu după alegerile de anul viitor. ‘Noi vrem să-i atragem acum, vorbeam de până nu e prea târziu. Nu mă refer la ceea ce se întâmplă după ce vor avea loc alegerile. Că vor fi, prin forţa pe care o are la ora actuală coaliţia, comasate, că vor fi în iunie toate, că vor fi în septembrie sau în noiembrie toate, eu vorbesc de situaţia pe care încă o mai putem redresa în această perioadă. (…) Din septembrie, oferta, din câte ştiu eu şi au făcut declaraţii atât preşedintele Ponta, cât şi domnul Antonescu lucrurile sunt încheiate. Nu mai e nevoie’, a afirmat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a completat că dacă UDMR vrea să mai rezolve ceva poate s-o facă în această perioadă. ‘Au la îndemână această importantă pârghie în Parlament. Dacă nu vor, sigur, atunci, lucrurile vor intra într-o altă fază şi vom vedea ceea ce se întâmplă la alegeri,’ a declarat Ilie Sîrbu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a tinerilor liberali de la Mamaia, că USL garantează UDMR accesul la guvernare până în 2016 dacă din septembrie refuză să mai gireze ”guvernarea dezastruoasă” a PDL. ”Ca părere personală vă spun că dacă UDMR nu înţelege până în septembrie că girează şi este complice la o guvernare dezastruoasă care ameninţă bazele statului de drept, atunci şi noi trebuie să ne luăm adio de la ipoteza în care îmi pun ultimele speranţe că s-ar putea pune capăt mai devreme dezmăţului PDL-ist. Dacă noi câştigăm alegerile şi facem Guvernul, UDMR nu are ce căuta într-un astfel de guvern”, a avertizat Antonescu.

El a precizat că dacă UDMR se alătură astăzi USL i se garantează o guvernare împreună până în 2016, dar dacă aceasta rămâne în actuala coaliţie mai târziu nu mai poate veni la un dialog cu cei care acum sunt în Opoziţie.

Etichete:, , , , ,

4 comentarii pe “Ilie Sârbu: USL mai dă o şansă UDMR până nu e prea târziu (Agerpres)”

 1. Arogantu' 29 august 2011 la 3:17 PM #

  In locul celor de la UDMR as lua in serios apelul lui Sirbu …
  Odata se enerveaza si mai pune de-o guvernare fara UDMR, cum a fost cea din 2009 ! 😀

  Apreciază

  • Gondolin 29 august 2011 la 3:22 PM #

   he he he… buna asta! De fapt cred ca UDMR nu a uitat nici acum ofensa din 2008, cand PSD a conditionat participarea la coaltitia de vis a lui Base, de excluderea UDMR din ecuatie.
   Atunci, politic vorbind, PSD a procedat bine, caci daca ar fi intrat si UDMR, pesedeii ar fi fost rejectati mai devreme.
   Dar PSD a uitat ca mai exista si un „maine”…. si ca maghiarii au memorie buna 😛

   Apreciază

 2. berenger 29 august 2011 la 3:46 PM #

  da’ ce nevoie are useleul de udemere?

  Apreciază

  • Gondolin 29 august 2011 la 4:45 PM #

   din motive aritmetice. USL nu poate rasturna guvernul Boc si sa determine fie alegeri aticipate fie instaurarea unui guvern de tehncrati, decta cu ajutorul UDMR in camere.
   Ajutorul UDMR ar insemna alegeri anticipate si ajungerea la putere a USL cu cel putin 1 an inainte.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: