Agerpres – întâlniri la Iaşi cu liderii judeţeni ai USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta se va afla pentru două zile la Iaşi, a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele filialei locale a formaţiunii politice, Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita afirmă că Victor Ponta va sosi la Iaşi joi după amiaza, pentru a se întâlni la sediul filialei cu primarii PSD din comunele judeţului, parlamentari şi preşedinţi de filiale locale PSD.

Potrivit primarului Nichita, vineri, Ponta va avea o întrevedere cu liderii USL de la nivelul judeţului Iaşi. La această întâlnire, susţine Nichita, e posibil să fie prezent şi celălalt co-preşedinte al USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Întrebat de jurnalişti dacă în cadrul discuţiilor de joi şi vineri vor fi discuţii privind candidaturile la următoarele alegerile locale mai ales că PC a anunţat că la Iaşi va merge pe liste separate, vicepreşedintele PSD a răspuns: ‘N-are sens în clipa de faţă să exacerbăm la nivel naţional o neînţelegere pe care o are PC la Iaşi’.

În acest sens, Nichita şi-a exprimat speranţa ca şi liderii naţionali ai Partidului Conservator să înţeleagă utilitatea USL şi nu modul în care fiecare parte componentă a uniunii ‘ia o halcă mai mare din candidaturile viitoare, cu atât mai mult cu cât astăzi încă nu sunt lucrurile foarte clare în ceea ce priveşte modul în care se va candida la alegerile parlamentare şi locale, pentru că ele vor fi comasate’.

‘Va fi vot mixt, nu va fi vot mixt, vor putea fi candidaturi la Primărie, CJ, CL, la Parlament, dacă se vor derula odată… Sunt multe necunoscute azi. Aşa că mi se pare prematur să spunem ‘această bătălie internă în cadrul USL’. Pe de altă parte, am fost un promotor al utilităţii USL pentru a intra în această formulă în disputa politică cu PDL în vederea salvării României, în interes naţional, nu local. Dacă eu, Nichita Gheorghe, pun în pericol interesul naţional prin interes personal atunci trebuie să mă dau la o parte. Pe mine mă interesează astăzi două lucruri fundamentale: să se guverneze bine România şi Iaşiul să fie respectat, ieşenii să fie respectaţi iar proiectele Iaşiului să fie susţinute”, a spus Nichita.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: