Europarlamentarii USL deschid birouri comune în diaspora (Agerpres)

Delegaţiile Partidului Social Democrat (PSD) şi Partidului Naţional Liberal (PNL) din Parlamentul European (PE) au decis ca aceste două grupuri europarlamentare să aibă o colaborare mai strânsă şi să pună bazele unui mecanism de coordonare al Uniunii Social Liberale (USL) în cadrul PE, informează un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, delegaţiile PSD şi PNL din PE au avut o întâlnire, joi, pentru a discuta principiile pe baza cărora colaborarea din ţară dintre cele două formaţiuni politice să fie transpusă şi în cadrul activităţii din PE, astfel încât USL să funcţioneze coerent şi consecvent, inclusiv la nivelul legislativului european.

În plus, europarlamentarii USL au hotărât ca în cel mai scurt timp să înceapă deschiderea unor birouri parlamentare comune în diaspora, sub egida USL, venind astfel în sprijinul românilor de peste graniţe. ”USL intră în Parlamentul European. De azi, începem să vorbim despre europarlamentarii USL. În urma întrevederii cu partenerii din PNL, am decis să punem bazele unui mecanism de coordonare al USL în cadrul PE. Asta înseamnă că, în perioada următoare, europarlamentarii PSD şi cei ai PNL vor avea acţiuni şi proiecte comune la Bruxelles şi Strasbourg. Este un pas deosebit de important pentru existenţa Uniunii. Uniţi, nu doar că vom fi o forţă mai mare în PE, dar vom putea să-i reprezentăm mult mai eficient şi mai bine pe românii din ţară şi din diaspora”, a declarat Cătălin Ivan, liderul delegaţiei PSD, potrivit comunicatului transmis.

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai, liderul delegaţiei PNL, a subliniat necesitatea unirii în Parlamentul European a celor două formaţiuni pentru ca ”vocea românilor să fie auzită mai puternic de forurile europene”. ”În ţară, USL a demonstrat tuturor că este o construcţie politică solidă, credibilă şi viabilă. De azi, vom fi uniţi şi în PE. Era normal şi firesc să facem acest pas. Vocea noastră va deveni mai puternică în Parlamentul European şi, prin ea, vocea românilor va fi auzită mai puternic de către forurile europene. Românii vor avea din partea USL acelaşi sprijin la Bruxelles, precum îl au şi în ţară”, a spus Norica Nicolai.

Cei doi lideri de delegaţii şi-au exprimat, totodată, convingerea că prin acţiunile coordonate la nivelul Parlamentului European sub sigla USL vor putea lupta mai eficient pentru sancţionarea la Bruxelles a nedreptăţilor şi abuzurilor comise de actuala putere în România.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: