L. Cernahoschi: Ce câștigă Oprescu, dar ce câștigă Ponta și Crin!

E destul de evident (chiar dacă istoria ne-a arătat că pot exista și surprize) că, fie cu, fie fără USL, Oprescu va câștiga din nou Capitala. O arată încântarea tembelă de pe fețele bucureștenilor când se minunează de faptul că în sfârșit se face ceva în oraș (fără însă să se întrebe de ce costă cam toate, de obicei, de zece ori mai mult ca la Paris), ca și sondajele de opinie. Nu este deloc o surpriză nici anunțul de azi că USL îl sprijină pe Sorin Oprescu pentru al doilea mandat.

Adevăratul câștig și adevărata surpriză, însă, se află în curtea USL-ului. Oprescu a anunțat azi, clar și răspicat, că va sprijini candidații USL la consiliul general, pentru a lucra împreună. Cam pe ideea pe care Băsescu, la vremea respectivă primar general, cerea și el un Consiliu care să nu îi pună piedici.

Câți consilieri generali cunoașteți după nume și față, chiar dacă locuiți în București de când vă știți și chiar votați la locale? Aș pune pariu că maxim unul-doi. Nu ați prea vota cu USL-ul, pentru că sunteți bucureșteni și nu vă place ideea de PSD, oricât de mult ați ajuns să îi urâți pe portocalii. Dar dacă vine un candidat sprijinit personal de Oprescu, cu care se pozează în campanie și se prezintă cu cască de protecție în cap la toate lucrările de pasaje, podulețe și podețe, poate veți trece mai ușor peste grețurile roșii. Nu-i așa?

Așa încât, chiar dacă USL va băga bani în campania lui Oprescu, va primi înzecit în ziua alegerilor locale, la București. Vom avea, deci, un București USL-ist, cel mai probabil.

Update: O dată cu anunțul PC că va merge solo la locale, Oprescu scapă și de legătura cu turnătorul Antenelor, așa că este și curat și uscat.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: